Προειδοποίησε την Κίνα ο Μπαίντεν-Περιέγραψε τις συνέπειες εάν βοηθήσει τη Ρωσία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν περιέγραψε στον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, κατά τη διάρκεια μιας βιντεοδιάσκεψης σήμερα «τις επιπτώσεις και τις συνέπειες», εάν το Πεκίνο παράσχει υλική στήριξη στη Ρωσία, την ώρα που επιτίθεται σε ουκρανικές πόλεις και αμάχους, έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

«Ο πρόεδρος υπογράμμισε τη στήριξή του για μια διπλωματική επίλυση της κρίσης. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης στη διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας προκειμένου να διαχειριστούν τον ανταγωνισμό μεταξύ των δύο χωρών μας», επισημαίνει ο Λευκός Οίκος σε ένα δελτίο τύπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα είπαν Σι και Μπάιντεν-«Ένας πόλεμος δεν είναι προς το συμφέρον κανενός»

Την ίδια ώρα, ένας Αμερικανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε στον Κινέζο ομόλογό του πως η Κίνα θα βρεθεί αντιμέτωπη με συνέπειες όχι μόνο εκ μέρους των ΗΠΑ, αλλά επίσης από τον ευρύτερο κόσμο, εάν το Πεκίνο προσφέρει υλική στήριξη στη Ρωσία στον πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους σχετικά με τη διάρκειας σχεδόν δύο ωρών επικοινωνία μεταξύ Μπάιντεν και Σι, επισήμανε πως η συζήτηση μεταξύ των δύο ηγετών «ήταν άμεση, ουσιαστική και λεπτομερής».

«Θα δούμε τι αποφάσεις θα πάρει η Κίνα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες», υπογράμμισε ο αξιωματούχος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στρατιωτικά αντίποινα και εκατέρωθεν απειλές Ισραήλ και Ιράν-«Στο κόκκινο» Τεχεράνη και Τελ Αβίβ
Ανάστατοι και στα κατεχόμενα λόγω της κατάστασης Ισραήλ με Ιράν-Συνεδρία για θέματα ασφαλείας
Πεπεισμένος ο Τραμπ ότι θα καταφέρει να πείσει Ιράν και Ισραήλ να συνάψουν συμφωνία
Έντεκα συλλήψεις στη Λεμεσό μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας σε καταστήματα
Ο Νετανιάχου δηλώνει ότι το Ιράν θα πληρώσει «πολύ βαρύ τίμημα» για τα φονικά πυραυλικά πλήγματα
Έρχεται Κύπρο τη Δευτέρα ο Δένδιας-Συνάντηση με Πάλμα
Νεκροί και αγνοούμενοι από κατάρρευση γέφυρας σε τουριστικό προορισμό στην Ινδία
ΒΙΝΤΕΟ: Έφτασε στην Κύπρο ο Πρωθυπουργός της Ινδίας-«Ένα νέο κεφάλαιο σε μια στρατηγική συνεργασία χωρίς όρια»
Ανάλυση: Έτσι μπορεί να σβήσουν οι φλόγες της σύγκρουσης Ισραήλ-Ιράν στη Μέση Ανατολή
Τα είπαν τελικά τηλεφωνικώς Χριστοδουλίδης και Νετανιάχου-Τόνιζε την άμεση ανάγκη για αποκλιμάκωση