Σε ρόλο πυροσβέστη το Υπ. Εσωτερικών για να αρθεί η απεργία στα λεωφορεία

Συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας Cyprus Public Transport και των συντεχνιών των εργαζομένων στην εταιρεία συγκλήθηκε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η επ΄ αόριστον απεργία των εργαζομένων της εταιρείας στα λεωφορεία Λευκωσίας και Λάρνακας που έχει ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι των δύο πόλεων να μην έχουν τη δυνατότητα χρήσης των λεωφορείων για την διακίνηση τους.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, προσπάθεια του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Σταύρου Μιχαήλ, ο οποίος συγκάλεσε τη συνάντηση για τις 10:00, θα είναι να τερματιστεί η επ΄ αόριστον απεργία των εργαζομένων και να συνεχιστεί ο διάλογος ενώπιον του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Οι εργαζόμενοι, με τη στήριξη των Συντεχνιών τους ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ, κατήλθαν από χθες το μεσημέρι, σε αυθόρμητη απ’ αόριστον απεργία και απαιτούν ανάκληση των απολύσεων των 36 εργαζομένων απαιτούν στις οποίες προχώρησε χθες αλλά και να συνεχιστεί ο διάλογος που βρισκόταν σε εξέλιξη ενώπιον του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Σημαντική η δικοινοτική συνεργασία για το περιβάλλον-«Ξεκινάει εκστρατεία αναγνώρισης των προβλημάτων»
Αd hoc Επιτροπή από τον Σεπτέμβριο για την φόρμουλα υπολογισμού της κρατικής χορηγίας προς Δήμους
Το ΚΕΒΕ καταδικάζει τα απεργιακά μέτρα στα ξενοδοχεί-Ζητά πρωτοβουλίες από τον υπουργό Εργασίας
Υπ. Παιδείας: Η κατοχή είναι η τραγικότερη σελίδα στην ιστορία του κυπριακού ελληνισμού
Ευχαριστίες Μποτσουάνα για μεγάλη αποστολή φαρμάκων από την Κύπρο
Πώς απαντά η Υπ. Ασύλου για την «Ομάδα Σύροι στην Κύπρο»-«Αποτελείται από δημόσιο υπάλληλο»
Στο 80%-85% η πληρότητα των ξενοδοχείων τον Ιούλιο
Τελεσίγραφο από ξενοδοχοϋπαλλήλους προς εργοδότες-Εφαρμογή συμφωνίας για συλλογικές συμβάσεις ή λήψη μέτρων
Τελεσίγραφο ενός μηνός από τους μεταφορείς Α’-Ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις
Καθυστερήσεις στην εξέταση εξασφάλισης άδειας οδήγησης-Επτά μήνες στη Λευκωσία, ξεπερνά τον ένα χρόνο στη Λεμεσό