Προέτρεψε τις ρωσικές εταιρείες να ξεκινήσουν να επενδύουν στην Κριμαία ο Πούτιν
15:46 - 17 Μαρτίου 2022

Για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, μίλησε σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν, επισημαίνοντας πως «οι εξελίξεις τα τελευταία χρόνια απέδειξαν πόσο σωστή ήταν η απόφαση των πολιτών της Κριμαίας να ενωθούν με τη χώρα μας».
«Οι άνθρωποι στην Κριμαία και τη Σεβαστούπολη δεν πτοήθηκαν, συσπειρώθηκαν και κέρδισαν, έκαναν την ελεύθερη συνειδητή επιλογή τους να είναι μαζί με τη Ρωσία. Τα περασμένα χρόνια έδειξαν πειστικά πόσο σωστή και επίκαιρη ήταν αυτή η επιλογή. Αρκεί να δούμε τι συμβαίνει σήμερα στο Ντονμπάς», είπε ο Πούτιν σε σύσκεψη για την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της Κριμαίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι αντιρωσικές κυρώσεις δημιουργούν μεν πολλά προβλήματα, αλλά ανοίγουν και νέες ευκαιρίες. «Οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, φυσικά, δημιουργούν πολλά προβλήματα. Αλλά δεν δημιουργούν μόνο προβλήματα: μας ανοίγουν νέες ευκαιρίες».
Ακόμη, ανέφερε ότι οι μεγάλες ρωσικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών που προηγουμένως φοβούνταν την επιβολή κυρώσεων, τώρα μπορούν να αρχίσουν να δραστηριοποιούνται στην Κριμαία. «Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να το κάνουν», είπε ο Πούτιν.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
- Νέες αιχμές Ζελένσκι στη Δύση-«Ανεπαρκείς οι κυρώσεις, γκρεμίστε το τείχος»
- Αρνήθηκε πρόταση Μακρόν για άσυλο η Ρωσίδα δημοσιογράφος που σήκωσε αντιπολεμικό πλακάτ
- ΒΙΝΤΕΟ: Βουλιάζουν στη λάσπη τα ρωσικά τανκς στην Ουκρανία
- Άντεξε το καταφύγιο κάτω από το θέατρο στη Μαριούπολη-Εξέρχονται επιζώντες
- Έδωσε ελπίδες για συμφωνία ειρήνης ο Πεσκόφ-Άνοιξε πυρ κατά ΗΠΑ
- Λευκορώσοι έτοιμοι να πολεμήσουν δίπλα στους Ουκρανούς-Συγκινούν οι περιγραφές τους
