Πρόταση Προδρόμου για διευκόλυνση Ουκρανών να συνεχίσουν σπουδές σε πανεπιστήμια ή σχολεία

Πρόταση για διευκόλυνση Ουκρανών, που θα έρθουν στην Κύπρο για να συνεχίσουν σπουδές είτε σε πανεπιστήμια είτε σε σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, θα θέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Συγκεκριμένα, όπως είπε, θα εξουσιοδοτηθεί ο Υπουργός Παιδείας σε συνεννόηση με τον Υπουργό Εξωτερικών να διερευνήσουν τρόπους «για να στηρίξουμε φοιτητές/μαθητές και να αξιοποιήσουμε και ευρωπαϊκούς πόρους».

Σημείωσε ότι η πρόταση θα αφορά τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά σχολεία/ιδρύματα.

Καταλήγοντας, ο κ. Προδρόμου είπε ότι ήδη η Κύπρος έχει δεχτεί και θα υποδεχτεί αριθμό προσφύγων από την Ουκρανία, ενώ καταγράφεται γενικότερα ενδιαφέρον, σε αρκετές περιπτώσεις, για φιλοξενία στην Κύπρο μελών της οικογένειας Ουκρανών, που είναι ήδη εγκατεστημένοι στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Ανακρίνεται η Κασσιανίδου για το φιάσκο με το βιβλίο στη Μπιενάλε-«Ήδη το χρησιμοποίησε ο Ταλάτ»
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα σχεδόν πέντε εκατομμύρια του Τζόκερ
Αντιδράσεις ΠΕΟ-ΣΕΚ σε επέκταση εργοδότησης υπαλλήλου πέραν του 65ου έτους στην Αραδίππου
Μη ασφαλή προϊόντα παιδικά παιγνίδια και φουσκωτά εντοπίστηκαν στην αγορά ΕΕ
«Μικρά παιδιά έμαθαν να κρύβουν τα δάκρυά τους στο μαξιλάρι ενός ξένου δωματίου, να γίνονται μεγάλοι πριν την ώρα τους»
Αλαλούμ με το ποσοστό της αύξησης στο ρεύμα-Καταγγέλλει παρέμβαση στη ΡΑΕΚ ο Χατζηγιάννης
Κίνητρα για να ανακάμψει η Λευκωσία ζητά ο Δήμαρχος-Παγοποίηση απόφασης για Μακαρίου θέλει το ΕΤΕΚ
Εκπαιδεύονται λειτουργοί για καταρτισμό έμφυλου προϋπολογισμού
Επιδιώκει να εμπνεύσει στα παιδιά θέληση για επιστροφή στην κατεχόμενη γη το ΥΠΑΝ
Δημοσίευση για διαθέσιμες τουρκοκυπριακές περιουσίες ανά τρίμηνο-Μόνη εκκρεμότητα τα ενοίκια