Ποιος πόλεμος; Ετοιμάζεται το νέο αυτοκίνητο του Βλαντίμιρ Πούτιν (pics)

Μετά τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρατζίπ Ταγίπ Ερντογάν, το όνομα του με την αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας του θα συνδέσει και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ηδη έχει ξεκίνησει η κανονική παραγωγή της υπερ-πολυτελούς λιμουζίνας Aurus Senat, την οποία έχει προωθήσει σημαντικά και προσωπικά ο Ρώσος Πρόεδρος. Και εφόσον ο οικονομικός… στραγγαλισμός που επιβάλει όλος ο κόσμος δεν αγγίξει την Ρωσία -πράγμα δύσκολο- σύντομα θα το δούμε στους δρόμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ 

Η Aurus ιδρύθηκε στην ουσία το 2013, όταν η Ρωσία γνωστοποίησε τα σχέδια της για την κατασκευή πολυτελών οχημάτων. Πέντε χρόνια μετά, και συγκεκριμένα το 2018, ο Πούτιν κάθισε πίσω από το τιμόνι του θηριώδους οχήματος, πηγαίνοντας με αυτό στην τελετή ορκωμοσίας για την ανάληψη της νέας, 6ετούς θητείας του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Vedomost, ο Υπουργός Βιομηχανίας, Ντένις Μαντούροφ, ανέφερε πως εντός του έτους θα παραχθούν 200 έως και 300 μονάδες. Η τιμή της βασικής έκδοσης θα ξεκινά από τα 245.000 δολάρια (200.300 ευρώ).

Το μοντέλο ενσωματώνει έναν twin-turbo V8 4,4 lt που παράγει 598 PS και 880 Nm ροπής, πλαισιωμένο από 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Το βάρος του οχήματος είναι σχεδόν 2.650 κιλά, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 250 km/h.

Το μεταξόνιο είναι 3.300 mm, το μήκος 5.630 mm (ή και 6.620 στη long version), το πλάτος 2.020 mm και το ύψος 1.695 mm.

Θέλει να μειώσει τις εισαγωγές

Η Ρωσία προσπαθεί να αμβλύνει την εξάρτησή της από τα εισαγόμενα αγαθά, μια απόφαση που επισπεύσθηκε το 2014, μετά από τις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν με αφορμή της αδιαλλαξία της χώρας στην ουκρανική κρίση.               

Η ρωσική λιμουζίνα προορίζεται να γίνει ο διάδοχος των λιμουζινών ZIL που για δεκαετίες μετέφεραν σοβιετικούς ηγέτες και συμμάχους.

Πέρα από τη λιμουζίνα, η Aurus ετοιμάζει ένα minivan και ένα SUV, τα οποία βρισκονται σε δοκιμαστικό στάδιο. Παράλληλα, έως το 2025 δεν αποκλείεται να λανσαριστεί είτε μια υβριδική είτε μια ηλεκτρική έκδοση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ανατριχιαστικό βίντεο από τη στιγμή που η νταλίκα πέφτει πάνω σε αυτοκίνητα και διόδια στην Εγνατία
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Σκάνδαλο στα κατεχόμενα-Συνδέουν τον υιό Φιντάν με δολοφονηθέντα βαρόνο
«Ήταν η ζωντανή ιστορία του Κορμακίτη»-Κηδεύτηκε η αιωνόβια εγκλωβισμένη Σπιρτού
Συνεχίζει τον αμανέ του ο Τατάρ-«Ορθή είναι η πολιτική των δυο κρατών»
Απόπειρα φόνου καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Φυλακισμένων πίσω από τα μαχαιρώματα κρατουμένου στις Κεντρικές
Πυρκαγιά στο Μοναγρούλλι έκανε στάχτη οκτώ δεκάρια βλάστησης
Κρεμλίνο: Ο Πούτιν είναι ανοιχτός σε επαφές με τους Ουκρανούς για την κατάπαυση πυρός
Φοβερό τροχαίο στα κατεχόμενα με δυο νεκρούς και εννέα τραυματίες
ΒΙΝΤΕΟ: Καρχαρίας επιτέθηκε σε δύτη σε παραλία του Ισραήλ