Ανατροπή στην ανατροπή-Απόψε ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων Ρωσίας και Ουκρανίας

Νέες ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας θα διεξαχθούν εντός της ημέρας, αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ. Ειδικότερα, σύμφωνα με το TASS αυτό δήλωσε ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.  

Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος γύρος διαπραγματεύσεων πραγματοποιήθηκε στα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ 

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι η ρωσική αντιπροσωπεία θα είναι «στη θέση της» την Τετάρτη για έναν νέο γύρο συνομιλιών με την Ουκρανία.

"Η αντιπροσωπεία μας θα βρίσκεται στη θέση της για να περιμένει τους Ουκρανούς διαπραγματευτές" ανέφερε, παραπέμποντας για διαπραγματεύσεις προς το απόγευμα.

Ο πρώτος γύρος μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών αντιπροσωπειών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη Λευκορωσία, όχι μακριά από τα ουκρανικά σύνορα, αλλά έληξε χωρίς σημαντική πρόοδο. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η τοποθεσία των συνομιλιών. Μέχρι χθες, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο νέος γύρος συνομιλιών θα πραγματοποιείτο στα σύνορα Πολωνίας - Ουκρανίας. "Δεν θα αποκαλύψω την τοποθεσία πρόωρα" σχολίασε ο Πεσκόφ. 

Η εισβολή στην Ουκρανία συνεχίζεται για 7η μέρα, με τα διεθνή ΜΜΕ να αναφέρουν πως οι δυνάμεις της Ρωσίας έχουν μπει στο Χάρκοβο και πως η Μαριούπολη είναι περικυκλωμένη.

Νωρίτερα, πάντως ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα, τόνιζε ότι οι ρωσικές απαιτήσεις παραμένουν αμετάβλητες.

Για τις απαιτήσεις των Ρώσων σχολίασε πως "αυτές είναι οι απαιτήσεις που εξέφρασε ο Πούτιν στην ομιλία του πριν από την έναρξη του πολέμου, κηρύσσοντας στην πραγματικότητα τον πόλεμο εναντίον μας", υπογράμμισε ο Κουλέμπα, την ώρα που η Ουκρανία δέχεται επίθεση σε όλα τα μέτωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συνεχείς αεροπορικοί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Φεύγουν μαζικά με όποιο μέσο βρουν οι κάτοικοι στη Ράφα
Ηγέτης Χεζμπολάχ: Να ανοίξει ο δρόμος σε οποιοδήποτε Σύρο θέλει να μεταβεί από το Λίβανο στην Κύπρο
Μετά τη συνέντευξη στο BBC συνελήφθη ο διαβόητος διακινητής μεταναστών «Σκορπιός»-H σχέση του με την Ελλάδα
Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Ουκρανία εν μέσω επίθεσης της Ρωσίας στο Χάρκοβο
Στέιτ Ντιπάρτμεντ για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Επίλυση διαφορών με διεθνές δίκαιο
Συνελήφθη ο «Νo1 διακινητής» παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη-Tον κυνηγούσαν δύο χρόνια σε όλο τον κόσμο
Πρόγραμμα εντοπισμού ελλείψεων στην ψυχική υγεία στην ΕΕ ανακοίνωσε η Κυριακίδου
Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Βόρεια Μακεδονία: Οι ΗΠΑ σταθερά προσηλωμένες στη Συμφωνία των Πρεσπών
Αυτές είναι οι 25 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη-Ανάμεσα τους τρεις Κυπριακές
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που τεράστια πινακίδα καταρρέει στην Ινδία-Τουλάχιστον οκτώ νεκροί