Μεταξύ Απριλίου και Μαΐου εφαρμόζεται το gov.cy στη δημόσια υπηρεσία

Εντός Απριλίου ή το αργότερο μέχρι το Μάιο τίθεται σε λειτουργία με 80 υπηρεσίες η διαδικτυακή πύλη gov.cy, η οποία θα εμπλουτίζεται σταδιακά, ώστε να φιλοξενήσει όλες τις κρατικές υπηρεσίες σε μια οθόνη, δήλωσε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Κόκκινος.

«Το Gov.cy, που, αν θέλετε, είναι η ναυαρχίδα του έργου το οποίο σχεδιάζουμε είναι υπό σχεδιασμό και θα δοθεί σε παραγωγική λειτουργία περί τον Απρίλιο ή Μάιο το αργότερο φέτος, αλλά αυτό είναι η αρχή», ανέφερε ο κ. Κόκκινος, σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία του Επιστημονικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ).

Όπως είπε, τα βασικά μας πλάνα περιλαμβάνουν τον συνεχή και με γρήγορους ρυθμούς εμπλουτισμό της ιστοσελίδας με επιπρόσθετες υπηρεσίες. «Θα ξεκινήσει με περίπου 80 υπηρεσίες και σταδιακά θα εμπλουτίζεται με τρόπο, ώστε σιγά σιγά όλο το κράτος να είναι πάνω σε μα οθόνη», πρόσθεσε.

Ο Υφυπουργός Έρευνας υπενθύμισε πως η πανδημία του κορωνοϊού λειτούργησε θετικά στην αξιοποίηση της τεχνολογίας και συμπλήρωσε: «Αυτά τα μαθήματα που μας έχουν μείνει από την αξιοποίηση και τη χρήση της τεχνολογίας, νομίζω, ότι είναι παρακαταθήκη για να τρέξουμε γρήγορα για να κάνουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας».

Σε σχέση με την συνάντηση με το ΕΤΕΚ, ο κ. Κόκκινος είπε πως έχουν αναλυθεί τα προγράμματα που έχουμε σχεδιάσει και ο δρόμος που έχουμε διανύσει «και έχουμε καταλήξει σε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για ενίσχυση της συνεργασίας, που θα βοηθήσει στην υλοποίηση του ψηφιακού κράτους ως εργαλείο ανταγωνιστικότητας και κοινωνικής ευημερίας του τόπου».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ Κωνσταντίνος Κωνσταντή, αφού εξήρε τη δημιουργία και λειτουργία του Υφυπουργείου ως «ευλογία», πρόσθεσε πως «θεωρούμε ότι η ψηφιακή μετάβαση είναι αναγκαία, είναι μονόδρομος και πρέπει όλοι από κοινού να συμβάλουμε».

Διαβεβαίωσε πως το ΕΤΕΚ, ως τεχνικός σύμβουλος του κράτους είναι στη διάθεση του Υφυπουργείου και πρόσθεσε πως έχουμε σχεδιάσει κάποιες κοινές δράσεις ώστε «να αξιοποιηθούν αρκετά μυαλά που υπάρχουν στην Κύπρο στο συγκεκριμένο τομέα».

«Υπάρχει αρκετό εύφορο έδαφος να βελτιωθούμε και θεωρώ ότι μαζί μπορούμε να ενώσουμε δυνάμεις και να πάρουμε την Κύπρο ακόμα ένα βήμα πιο μπροστά σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση της τεχνολογίας και στο τέλος της ημέρας τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, την ευημερία του πολίτη. Γιατί όλα αυτά τα εργαλεία είναι για να εξυπηρετηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα ο πολίτης», κατέληξε ο κ. Κωνσταντή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ ενδέχεται να πάει Τουρκία-«O Πούτιν θέλει να πάω κι εγώ»
Παροξυσμός στα κατεχόμενα για τις συλλήψεις σφετερισμών-«Επηρέασαν όλους τους τομείς»
Η τραγική κραυγή του ιερέα που κήδεψε την δολοφονημένη κόρη του στη Λάρισα-«Γιατί παιδί μου;»
Ικανοποίηση Προέδρου για τον διορισμό Γιοχάνες Χαν-«Aποτελεί καρπό συντονισμένων διπλωματικών προσπαθειών»
Παρανόησε με τις διώξεις σφετεριστών ο Τατάρ, απειλεί με αντίποινα-«Οι επιθέσεις έχουν μετατραπεί σε τρομοκρατικές ενέργειες»
ΒΙΝΤΕΟ: Καταιγίδες και χαλάζι σε διάφορες περιοχές- Καλεί τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί η Αστυνομία
Ανακοινώθηκε ο Γιοχάνες Χαν ως ειδικός απεσταλμένος της προεδρίας της ΕE για το Κυπριακό-Ικανοποίηση Προέδρου
Άτομα με αναπηρία γίνονται εμπνευστές και δημιουργοί σε μια υπέροχη συνάντηση με τον πολιτισμό και την ψηφιακή καινοτομία
Έκκληση βουλευτών προς Υπουργείο Παιδείας για άμεση εγκατάσταση κλιματιστικών σε χώρους εξετάσεων
Άνισο πεδίο ανταγωνισμού εις βάρος των ξενοδοχείων οι αυστηροί κανονισμοί με τα Airbnb