Οι τιμές βενζίνης και πετρελαίου στην Ευρώπη-Η θέση που κατέχει η Κύπρος

Μπορεί η τιμή της βενζίνης να έχει φθάσει στο 1,44 ευρώ στην Κύπρο μετά τον πόλεμο που μαίνεται αδιάκοπα για σχεδόν τρεις εβδομάδες στην Ουκρανία, ωστόσο η ενέργεια της Κυβέρνησης να μειώσει τους φόρους κατά οκτώ σεντ ανά λίτρο, κρατά την Κύπρο σε χαμηλούς αριθμούς, συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της Ευρώπης γενικότερα.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η Κύπρος βρίσκεται στην 17η θέση, από 45 χώρες με την χαμηλότερη τιμή βενζίνης, ενώ σε ότι αφορά στο πετρέλαιο, όπου η τιμή ανά λίτρο είναι 1,50, με τη χώρα μας να τοποθετείται στην 21η θέση.

Βάσει πάντα των διαθέσιμων στοιχείων, η πιο ακριβή χώρα είναι η Ολλανδία όπου η βενζίνη κοστίζει 2,48 ευρώ το λίτρο, ενώ ακολουθεί η Νορβηγία με 2,38 και στην Τρίτη θέση είναι η Γερμανία με 2,22.

Το φράγμα των δύο ευρώ έχουν ξεπεράσει επίσης η Φιλανδία (2,15), η Σουηδία (2,13), η Ιταλία (2,06), η Γαλλία (2,02), η Πορτογαλία (2,01) και η Δανία (2,00).

Αντίθετα, οι πιο φθηνές χώρες στην βενζίνη είναι εκείνες του πρώην ανατολικού μπλοκ, με την τιμή στη Ρωσία να είναι μόλις 0,34 σεντ ανά λίτρο και ακολουθεί η Λευκορωσία με 0,70 σεντ το λίτρο.

Σε ότι αφορά στις τιμές του πετρελαίου, πιο ακριβή χώρα είναι η Σουηδία με 2,50 το λίτρο, ενώ ακολουθούν Νορβηγία και Γερμανία με 2,30 και 2,29 το λίτρο.

Φθηνότερη χώρα είναι και πάλι η Ρωσία με 0,34 το λίτρο, με το Αζερμπαϊτζάν να ακολουθεί με 0,43 σεντ και τη Λευκορωσία με 0,70 σέντ. Σε ότι αφορά στην Κύπρο η τιμή του πετρελαίου ανέρχεται στο 1,50.

Αναλυτικά οι πίνακες με τις τιμές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση στηρίζει και ενισχύει τις ορεινές περιοχές
Τερματισμό πειθαρχικών διώξεων κατά Ν. Λοϊζίδη ζητούν εκπαιδευτικοί της Ισότητας
Ψάχνουν λύσεις μέσω δυο νομοσχεδίων για την αδήλωτη εργασία-Ψηλά τα ποσοστά στην οικοδομική βιομηχανία
Στο Υπουργικό τις επόμενες ημέρες πρόγραμμα για λειψυδρία-Συζητείται η αγορά τεχνολογίας για τεχνητή βροχή
Δωρεάν φυτά στο αεροδρόμιο Λάρνακας στο πλαίσιο δράσης «Πράσινη λεμονάδα»
Κορυφαία προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας η αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού-«Η πρόληψη είναι δύναμη»
Μικρή η παραγωγή σταφιλιών λόγω ανομβρίας
Στο διαστημικό χάρτη η Κύπρος με μικροδορυφόρο και υπερσύγχρονο τρισδιάστατο εκτυπωτή μετάλλων
Αίθριος ο καιρός-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Το κέντρο που παρέχει θεραπείες στα παιδιά από το 1957… «Είναι ευλογία η δουλειά που κάνουμε»