Η μεγάλη στιγμή του Αβέρωφ-Χρίζεται υποψήφιος του ΔΗΣΥ με τις ευχές Αναστασιάδη

Το χρίσμα του υποψηφίου του Δημοκρατικού Συναγερμού για τις Προεδρικές Εκλογές θα λάβει σήμερα επίσημα ο πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά την σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου του κόμματος. Αν και η διαδικασία αυτή είναι τυπική, αφού δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος, έχει μεγάλη αξία, καθώς αποτελεί το μεγάλο, συλλογικό έναυσμα για την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου θα απευθυνθεί στην κομματική βάση, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά το πλαίσιο της υποψηφιότητάς του και τις γενικές αρχές που θα την διέπουν. Αναμένεται ότι θα αναπτύξει τους βασικούς θεματικούς άξονες του προγράμματος διακυβέρνησής του, οι οποίοι περιλαμβάνουν το Κυπριακό, την Οικονομία, την ενέργεια, την εσωτερική διακυβέρνηση, την παιδεία και το περιβάλλον. Θα έχει, ταυτόχρονα, την ευκαιρία να στείλει τα μηνύματα που επιθυμεί στις άλλες πολιτικές δυνάμεις, καθώς, μετά το ξεκαθάρισμα του τοπίου στο χώρο της αντιπολίτευσης, ενδεχομένως να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον για εν δυνάμει συνεργασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η επικύρωση Αβέρωφ, το push του Αναστασιάδη και η επίσημη προεκλογική

Η άλλη βασική ομιλία της συνόδου θα γίνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Νίκος Αναστασιάδης θα φορέσει το καπέλο του Συναγερμικού και θα απευθυνθεί στα μέλη του κόμματος, δίνοντας «γραμμή» υπέρ της υποστήριξης της υποψηφιότητας του κ. Νεοφύτου. Στην Πινδάρου, μάλιστα, έχουν υψηλές προσδοκίες από αυτή την ομιλία, καθώς αναμένεται να εμβολιάσει την υποψηφιότητα Αβέρωφ με old school συναγερμικό παλμό και να αποτελέσει το επιστέγασμα της πανηγυρικής συνόδου.

Σημειώνεται ότι το εισαγωγικό σκέλος της διαδικασίας έχει αναλάβει ο αναπληρωτής πρόεδρος, Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος θεσμικά ηγείται της προεκλογικής εκστρατείας. Πέραν από τις ομιλίες, θα παρουσιαστούν δύο βίντεο, που στόχο έχουν να ξυπνήσουν μνήμες και να μετατρέψουν τη σημερινή διαδικασία σε σταθμό στην ιστορική πορεία της παράταξης. Όπως πληροφορείται ο REPORTER, το πρώτο βίντεο αφορά την ιστορία του ΔΗΣΥ και περιλαμβάνει σπάνιο αρχειακό υλικό, για την εξεύρεση του οποίου προηγήθηκε μεγάλη έρευνα, ενώ κάποια από τα στιγμιότυπα είναι πάρα πολύ παλιά και έχουν συναισθηματική και ιστορική σημασία για την παράταξη. Ένα τέτοιο βίντεο αναμένεται να λειτουργήσει συνενωτικά αλλά και να εξυψώσει τον κομματικό πατριωτισμό, σε μία περίοδο που ο ΔΗΣΥ αναπτύσσει τη δυναμική του ενόψει των Προεδρικών Εκλογών.

Το δεύτερο βίντεο επικεντρώνεται στο πρόσωπο του υποψηφίου της παράταξης και αποτελεί μια ιστορική αναδρομή στην πολιτική πορεία του Αβέρωφ Νεοφύτου, η οποία ξεκίνησε από την νεολαία του κόμματος στην Πάφο και πέρασε μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το Υπουργικό Συμβούλιο και τη Βουλή, πριν τελικά ανελιχθεί στο ανώτατο αξίωμα της παράταξης, μετά την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Με την ολοκλήρωση της σημερινής συνόδου, ο ΔΗΣΥ ουσιαστικά θα βρίσκεται και επίσημα σε προεκλογική εκστρατεία. Οι επόμενοι μήνες, που μεσολαβούν μέχρι το πολιτικό Συνέδριο του Ιουνίου, θα επικεντρωθούν στην ανάλυση του προγράμματος του Αβέρωφ Νεοφύτου, το οποίο θα παρουσιάζεται στην κοινωνία ανά θεματική ενότητα, διαμορφώνοντας κομμάτι-κομμάτι την εικόνα της διακυβέρνησης που επιθυμεί να ασκήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Μπαίνουν στο δικαστικό ρινγκ για τη μητέρα των μαχών Εισαγγελία και Ελεγκτής-Ο τελικός των κορυφαίων θεσμών
Επανέρχεται η CMC-«Η ΕΤΥΦΑ εξακολουθεί να αρνείται να πληρώσει για όλες τις αλλαγές»
Κινέζος Πρέσβης: Η Κίνα τηρεί μια στάση αρχών στο Κυπριακό
Η λύση του Κυπριακού βάσει ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε εκδήλωση στη Λευκωσία
N. Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού
Έφτασε στη Γάζα από την Κύπρο το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της προβλήτας (pics)
Πρόεδροι Ζαμβίας, Μοζαμβίκης και Μποτσουάνας στηρίζουν προσπάθειες λύσης Κυπριακού
Η ΕΤΥΦΑ απορρίπτει ισχυρισμούς κινεζικής Κοινοπραξίας στο Βασιλικό
Ε. Χαραλαμπίδου σε Νομική Υπηρεσία-«Ο Εισαγγελέας εκτίθεται, υπάρχουν διαβαθμίσεις για να κλείνουν στόματα»
Ευγνωμοσύνη Λευκωσίας για στάση στο Κυπριακό εξέφρασε ο Πρέσβης στο Νεπάλ