Συζήτησε για τις εξελίξεις στην Αμμόχωστο αντιπροσωπεία του Δήμου με τον Στιούαρτ

Τη θέση πως η επιστροφή και το άνοιγμα της Αμμοχώστου θα είναι επωφελής για όλη την Κύπρο και όλους τους Κύπριους, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, μετέφερε αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή 18 Μαρτίου με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Κόλιν Στιούαρτ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου. 

Όπως αναφέρεται, η αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Σίμο Ιωάννου, αφού παρέδωσε επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τoν κ. Στιούαρτ τις εξελίξεις αναφορικά με την Αμμόχωστο και ιδιαίτερα την διάνοιξη της περίκλειστης πόλης όπως επίσης και τον αναμενόμενο ρόλο τον Ηνωμένων Εθνών.

Η επιστροφή της περίκλειστης πόλης στους νόμιμους ιδιοκτήτες της, το άνοιγμα του λιμανιού και η ανοικοδόμηση της πόλης θα γίνουν μεγάλα ιστορικά ορόσημα και τομές στη σύγχρονη πορεία του νησιού, επεσήμανε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου, προσθέτοντας πως θα αποτελέσει ένα πρώτο μεγάλο στοίχημα για τη συνεργασία και συμβίωση των δύο κοινοτήτων.

Από την πλευρά του, ο κ. Στιούαρτ επανέλαβε την δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών σε σχέση με τα ψηφίσματα που αφορούν την Αμμόχωστο και ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Δήμου ότι η υπηρεσία του παρακολουθεί στενά τις τρέχουσες εξελίξεις, ενώ, όπως σημειώνεται, τόνισε εμφαντικά ότι στόχος των Ηνωμένων Εθνών είναι η επιστροφή της Αμμοχώστου, η οποία σφραγίζεται με τα δεσμευτικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας αλλά και η επανέναρξη των συνομιλιών για εξεύρεση συνολικής λύσης του Κυπριακού προβλήματος.

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η υπηρεσία του θα βρίσκεται σε επαφή με τον Δήμο Αμμοχώστου σε περίπτωση που υπάρξουν οποιεσδήποτε εξελίξεις για το θέμα της Αμμοχώστου και ότι τα Ηνωμένα Έθνη παρακολουθούν στενά το θέμα.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Συνεννοήθηκε με Τ/κ αρχηγούς κομμάτων ο Τατάρ τρεις μέρες πριν τη Γενεύη
Επίθεση από σκύλο δέχθηκε γυναίκα στη Λεμεσό-Υπέστη κάταγμα στο χέρι
Αεροπλάνο γέμισε καπνούς λίγα λεπτά μετά την απογείωση-Επέστρεψε στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Καταγγελίες του Hope For Children-Κόπηκαν επιδόματα παιδιών για να καλυφθούν οφειλές στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις
Ζήτησε ενημέρωση για το θάνατο του 12χρονου ο Δαμιανός-Θα μεταφερόταν το πρωί στο Ισραήλ αλλά δεν πρόλαβε
Πότε αλλάζει η ώρα-Γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά
Από τον ΚΟΑ η εκκίνηση της «Διαδρομής Αγάπης» του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μία Ευχή»
Ζητά απομάκρυνση μεταναστών από την τουριστική ζώνη ο Δήμος Παραλιμνίου Δερύνειας
Ο Πούτιν έστειλε ραβασάκι στον Τραμπ για το σχέδιο κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία
Τα γυρίζει το PKK για τη συμφωνία με την Τουρκία-«Αδύνατο να διαλυθεί τώρα όσο οι Τούρκοι μας βομβαρδίζουν»