Πτι φουρ της γιαγιάς Πίτσας

Κλασικά κι αγαπημένα! Συνταγή από: Πίτσα Κάτσιη

ΥΛΙΚΑ

Πτι φουρ

  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 320 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 αυγό

Συναρμολόγηση

  • 150 γρ. μαρμελάδα, της αρεσκείας σας
  • 150 γρ. βερμισέλι σοκολάτας

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • ταψί φούρνου
  • αντικολλητικό χαρτί
  • μπολ
  • κορνέ και μύτη ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πτι φουρ

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C στον αέρα. Καλύψτε ένα ταψί φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 120 γρ. ζάχαρη και αλέστε 2 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα turbo 2 φορές.

Βήμα 3

Προσθέστε 150 γρ. βούτυρο, 100 γρ. γιαούρτι και αναμείξτε 2 λεπτά/ταχύτητα 3.

Βήμα 4

Προσθέστε 320 γρ. αλεύρι, 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.5.

Βήμα 5

Προσθέστε 1 αυγό και αναμείξτε 30 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.5.

Βήμα 6

Μεταφέρετε τη ζύμη σε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Σχηματίστε πάνω στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί 24 μπαστούνια 5-6 εκ. αφήνοντας απόσταση περίπου 3-5 εκ. μεταξύ τους.

Βήμα 7

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (160°C) για 10-12 λεπτά. Μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν.

Βήμα 8

Μεταφέρετε 150 γρ. μαρμελάδα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και καλύψτε τα μισά μπισκότα.

Βήμα 9

Σε ένα μπολ μεταφέρετε 150 γρ. βερμισέλι σοκολάτας. Κολλήστε με τα άλλα μισά μπισκότα και βουτήξτε την άκρη τους σε λιωμένη μαρμελάδα και το βερμισέλι σοκολάτας. Μεταφέρετε σε αντικολλητικό χαρτί και αφήστε να κρυώσουν.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι