Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών στην Ιτέα-Αγνοούνται τρία άτομα

Πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρώί της Δευτέρας σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών στην περιοχή της Ιτέας Γρεβενών.

Από την έκρηξη ισοπεδώθηκε μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεών του.

Επί τόπου έχουν σπεύσει 11 πυροοσβέστες με τέσσερα οχήματα, ενώ γίνεται έλεγχος για τυχόν εγκλωβισμένους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης τρία άτομα -πιθανόν φύλακες της μονάδας- αγνοούνται.

Το εργοστάσιο είναι της εταιρίας ELTEK η οποία ιδρύθηκε το 2010 με έδρα στους Αγαλαίους του Δήμου Γρεβενών, ενώ σε αυτό εργάζονται πάνω από 30 άτομα.

Οι εγκαταστάσεις απλώνονται σε μια ιδιόκτητη έκταση 100 στρεμμάτων με 14 βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποθηκευτικούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 700 τόνων πρώτης ύλης και 200 τόνων εκρηκτικών υλών.

Η έκρηξη έγινε αισθητή ακόμη και στην πόλη των Γρεβενών που απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα. 

Πυροσβεστική και Αστυνομία δεν αφήνουν κανέναν να πλησιάσει σε κοντινή απόσταση, ενώ στο σημείο σπεύδει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Γρεβενών και άλλοι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης οι οποίοι ενημερώθηκαν για το συμβάν που έχει αναστατώσει την περιοχή.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Διαρροή αερίου σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Ρόδο-Προληπτική εκκένωση σε δωμάτια και επιχειρήσεις
Συνελήφθη ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου που έπεσε στη Βουλιαγμένη, έρευνα για τα αίτια
Ολοκληρώθηκε η λήψη των οργάνων του 14χρονου που έχασε τη ζωή του στον Άραχθο
ΒΙΝΤΕΟ: Ελικόπτερο έπεσε στη Μαρίνα Βουλιαγμένης
Αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία συνέστησε ο Μητσοτάκης-Ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Νετανιάχου με πρωτοβουλία του Ισραήλ
Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ο «ήρωας του Αράχθου»
Ντοκουμέντα από τις συναντήσεις αρχηγού με μέλη κυκλώματος στο ΕΦΚΑ-Κρύβονταν με «ghost phone»
«Θωρακίζονται» ευαίσθητοι στόχοι στην Ελλάδα-Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ
«Η καρδιά του θα γίνει αετός»-Δωρίζουν τα όργανα των παιδιών που πνίγηκα στον Άραχνο οι γονείς τους