Το έργο της κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας εξήρε η Αννίτα

Το έργο που επιτελεί η Κυπριακή Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας εξήρε η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου στη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας Theo Theophanous.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η κα Δημητρίου αναγνώρισε τη μακρόχρονη συνεισφορά του κ. Theophanous στη διατήρηση των ισχυρών δεσμών των Κυπρίων της Αυστραλίας με την ιδιαίτερη τους πατρίδα, υπογραμμίζοντας ότι οι απόδημοι Κύπριοι αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της Κύπρου στο εξωτερικό, ενώ τόνισε πως αποτελεί υποχρέωση του κυπριακού κράτους η στήριξη με κάθε δυνατό τρόπο των Κύπριων αποδήμων σε όλο τον κόσμο.

Αναφερόμενη στις σοβαρές προκλήσεις, τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει η Ευρώπη, ειδικότερα συνεπεία του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, η Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι η Κύπρος, η οποία εξακολουθεί να βιώνει μετά από 48 χρόνια τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής και κατοχής, τάχθηκε εξαρχής στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας με ακλόνητη προσήλωση στο διεθνές δίκαιο και ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τις σχετικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ τόνισε επίσης την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή να παράσχει σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία και να φιλοξενήσει πρόσφυγες που φθάνουν στην Κύπρο από τη χώρα αυτή, στο μέτρο των δυνατοτήτων της.

Δειτε Επισης

Η σταθερή ευρωπαϊκή θέση, ο εκνευρισμός της Τουρκίας και ο στόχος της αλλαγής στάσης
Σε εγκαίνια έκθεσης για τα 70 χρόνια ΕΟΚΑ στη Θεσσαλονίκη ο ΥΠΕΣ-«Ο αγώνας εξακολουθεί να εμπνέει»
Κάνει λόγο για αισθητά μειωμένες παράτυπες ροές μεταναστών ο ΠτΔ-«Άλλα κράτη θεωρούν της πολιτικές της ΚΔ ως βέλτιστες πρακτικές»
Καταψηφίστηκε πρόταση για απαλλαγή μελών Γνωμοδοτικού Συμβουλίου από Πόθεν Έσχες
Σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση Θαλασσόλυκος-ΙΙ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Νίκο Χριστοδουλίδη, Αννίτα Δημητρίου και νεολαία της Κύπρου θα συναντήσει το Σάββατο η Μέτσολα
Μίλησε ενώπιον της Βουλής ο Τασούλας-Χαρακτήρισε παράνομη την προσπάθεια εκτροχιασμού από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ
Με αιχμές για Μορφάκη ζητά το μητρώο της ΕΔΕΚ ο Μυριάνθους-«Δεν θέλω να θεωρηθεί η ευγένειά μου ως αδυναμία»
Πηγές τουρκικού ΥΠΑΜ: Μέρος τεμαχίου 5 κυπριακής ΑΟΖ εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας
Επίθεση ΑΚΕΛ σε Χαρτσιώτη-«Ακόμη ένας λόγος για να παραιτηθεί, συσσωρευμένες αποτυχίες»