Δεν θεωρεί εύκολες τις διαπραγματεύσεις με το Κίεβο ο Λαβρόφ

Οι διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς δεν είναι εύκολες, αλλά υπάρχουν ελπίδες για συμβιβασμό, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

«Μιλάω με βάση τις εκτιμήσεις των διαπραγματευτών. Λένε ότι οι συνομιλίες δεν είναι εύκολες για προφανείς λόγους. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει ελπίδα ότι θα επιτευχθεί ένας συνδυασμός» ανέφερε ο Ρώσος ΥΠΕΞ μιλώντας στο δίκτυο RBC.

Ο Λαβρόφ υποστήριξε στη συνέντευξή του ότι η απόφαση για αποχώρηση της Ρωσίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης είχε ληφθεί εδώ και πολύ καιρό.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές ο Πιοτρ Τολστόι, επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, έλαβε μια επιστολή από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών προς τη γενική γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης με την οποία ανακοινώνει την απόφαση της Μόσχας για απόσυρση.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμίγκαλ είχε ζητήσει, πριν από ένα 24ωρο, από το Συμβούλιο της Ευρώπης την «άμεση αποβολή» της Ρωσίας από αυτό το πανευρωπαϊκό όργανο για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εκρήξεις στο Κίεβο

Υπό πολιορκία βρίσκεται το Κίεβο αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας με τους Ρώσους οι οποίοι αναγκαζόμενοι σε μία εκτός3 προγραμματισμού καθυστέρηση λόγω της αντίστασης των Ουκρανών, επιδίδονται σε τυφλούς βομβαρδισμούς ακόμη και πολυκατοικιών.

 

Πλέον ο βομβαρδισμός της πρωτεύουσας του Κιέβου φαίνεται να γίνεται πιο συστηματικός και να πλησιάζει προς το κέντρο της πόλης, στοχεύοντας διαμερίσματα, έναν σταθμό του υπόγειου σιδηρόδρομου και άλλους πολιτικούς χώρους χθες. Σε ομιλία του τη νύχτα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε ότι τα χτυπήματα έπληξαν τέσσερα πολυώροφα κτίρια και σκότωσαν δεκάδες.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ενώπιον Δικαστηρίου άλλοι τρεις συλληφθέντες για τη ληστεία σε αρτοποιείο-Ανάμεσά τους και 14χρονος
Πράξη άμυνας για τον Ισραηλινό Πρέσβη η επίθεση στο Ιράν-«Δεν στοχεύει τον ιρανικό λαό»
Ώρα μηδέν για Ισραήλ και Ιράν-Σε τροχιά ολοκληρωτικού πολέμου οι δύο χώρες
Μοτοσικλετιστής έκανε παρατήρηση σε οδηγό για επικίνδυνο προσπέρασμα κι εκείνος τον χτύπησε με το όχημα
Θανατοποινίτης εκτελείται με ένεση χημικής ουσίας στη Νότια Καρολίνα
Κοντά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος-Πέφτει η θερμοκρασία, αναμένονται βροχές από την Κυριακή
LIVE: Νύχτα τρόμου σε Ισραήλ και Ιράν με ασταμάτητες ανταλλαγές πυραύλων-Εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ, δύο νεκροί
Το έγκλημα κάνει πάρτι και το Τμήμα που διερευνά εγκλήματα διερευνά.... δηλώσεις-Οι εμμονές εκθέτουν την Αστυνομία
«Ένα λαθούι εκάμαν τα πλάσματα, σιόρ…»
Οι στρατιωτικές ισορροπίες τρόμου ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν-Πού υπερισχύει η κάθε πλευρά