Οι συνοικίες του Λονδίνου μετατρέπονται σε επενδυτικές ευκαιρίες

Kensington, West Brompton, Westminister και Chelsea, τέσσερις από τις πλέον αριστοκρατικές περιοχές του Λονδίνου, θεωρούνταν μέχρι πρότινος άπιαστο όνειρο για πολλούς που επιθυμούσαν να ενοικιάσουν κατοικία ή να αποκτήσουν ένα κομμάτι γης.

Κανείς όμως δε θα μπορούσε να προβλέψει την εμφάνιση της πανδημίας COVID-19 και τις επιπτώσεις που αυτή θα προκαλούσε στην οικονομία. Οι τιμές των πολυτελών κατοικιών παρουσίασαν συρρίκνωση η οποία, αφενός θεωρείται μια ιστορική στιγμή για τη βρετανική αγορά, αφετέρου αποτελεί και μια ευκαιρία για όσους έχουν βάλει στόχο να επενδύσουν στις, άλλοτε πιο ελίτ, περιοχές του Λονδίνου.

Σπίτια-τρόπαια για διεθνείς αγοραστές

Οι διεθνείς αγοραστές, που συνήθως τροφοδοτούν την πολυτελή εσωτερική αγορά του Λονδίνου, άρχισαν να επιστρέφουν. Νέοι αριθμοί από τη Savills αποκαλύπτουν ότι υπήρξαν 522 πωλήσεις κατοικιών αξίας άνω των 6,03 εκατομμυρίων ευρώ το 2021, το υψηλότερο νούμερο από το 2013.Καταλυτικός παράγοντας, η λίρα, που εξακολουθεί να είναι αδύναμη έναντι του δολαρίου. Σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες τιμές εύποροι ιδιώτες των ΗΠΑ, της Ευρώπη και της Μέσης Ανατολής στρέφουν το βλέμμα προς το Λονδίνο.

Εδώ και δύο χρόνια, η αγορά ακινήτων αναλύεται μέσα από το πρίσμα της πανδημίας. Μια τέτοια ανάλυση και εις βάθος συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο διαδικτυακό συνέδριο που διοργανώνει η Consulco με τη συμμέτοχή τεσσάρων κορυφαίων οργανισμών του χώρου της οικονομίας και των ακινήτων. Πιο συγκεκριμένα, στο συνέδριο θα συμμετέχουν οι:

<>····MSCI, ο βασικός πάροχος αναλυτικών εργαλείων και υπηρεσιών χαρτοφυλακίου πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων για την παγκόσμια επενδυτική κοινότητα.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα αναλυθούν θέματα όπως οι αποδόσεις της Αγοράς Ακινήτων το 2021, οι οικονομικές εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι προοπτικές της Αγοράς Ακινήτων στο Λονδίνο και οι περιοχές του Λονδίνου που παρουσιάσουν επενδυτικές ευκαιρίες.

Πληροφορίες

Τίτλος: The UK Economy & Real Estate Outlook

Ημερομηνία: Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022

Ώρα: 04:00 μ.μ.

Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά

Για εγγραφή, πατήστε εδώ

 

Δειτε Επισης

Απολογισμός ΕΑΣ 2020-2023: Από το όραμα στην υλοποίηση
Παγκόσμια Ημέρα Δότη
Natural Life: Ευρεία γκάμα προϊόντων με σύμμαχο τη φύση.
Σπούδασε στο Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus
Το Ταμείο Συνοχής και η Κύπρος
Το Μελένιο Παιδικό Φεστιβάλ επιστρέφει πιο γλυκό από ποτέ!
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο ανοίγει νέους ορίζοντες για τη χώρα
Αμειβόμενη πρακτική σε ένα ελκυστικό περιβάλλον με ανταγωνιστικές παροχές;
Συνεργασία του ACCA και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου για το Πρόγραμμα “Integrated XPerience or Audit Service Delivery Scheme”
Συνάντηση ΙδΕΚ με FFG στη Βιέννη για ενδυνάμωση συνεργασιών στην Έρευνα και Καινοτομία