Βίντεο σοκ από Μπάιντεν-«Έτσι εκβίασα την Ουκρανία για να της δώσουμε δάνειο»

Αίσθηση προκαλούν δηλώσεις για την Ουκρανία του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, πριν αναλάβει την προεδρία, οι οποίες ανασύρθηκαν από το αρχείο και αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Με τον τίτλο «Οι ΗΠΑ σεβάστηκαν την κυριαρχία της Ουκρανίας», χρήστης του Twitter παρουσιάζει βίντεο με δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν, πριν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, σε εκδήλωση του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων, δεξαμενής σκέψης των ΗΠΑ.  

Το περιστατικό στο οποίο αναφέρεται ο κ. Μπάιντεν πρέπει να εκτυλίχθηκε τη διετία 2014 – 2016, κρίνοντας από τα ονόματα στα οποία αναφέρεται, του Πέτρο Ποροσένκο, προέδρου την περίοδο εκείνη στην Ουκρανία, και του Αρσένι Γιάτσενιουκ, τότε πρωθυπουργού της χώρας.

Ο Τζο Μπάιντεν μιλάει με απαξιωτικό τρόπο για τον εκβιασμό του στην ουκρανική ηγεσία, από την οποία ζήτησε ν’ απολύσει εισαγγελέα προκειμένου να της δοθεί εγγύηση δανείου ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Ο εκβιασμός…

Λέει ο Μπάιντεν (από το σημείο που ξεκινάει το απόσπασμα):

«… πήγα, υποθέτω, τη 12η ή 13η φορά στο Κίεβο και έπρεπε να ανακοινώσω ότι υπήρχε άλλο ένα δισεκατομμύριο δολάρια εγγύηση δανείου και υπήρχε δέσμευση από τον Poroshenko και από τον Yatsenyuk ότι θα αναλάμβαναν δράση κατά του εισαγγελέα και δεν το έκαναν!

»Έτσι βγήκα στη συνέντευξη Τύπου και είπα ότι δεν θα δώσω… δεν θα σας δώσουμε το δισεκατομμύριο δολάρια και είπαν ότι δεν έχετε καμία εξουσία! Δεν είσαι πρόεδρος! Ο πρόεδρος είπε… τηλεφώνησέ του! (γέλια από το ακροατήριο).

»Είπα ότι σου λέω δεν παίρνεις το δισεκατομμύριο δολάρια, είπα ότι δεν παίρνεις το δισεκατομμύριο και θα φύγω από εδώ μέσα, νομίζω ότι ήταν 6 ώρες, είπα ότι θα φύγουμε σε έξι ώρες, αν ο εισαγγελέας δεν απολυθεί, δεν παίρνεις τα λεφτά! Αντε, π… γιε! (γέλια από το ακροατήριο) Απολύθηκε! Και έβαλαν κάποιον που ήταν αξιόπιστος τότε!».

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Διπλωματική ένταση μεταξύ Βρετανίας και Ισραήλ-Αναστολή εμπορικών διαπραγματεύσεων και αντιδράσεις
Το Ισραήλ ανακοίνωσε την είσοδο 93 φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ στη Γάζα
Φόβοι για νέο εμφύλιο στη Συρία-Προειδοποιήσεις ΗΠΑ, η ΕΕ αίρει τις κυρώσεις για να «μη γίνει Αφγανιστάν»
Ρούμπιο: Η Ουάσιγκτον δεν έχει συζητήσει την απέλαση Παλαιστινίων από τη Γάζα στη Λιβύη
Υπό αναθεώρηση η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ και Ισραήλ
Ο εθνικιστής Σιμιόν ζητά να ακυρωθούν οι Προεδρικές Εκλογές στη Ρουμανία-Καταγγέλλει νοθεία
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε άρση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Συρίας
Ευελιξία από Κομισιόν στα κράτη μέλη για απόρριψη αιτήσεων ασύλου βάσει ασφαλούς τρίτης χώρας
Η Κομισιόν... χτυπά Shein και Temu-Προτείνει πάγια χρέωση δύο ευρώ σε κάθε δέμα μικρής αξίας
Εγκρίθηκε το 17ο πακέτο κυρώσεων ΕΕ κατά Ρωσίας-Στο στόχαστρο ο σκιώδης στόλος και οι υβριδικές επιθέσεις