Μπισκότα με αμύγδαλα

Με μπόλικο υλικό! Συνταγή από: Ροδούλα Κώστα

ΥΛΙΚΑ

  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο (μαργαρίνη)
  • 1 αυγό
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 100 γρ. αμύγδαλα
  • 400 γρ. αλεύρι χωριάτικο
  • 10 γρ. baking powder

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • αντικολλητικό χαρτί
  • ταψί φούρνου
  • μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 130 γρ. ζάχαρη και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.

Βήμα 2

Προσθέστε 200 γρ. βούτυρο, 1 αυγό, 1 φακελάκι βανίλια και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 3

Προσθέστε στον κάδο 100 γρ. αμύγδαλα, 400 γρ. αλεύρι, 10 γρ. baking powder και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα στάχυ. Καλύψτε ένα ταψί φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.

Βήμα 4

Χωρίστε τη ζύμη στα 3. Πλάστε σε στενόμακρα μπαστουνάκια. Κόψτε σε διαγώνια κομμάτια 1 εκ.

Βήμα 5

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 15 λεπτά.

Παραλλαγή

Αντικαταστήστε το αυγό με 40 γρ. χυμό πορτοκάλι για μια νηστίσιμη εκδοχή.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι