Η... παρανόηση Χατζηπαντέλα, το ξεκαθάρισμα από ΟΚΥπΥ και η επόμενη μέρα

Αντιπαράθεση που δεν θέλει καμία από τις δύο πλευρές να συντηρήσει, άφησαν πίσω τους οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα, περί παραπληροφόρησής του από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), κατά την επίσκεψή του την περασμένη βδομάδα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Το τεταμένο κλίμα και οι πιέσεις από τα θιγμένα μέλη του Οργανισμού από τις αναφορές του υπουργού, οδήγησαν τον ΟΚΥπΥ να δώσει την οφειλόμενη απάντησή του, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπήρξε συνάντηση ή οποιαδήποτε επαφή με τον υπουργό για το θέμα που προέκυψε. Με τις θέσεις της κάθε πλευράς να έχουν, πλέον, δημοσιοποιηθεί, το θέμα μπορεί να θεωρηθεί λήξαν, όπως επισημαίνουν πηγές από τον Οργανισμό.

Υπενθυμίζεται ότι, η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν κ. Χατζηπαντέλας επισκέφθηκε το νοσοκομείο, με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες του Συνδέσμου Νεφροπαθών της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν με τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης. Όπως γνωστοποίησε, ο ίδιος είχε ενημερωθεί ότι τα μηχανήματα αυτά είχαν παραγγελθεί από τον Οργανισμό και, κατά την επίσκεψή του, διαπίστωσε πως κάτι τέτοιο δεν ίσχυε, προχωρώντας σε δηλώσεις κατά τις οποίες δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τον ΟΚΥπΥ.

«Μου έδωσαν διαβεβαιώσεις ότι τα μηχανήματα θα έρθουν, αλλά, δυστυχώς, εάν δεν ερχόμουν εδώ, τα μηχανήματα δεν θα έρχονταν ποτέ. Θα υπάρξει συνάντηση με το Δ.Σ του ΟΚΥπΥ και θα ενημερωθεί με σκληρή γλώσσα», είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός, αφήνοντας ακάλυπτο τον Οργανισμό. Ήταν αυτές οι δηλώσεις που πυροδότησαν ένταση ανάμεσα στον Οργανισμό και τον πολιτικό του προϊστάμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν παραγγέλθηκαν ποτέ από τον ΟΚΥπΥ τα μηχανήματα για τους νεφροπαθείς στο νοσοκομείο Αμμοχώστου

Όπως πληροφορείται ο REPORTER, μετά τις δηλώσεις αυτές και τον απόηχό τους, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΥπΥ ψάχνονταν μεταξύ τους, ώστε να διαπιστωθεί ποιος ενημέρωσε τον υπουργό ότι τα συγκεκριμένα μηχανήματα παραγγέλθηκαν, αφού γνώριζαν καλά πως, μετά από ενημέρωση που είχαν από την ηλεκτρομηχανική υπηρεσία, θα έπρεπε να βγουν σε ανοικτό διαγωνισμό για να έχουν τα μηχανήματα. Διαπιστώθηκε, μάλιστα, πως ούτε οι Εκτελεστικοί Διευθυντές του Οργανισμού ενημέρωσαν τον υπουργό για κάτι τέτοιο.

Αρκετά από τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού ενοχλήθηκαν από τις συγκεκριμένες δηλώσεις και ήθελαν να ξεκαθαρίσουν την θέση τους, όσον αφορά το σχετικό ζήτημα, ώστε να μπουν τα πράγματα στην σωστή τους βάση. Όπως μας αναφέρθηκε, ακόμη και αν υπήρξε κάποια παρανόηση από τον υπουργό, δεν έπρεπε να αφήσει να νοηθεί πως ο ΟΚΥπΥ εργάζεται εναντίον των ασθενών και όχι υπέρ τους.

Στην ανακοίνωσή του ο ΟΚΥπΥ, αφού άδειασε τα όσα είπε ο υπουργός, ξεκαθαρίζει πως «σε καμία περίπτωση δεν δόθηκαν παραπλανητικές ή λανθασμένες πληροφορίες σχετικά με το θέμα. Ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα, δεν είχε προηγηθεί καμία συζήτηση ή ενημέρωση, προφορικώς ή γραπτώς, προς τον Υπουργό Υγείας σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου και ειδικά με ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπάρχει πολεμική διάθεση από το Δ.Σ. προς τον κ. Χαζτηπαντέλα, αντιθέτως επιζητούν τη συνέχιση της στενής συνεργασίας τους, με στόχο το καλό των ασθενών.

Σε διαδικασία επέκτασης των σταθμών αιμοκάθαρσης

Η καλή διάθεση, πάντως, διαφαίνεται και μέσα από τις προσπάθειες που γίνονται από τον Οργανισμό για επέκταση των σταθμών αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου αλλά και στα υπόλοιπα νοσηλευτήρια όπου υπάρχει ανάγκη, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

«Η παρέμβαση του Υπουργού Υγείας στη διεκπεραίωση της επέκτασης των επιπρόσθετων σταθμών το ταχύτερο δυνατό είναι θετική, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση γραφειοκρατικών δυσκολιών. Η σωστή και ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς αποτελεί την κύρια προτεραιότητα του Οργανισμού, όπως αποδείχθηκε και στην αντιμετώπιση της πανδημίας σώζοντας ζωές και αυτή η αποστολή αυτονόητα συμπεριλαμβάνει και τους αιμοκαθαρόμενους ασθενείς μας», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην αντεπίθεση ο ΟΚΥπΥ-«Δεν δόθηκαν παραπλανητικές πληροφορίες»

Δειτε Επισης

ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση στηρίζει και ενισχύει τις ορεινές περιοχές
Τερματισμό πειθαρχικών διώξεων κατά Ν. Λοϊζίδη ζητούν εκπαιδευτικοί της Ισότητας
Ψάχνουν λύσεις μέσω δυο νομοσχεδίων για την αδήλωτη εργασία-Ψηλά τα ποσοστά στην οικοδομική βιομηχανία
Στο Υπουργικό τις επόμενες ημέρες πρόγραμμα για λειψυδρία-Συζητείται η αγορά τεχνολογίας για τεχνητή βροχή
Δωρεάν φυτά στο αεροδρόμιο Λάρνακας στο πλαίσιο δράσης «Πράσινη λεμονάδα»
Κορυφαία προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας η αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού-«Η πρόληψη είναι δύναμη»
Μικρή η παραγωγή σταφιλιών λόγω ανομβρίας
Στο διαστημικό χάρτη η Κύπρος με μικροδορυφόρο και υπερσύγχρονο τρισδιάστατο εκτυπωτή μετάλλων
Αίθριος ο καιρός-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Το κέντρο που παρέχει θεραπείες στα παιδιά από το 1957… «Είναι ευλογία η δουλειά που κάνουμε»