Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία η Κύπρος

Την ερχόμενη Τρίτη, 8 Μαρτίου, αναμένεται η πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας της Κύπρου προς τον ουκρανικό λαό, μετά από σχετικές διευθετήσεις που έγιναν και σε συνεννόηση με τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ 

Το πρώτο πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας περιλαμβάνει:

1.Ιατροφαρμακευτικά προϊόντα αξίας €700.000.

2.Τρόφιμα, για τη συλλογή των οποίων ενεργοποιήθηκαν πέραν των 40 κέντρων παγκύπρια.

3.Εξοπλισμό που αφορά την πολιτική προστασία (αντίσκηνα, υπνόσακοι, σετ πρώτων βοηθειών κ.ά.).

Σημειώνεται ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη συνεισφέρει, μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, το ποσό των €100.000 προς το Ταμείο Ανθρωπιστικής Βοήθειας για την Ουκρανία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (Ukraine Humanitarian Fund - United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs).

Η Κυβέρνηση επιθυμεί να ευχαριστήσει τους πολίτες, τις οργανώσεις, τους οργανισμούς, τις ιδιωτικές εταιρείες, τους Δήμους, τις Κοινότητες, την Αρχή Λιμένων Κύπρου, αλλά και όσους άλλους συνέβαλαν στην προσπάθεια συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας, κάτι που περίτρανα αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ευαισθησία του λαού μας, ο οποίος στέκεται αρωγός προς τον ουκρανικό λαό.

Η αξιολόγηση των αναγκών επί του εδάφους συνεχίζεται σε συνεργασία με τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ένωσης.

Διευκρινίζεται ότι η συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας στα κέντρα που λειτουργούν σε όλη την Κύπρο συνεχίζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πυρά από κόμματα της αντιπολίτευσης για τον απολογισμό ΠτΔ-«Οι πολίτες έχουν κουραστεί με τις συνεχείς επαναλήψεις»
Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών για το Κυπριακό-«Η Γενεύη θα είναι η αρχή της διαδικασίας»
Συνάντηση Ρουσόπουλου με Γ.Γ ΟΗΕ-«Δεν πρέπει να επικρατήσει το δίκαιο της ισχύος στο Κυπριακό»
Πραγματοποιείται η τέταρτη Τριμερής Συνάντηση ΥΠΕΞ Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ-Ενημερώνει για Γενεύη ο Κόμπος
Κεφάλαιο Βουλευτικές και δυναμική των κομμάτων στη μεγάλη δημοσκόπηση του REPORTER την Παρασκευή
Έδωσε… ρεύμα στη Γενεύη και απάντησε στις επικρίσεις ο Πρόεδρος στον απολογισμό
Πανέτοιμος για όλα τα σενάρια δήλωσε ο ΠτΔ για την συνάντηση στη Γενεύη-«Έχουμε στόχους»
Για χαμηλές προσδοκίες από την Γενεύη κάνει λόγο ο Ερχίουρμαν-«Η διεθνής συγκυρία επιβάλλει λύση»
Οικονομία, μεταναστευτικό και κοινωνική πολιτική προτάσσει στα επιτεύγματα του ο ΠτΔ-Ο απολογισμός δύο χρόνων
Ο απολογισμός του Προέδρου-Οι στόχοι της Γενεύης και οι απαντήσεις για φωτοβολταϊκά-φορολογική μεταρρύθμιση