Πρόσφυγας από την Ουκρανία πέθανε μόλις έφτασε στην Ιταλία μετά από 30 ώρες ταξίδι

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στην Ιταλία ο θάνατος της Ουκρανής πρόσφυγα Ναταλία Κρετόβα, σαράντα πέντε ετών, η οποία πέθανε μόλις έφτασε στην Ρώμη, μετά από τριάντα ώρες ταξίδι. Η γυναίκα ταξίδεψε μέχρι την ιταλική πρωτεύουσα με τα δυο της παιδιά, 12 και 10 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Μόλις το πούλμαν έφτασε στην Ρώμη και οι επιβάτες κατέβηκαν, η Ναταλία Κρετόβα υπέστη καρδιακή προσβολή, μπροστά στα παιδιά της, τα οποία ζήτησαν βοήθεια από τους συνταξιδιώτες και τους άνδρες και τις γυναίκες της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας.

Παρά τις προσπάθειες δυο αστυνομικών που βρίσκονταν κοντά στο πούλμαν και την άμεση κλήση νοσοκομειακού, η άτυχη μητέρα δεν μπόρεσε να σωθεί.

Tα δυο παιδιά της μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται προσωρινά σε κέντρο προστασίας ανηλίκων της περιοχής Αλμπάνο, ένα χωριό λίγο έξω από την Ρώμη. Είναι σε κατάσταση σοκ και στηρίζονται συνεχώς από ομάδα ψυχολόγων.

«Πρόκειται για μια ακόμη, τραγική παράπλευρη απώλεια του ασύλληπτου αυτού πολέμου», γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ένταση στην Κωνσταντινούπολη, απετράπη πορεία της αντιπολίτευσης υπέρ των Παλαιστινών
Ελεύθερος ο 32χρονος που ισχυριζόταν ότι έσωσε ανθρώπους μετά την κατάρρευση του κλαμπ στον Άγιο Δομίνικο
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον έντεκα νεκροί σε κατάρρευση κτιρίου στην Ινδία-Τρία παιδιά ανάμεσα στα θύματα
Το σπάνιο κοινό Πάσχα ενώνει Ορθόδοξους και Καθολικούς πριν τους ξαναχωρίσει το ημερολόγιο
ΒΙΝΤΕΟ: Η Κίνα ανοίγει την ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο-Μειώνει τον χρόνο ταξιδιού από δύο ώρες σε ένα λεπτό
Πέντε νεκροί στην Αυστραλία λόγω των γιγάντιων κυμάτων
Πώς οι φοιτητές του Florida State University επέζησαν από τους πυροβολισμούς, με μία τσίχλα
Κατηγορίες Ζελένσκι σε Πούτιν για την πασχαλινή εκεγχειρία-«Παίζει με ανθρώπινες ζωές»
Πασχαλινή εκεχειρία κήρυξε ο Πούτιν-Διακοπή των επιχειρήσεων ως τη Δευτέρα
Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αναστέλλει τις απελάσεις μεταναστών από τη Βενεζουέλα