Συνελήφθη άνδρας στην Πολωνία για βιασμό 19χρονης-Της υποσχέθηκε καταφύγιο

Ένας άνδρας συνελήφθη στην Πολωνία ως ύποπτος για τον βιασμό μιας 19χρονης, την οποία παρέσυρε στο σπίτι του, προσφέροντας μέσω Διαδικτύου καταφύγιο, αφού αυτή εγκατέλειψε την Ουκρανία.

Σε ένα περιστατικό που πυροδότησε ανησυχίες γύρω από την εμπορία ανθρώπων και τη σεξουαλική εκμετάλλευση ως αποτέλεσμα της εισβολής της Ρωσίας, η αστυνομία στο Βρότσλαβ δήλωσε ότι συνέλαβε τον 49χρονο ύποπτο με κατηγορίες βιασμού.

Θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 12 ετών για το «βίαιο έγκλημα», ανέφεραν οι αρχές. «Συνάντησε το κορίτσι προσφέροντας τη βοήθειά του μέσω μιας διαδικτυακής πύλης», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

«Δραπέτευσε από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία, δεν μιλούσε πολωνικά. Εμπιστευόταν έναν άντρα που της υποσχέθηκε να τη βοηθήσει και να της παράσχει στέγαση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

«Δυστυχώς, όλα αυτά αποδείχθηκαν δόλια χειραγώγηση».

Σε μια άλλη περίπτωση στην Πολωνία, η οποία έχει πάρει περίπου 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες από τη γειτονική Ουκρανία, ένας άνδρας φέρεται να υποσχέθηκε δουλειά και ένα δωμάτιο σε ένα 16χρονο κορίτσι προτού επέμβουν οι αρχές.

«Προφανώς όλοι οι πρόσφυγες είναι γυναίκες και παιδιά», δήλωσε ο Joung-ah Ghedini-Williams, επικεφαλής της παγκόσμιας επικοινωνίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο οποίος έχει επισκεφθεί τα σύνορα στη Ρουμανία, την Πολωνία και τη Μολδαβία.

"Πρέπει να ανησυχείτε για τυχόν δυνητικούς κινδύνους για εμπορία, αλλά και για εκμετάλλευση, σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση. Αυτά είναι τα είδη καταστάσεων που άνθρωποι όπως οι διακινητές προσπαθούν να επωφεληθούν", είπε.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες λέει ότι περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι, μεταξύ των οποίων περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά, έχουν ήδη εγκαταλείψει την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία σε μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση στην Ευρώπη και την ταχύτερη φυγή της από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Το παρασκήνιο της στροφής Τραμπ για αποστολή Patriots στην Ουκρανία-Η συνάντηση και το τηλεφώνημα
Μπροστά στα μάτια της 12χρονης κόρης και της συμβίας του 49χρονου η απόπειρα φόνου-Χτύπησε βαλίτσα η μία σφαίρα
Επαναπατρίστηκαν άλλοι 33 πρόσωπα-Σχεδόν επτά χιλιάδες από την αρχή του έτους οι επιστροφές
Οι «καθαριστές» επιβάλλουν δικό τους νόμο με εκφοβισμό και χρήμα στην Ελλάδα-Η περίπτωση του 42χρονου Τik Toker
Έστησε καρτέρι έξω από την αυλή του 49χρονου ο δράστης της απόπειρας φόνου-Διέφυγε πεζός, έρευνες αν είχε συνεργό
Μεταφέρεται στον Κορυδαλλό η Μουρτζούκου-Τοποθετείται στην ίδια πτέρυγα με την Πισπιρίγκου
Ενημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις εκθέσεις Γκουτέρες για καλές υπηρεσίες ο Στιούαρτ
Ομολόγησε το φόνο του Σιαμπτάνη ο 78χρονος-Παρέδωσε το όπλο στις Αρχές
Παραμένει κάτω από 40 βαθμούς ο υδράργυρος-Έρχονται βροχές στα ορεινά
Απόπειρα φόνου στην Πύλα-Πυροβολησαν 49χρονο Ελληνοκύπριο στο προαύλο της οικίας του