Ανακοινώθηκαν άλλοι 59 θάνατοι και 24,256 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 24.256 κρούσματα σήμερα, Πέμπτη 17 Μαρτίου, καθώς και 59 θανάτους το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση για τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Επίσης, στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 348  διασωληνωμένοι ασθενείς με covid.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 24.256 , εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.732.866 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 49.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 211 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.675 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 59, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 26.792 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 348 (63.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 90.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 224 (64.37%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 124 (35.63%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.381 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 338 (ημερήσια μεταβολή -2.03%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 300 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Διαρροή αερίου σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Ρόδο-Προληπτική εκκένωση σε δωμάτια και επιχειρήσεις
Συνελήφθη ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου που έπεσε στη Βουλιαγμένη, έρευνα για τα αίτια
Ολοκληρώθηκε η λήψη των οργάνων του 14χρονου που έχασε τη ζωή του στον Άραχθο
ΒΙΝΤΕΟ: Ελικόπτερο έπεσε στη Μαρίνα Βουλιαγμένης
Αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία συνέστησε ο Μητσοτάκης-Ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Νετανιάχου με πρωτοβουλία του Ισραήλ
Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα ο «ήρωας του Αράχθου»
Ντοκουμέντα από τις συναντήσεις αρχηγού με μέλη κυκλώματος στο ΕΦΚΑ-Κρύβονταν με «ghost phone»
«Θωρακίζονται» ευαίσθητοι στόχοι στην Ελλάδα-Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ
«Η καρδιά του θα γίνει αετός»-Δωρίζουν τα όργανα των παιδιών που πνίγηκα στον Άραχνο οι γονείς τους