Kαταγγέλει πυραυλική επίθεση από την Ουκρανία ο Λουκασένκο-Απειλεί με απάντηση
14:37 - 17 Μαρτίου 2022

Για τουλάχιστον δύο εκτοξεύσεις πυραύλων Tochka-U από το έδαφος της Ουκρανίας προς τη Λευκορωσία, έκανε λόγο ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
«Την περασμένη εβδομάδα εκτόξευσαν δύο πυραύλους. Τουλάχιστον δύο πύραυλοι Tochka-U προς το έδαφος της Λευκορωσίας. Ευτυχώς, καταφέραμε να τους ρίξουμε», είπε ο Λουκασένκο σύμφωνα με το πρακτορείο BelTA.
Ο Λευκορώσος πρόεδρος συνέχισε, λέγοντας πως στις 23-24 Φεβρουαρίου, η Ουκρανία σχεδίαζε να χτυπήσει από τέσσερα σημεία τη Λευκορωσία και ότι «παραβιάζει τα σύνορά της με αεροσκάφη».
«Εάν μας προκαλούν συνεχώς, θα αναγκαστούμε να απαντήσουμε. Αλλά είμαι πρακτικά πεπεισμένος ότι δεν θα χρειαστεί να πολεμήσουμε με την Ουκρανία», είπε ο Λουκασένκο.
Ακόμη, ανέφερε πως η Ρωσία προεφέρει στην Ουκρανία μια «απόλυτα αποδεκτή επιλογή συμφωνίας και μπορεί ακόμα και σήμερα να υπάρξει θετική κατάληξη». «Εάν οι Ουκρανοί δεν συμφωνήσουν, τότε θα πρέπει σύντομα να παραδοθούν» πρόσθεσε.
Πηγή: Πρώτο Θέμα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Νέες αιχμές Ζελένσκι στη Δύση-«Ανεπαρκείς οι κυρώσεις, γκρεμίστε το τείχος»
- Αρνήθηκε πρόταση Μακρόν για άσυλο η Ρωσίδα δημοσιογράφος που σήκωσε αντιπολεμικό πλακάτ
- ΒΙΝΤΕΟ: Βουλιάζουν στη λάσπη τα ρωσικά τανκς στην Ουκρανία
- Άντεξε το καταφύγιο κάτω από το θέατρο στη Μαριούπολη-Εξέρχονται επιζώντες
- Έδωσε ελπίδες για συμφωνία ειρήνης ο Πεσκόφ-Άνοιξε πυρ κατά ΗΠΑ
- Λευκορώσοι έτοιμοι να πολεμήσουν δίπλα στους Ουκρανούς-Συγκινούν οι περιγραφές τους
