ΒΙΝΤΕΟ: Χιονόπτωση στη Λευκωσία-Μαγευτικές εικόνες

Συνεχίζει να επελαύνει στην Κύπρο ο «Φίλιππος», ο οποίος ήρθε φορτωμένος δώρα.

Συγκεκριμένα, από την περασμένη Παρασκευή, οι ορεινές περιοχές έχουν ντυθεί στα λευκά, αφού η χιονόπτωση είχε ξεκινήσει από νωρίς το πρωί, ενώ χιονόπτωση παρατηρήθηκε και σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας, το πρωί της Κυριακής.

Λίγα λεπτά μετά τις 8:30 το πρωί, άρχισε να παρατηρείται έντονη χιονόπτωση στην Λευκωσία, χαρίζοντας μαγευτικές εικόνες.

Έκλεισαν δρόμοι προς το Τρόοδος

Την ίδια ώρα, προβλήματα παρατηρούνται στο οδικό δίκτυο, με την Αστυνομία να συστήνει προσοχή. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος (Πλατρών – Τροόδους, Καρβουνά – Τροόδους, Προδρόμου – Τροόδους, Πλατρών – Τροόδους, Αγρού – Κυπερούντας και Κακοπετριάς – Καρβουνά) είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα λόγω παγετού και χιονόπτωσης.

Οι ακόλουθοι δρόμοι είναι ανοιχτοί μόνο για οχήματα που είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση στους τέσσερις τροχούς:

Επαρχία Λευκωσίας

  • Απλικίου – Παλαιχωρίου – Παπούτσας – Άλωνας,
  • Παλαιχωρίου – Ασκά – Φτερικουδίου – Άλωνας – Πλατανιστάσας – Πολύστυπου – Μαδαρής, Λαγουδερών – Χαντριών
  • Πολύστυπου – Λαγουδερών

Διαμέρισμα Μόρφου

  • Κακοπετριάς – Καρβουνά
  • Κακοπετριάς – Pinewood
  • Κακοπετριάς – Σπήλιων
  • Πεδουλά – Προδρόμου
  • Πεδουλά – Τροόδους – Πλατρών
  • Πεδουλά – Κύκκου
  • Προδρόμου – Λεμύθου
  • Κάμπου – Ορκόντα
  • Κάμπου – Κύκκου
  • Καλοπαναγιώτη – Μουτουλλά – Πεδουλά

Στις υπόλοιπες περιοχές, το οδικό δίκτυο δεν παρουσιάζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα για την τροχαία κίνηση. Ωστόσο λόγω των βροχών το οδόστρωμα είναι ολισθηρό, γι’ αυτό οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Η πρόγνωση του καιρού 

Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές κατά διαστήματα κυρίως στα δυτικά και βόρεια καθώς και χιόνια στα ορεινά, ενώ χιόνι ή χιονόνερο αναμένεται τοπικά και στα ημιορεινά. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα υποχωρούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα επικρατεί παγετός.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, ενώ στα δυτικά παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στον ένα βαθμό στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 6 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους μείον 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, στα ημιορεινά και σε ορισμένες πεδινές περιοχές θα σχηματιστεί παγετός.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις ενώ την Τετάρτη θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο μέχρι και την Τρίτη, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 43 εκατοστά.

Βίντεο και φωτογραφείς από τη σελίδα Καιρόφιλοι Κύπρου στο Facebook

Δειτε Επισης

ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση στηρίζει και ενισχύει τις ορεινές περιοχές
Τερματισμό πειθαρχικών διώξεων κατά Ν. Λοϊζίδη ζητούν εκπαιδευτικοί της Ισότητας
Ψάχνουν λύσεις μέσω δυο νομοσχεδίων για την αδήλωτη εργασία-Ψηλά τα ποσοστά στην οικοδομική βιομηχανία
Στο Υπουργικό τις επόμενες ημέρες πρόγραμμα για λειψυδρία-Συζητείται η αγορά τεχνολογίας για τεχνητή βροχή
Δωρεάν φυτά στο αεροδρόμιο Λάρνακας στο πλαίσιο δράσης «Πράσινη λεμονάδα»
Κορυφαία προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας η αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού-«Η πρόληψη είναι δύναμη»
Μικρή η παραγωγή σταφιλιών λόγω ανομβρίας
Στο διαστημικό χάρτη η Κύπρος με μικροδορυφόρο και υπερσύγχρονο τρισδιάστατο εκτυπωτή μετάλλων
Αίθριος ο καιρός-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Το κέντρο που παρέχει θεραπείες στα παιδιά από το 1957… «Είναι ευλογία η δουλειά που κάνουμε»