Η επικύρωση Αβέρωφ, το push του Αναστασιάδη και η επίσημη προεκλογική

Μετά την αναγκαστική αναβολή, λόγω νόσησης με κορωνοϊό του Αβέρωφ Νεοφύτου, πραγματοποιείται την Κυριακή η σύνοδος του Ανωτάτου Συμβουλίου του Δημοκρατικού Συναγερμού, κατά την οποία θα επικυρωθεί η υποψηφιότητα του προέδρου του κόμματος για τις Προεδρικές Εκλογές. Αν και πρόκειται για μία τυπική διαδικασία, δεδομένου ότι δεν εκδήλωσε, μέσω των εσωκομματικών διαδικασιών, άλλο μέλος το ενδιαφέρον του, έχει τη δική της σημασία, επειδή σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Νεοφύτου.

Πρόσωπο κλειδί, ως προς τη δυναμική που θα λάβει ο κ. Νεοφύτου μέσα από αυτήν τη διαδικασία, θεωρείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η ομιλία στην οποία θα προβεί κατά τη διάρκεια της συνόδου, για να δώσει σκυτάλη στη συνέχιση της διακυβέρνησης του ΔΗΣΥ στον διάδοχό του στην προεδρία του κόμματος.

Πρόσωπα που είναι σε θέση να γνωρίζουν λένε πως, παρά την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα, ο Νίκος Αναστασιάδης θα εμφανιστεί όπως επιβάλλει ο κομματικός του πατριωτισμός, και θα δώσει στον Αβέρωφ Νεοφύτου το push που χρειάζεται για να ξεκινήσει τον επίσημο προεκλογικό με μία ανανεωμένη δυναμική. Θα είναι, δηλαδή, μια ομιλία πανηγυρικού χαρακτήρα, κατά την οποία ο Πρόεδρος θα δώσει το έναυσμα για μια καθολική υποστήριξη της υποψηφιότητας του προέδρου του ΔΗΣΥ από τα μέλη του κόμματος.

Ο ΔΗΣΥ θα πρέπει, άλλωστε, σταδιακά να περάσει από την πρόωρη προεδρολογία, στην οποία ενεπλάκηκε σε χρόνο πολύ απομακρυσμένο από τις εκλογές, στο ουσιαστικό σκέλος της πορείας του προς την κάλπη, το οποίο θα έχει πιο παραδοσιακά χαρακτηριστικά προεκλογικής εκστρατείας. Και με την ολοκλήρωση του τυπικού σκέλους, όταν ο πρόεδρος του κόμματος θα είναι πλέον επίσημα και υποψήφιος, η παράταξη μπορεί να προχωρήσει με τον προγραμματισμό της σε μια πιο δομημένη πορεία, όπως άλλωστε ξέρει να κάνει ο κομματικός μηχανισμός.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου, ο κ. Νεοφύτου θα δώσει το στίγμα της υποψηφιότητάς του, παρουσιάζοντας τις γενικές θέσεις αρχών του. Ακολούθως, μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τις προγραμματικές του θέσεις του λεπτομερώς, με κορύφωση τον Ιούνιο, όταν, κατά τη διάρκεια του Πολιτικού Συνεδρίου του ΔΗΣΥ, θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα διακυβέρνησής του.

Η προγραμματική συζήτηση αναμένεται να απομακρύνει τους ψιθύρους που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα, με την παράταξη να δίνει την εικόνα μιας οργανωμένης και στοχοπροσηλωμένης κομματικής μηχανής. Σε αντίθεση με την όποια φημολογία, στην Πινδάρου υποδεικνύουν πως υπάρχει μόνο plan a, κι αυτό είναι η νίκη του Αβέρωφ Νεοφύτου. Και ο ΔΗΣΥ, προσθέτουν, έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια πως ξέρει να παίρνει μεγάλες νίκες, κάτι που στοχεύει να πετύχει και αυτή τη φορά.

Στο πίσω μέρος του μυαλού τους, παρά ταύτα, παραμένουν οι προβληματισμοί αναφορικά με τις επιπτώσεις της αναμενόμενης υποψηφιότητας του τέως Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη, αφού υπάρχει ο φόβος να προκαλέσει κάποιας μορφής διχόνοια στη βάση. Όπως επισημαίνεται, ωστόσο, οι όποιες κινήσεις γίνουν από πλευράς του δεν επηρεάζουν τον σχεδιασμό του ΔΗΣΥ ούτε και την προεκλογική εκστρατεία του Αβέρωφ Νεοφύτου ευρύτερα, η οποία αναμένεται να ξεδιπλωθεί με την νέα δυναμική που θα προσλάβει το επόμενο διάστημα.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Τέσσερις νεκροί από πυρά στο Αφγανιστάν-Ανάμεσά τους τρεις Iσπανοί τουρίστες
Ανακουφισμένοι οι τραγικοί γονείς της Σάνι Λουκ-«Είναι ακόμη πολύ όμορφη, τώρα μπορούμε να την θάψουμε»
Επεισοδιακή καταδίωξη καταζητούμενου στη Λεμεσό-Τον τσάκωσαν με παράνομο 32χρονο και με ναρκωτικά
Απολογείται τη Δευτέρα ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι-Η κυνική ομολογία και τα κίνητρα της δολοφονίας
Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα και τεκμήρια για τον εντοπισμό των βάνδαλων των γηπέδων Απόλλωνα και ΑΕΛ
Γιατί ο Ερντογάν μετέτρεψε την Μονή της Χώρας σε τζαμί-Ερευνήτρια εξηγεί
Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποιεί για πιθανή τρομοκρατική απειλή στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+
Έφηβος στις ΗΠΑ πέθανε από καυτερό πατατάκι που έφαγε μετά από challenge στα social media
Έμμεσες συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν για την αποφυγή περιφερειακής κλιμάκωσης
Οι μεξικανικές αρχές βρίσκουν διαμελισμένα πτώματα, ανάμεσά τους αυτό υποψηφίου δημάρχου