ΒΙΝΤΕΟ: Αυτοί είναι οι υπερηχητικοί πύραυλοι που έριξε ο Πούτιν στη δυτική Ουκρανία

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ρώσοι στην επίτευξη των αρχικών τους στόχων στην Ουκρανία, φαίνεται πως τους ωθούν στη χρήση περισσότερο εξελιγμένων οπλικών συστημάτων για να πλήξουν σημεία στα ουκρανικά εδάφη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, το πρωί του Σαββάτου, για τη χρήση των υπερηχητικών πυραύλων Kh-47M2 Kinzhal, που φέρουν το προσωνύμιο «στιλέτο», για να καταστρέψουν μια υπόγεια αποθήκη πυραύλων και πυρομαχικών για αεροσκάφη, σε χωριό του Ιβάνο-Φράνκιβσκ, στη δυτική Ουκρανία.

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι, με σχεδιασμό που τους επιτρέπει να εκτελούν περίπλοκους ελιγμούς καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης και να φθάνουν ταχύτητες ως ακόμη και 10 Mach, είναι αδύνατο σήμερα να καταρριφθούν από οποιοδήποτε σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας της Δύσης, τουλάχιστον σύμφωνα με τη Μόσχα. Παράλληλα, η χρήση τους στον πόλεμο στην Ουκρανία έγινε για πρώτη φορά, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

 Οι συγκεκριμένοι πύραυλοι, με βάση τις προδιαγραφές τους, έχουν εμβέλεια 1.250 μιλίων, μπορούν να φέρουν και πυρηνικές κεφαλές, ενώ μπορούν να εκτοξευθεί από βομβαρδιστικά Tu-22M3 ή αναχαιτιστικά MiG-31K.

Στην παρουσίαση του συγκεκριμένου πυραύλου, το 2018, ο Βλαντιμίρ Πούτιν το είχε χαρακτηρίσει σαν «ιδανικό όπλο», το οποίο έχει ταχύτητα 10 φορές πάνω από την ταχύτητα του ήχου και μπορεί να υπερνικήσει τα συστήματα αεράμυνας.

Μέχρι και την παρουσίασή του, δεν είχε γίνει επίσημα γνωστή από τη Ρωσία η χρήση του υπερηχητικού πυραύλου Kh-47M2 Kinzhal, ωστόσο κάποιες αναφορές τον θέλουν να έχει κάνει την εμφάνισή του στη Συρία το 2016, όταν ο Πούτιν στήριζε τις μάχες του καθεστώτος Άσαντ. Μάλιστα, τη χρονιά εκείνη οι βομβαρδισμοί στο Αλέπι είχαν αφήσει πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς άμαχους.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

 

Δειτε Επισης

Έκτακτη Σύνοδο των ΥΠΕΞ συγκαλεί η ΕΕ για τη Μέση Ανατολή
Το κάθισμα του κυβερνήτη έριξε το Boeing της Air India-Γλίστρησε προς τα πίσω λόγω βλάβης και έχασε τον έλεγχο
Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην Χάγη καλούν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα κατά της «γενοκτονίας» στη Γάζα
Reuters: Βέτο Τραμπ στην εκτέλεση του Χαμενεΐ από τον Ισραηλινό Στρατό
Το Ισραήλ βάζει φρένο σε όσους θέλουν να επιστρέψουν μέσω Αθήνας και Λάρνακας
Στρατιωτικά αντίποινα και εκατέρωθεν απειλές Ισραήλ και Ιράν-«Στο κόκκινο» Τεχεράνη και Τελ Αβίβ
Ανάστατοι και στα κατεχόμενα λόγω της κατάστασης Ισραήλ με Ιράν-Συνεδρία για θέματα ασφαλείας
Πεπεισμένος ο Τραμπ ότι θα καταφέρει να πείσει Ιράν και Ισραήλ να συνάψουν συμφωνία
Έντεκα συλλήψεις στη Λεμεσό μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας σε καταστήματα
Ο Νετανιάχου δηλώνει ότι το Ιράν θα πληρώσει «πολύ βαρύ τίμημα» για τα φονικά πυραυλικά πλήγματα