Μπισκότα με αμύγδαλα
07:35 - 19 Μαρτίου 2022
Με μπόλικο υλικό! Συνταγή από: Ροδούλα Κώστα
ΥΛΙΚΑ
- 130 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. βούτυρο (μαργαρίνη)
- 1 αυγό
- 1 φακελάκι βανίλια
- 100 γρ. αμύγδαλα
- 400 γρ. αλεύρι χωριάτικο
- 10 γρ. baking powder
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- αντικολλητικό χαρτί
- ταψί φούρνου
- μπολ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 130 γρ. ζάχαρη και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.
Βήμα 2
Προσθέστε 200 γρ. βούτυρο, 1 αυγό, 1 φακελάκι βανίλια και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 3
Προσθέστε στον κάδο 100 γρ. αμύγδαλα, 400 γρ. αλεύρι, 10 γρ. baking powder και αναμείξτε 1 λεπτό/ταχύτητα στάχυ. Καλύψτε ένα ταψί φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Βήμα 4
Χωρίστε τη ζύμη στα 3. Πλάστε σε στενόμακρα μπαστουνάκια. Κόψτε σε διαγώνια κομμάτια 1 εκ.
Βήμα 5
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 15 λεπτά.
Παραλλαγή
Αντικαταστήστε το αυγό με 40 γρ. χυμό πορτοκάλι για μια νηστίσιμη εκδοχή.
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές