Ο Πούτιν «καρατόμησε» στρατηγούς γιατί τον απογοήτευσαν-Τι ισχυρίζονται οι Ουκρανοί

Απογοητευμένος και οργισμένος είναι ο Ρώσος πρόεδρος με την πορεία της εισβολής στην Ουκρανία και τις απώλειες που καταγράφει το τελευταίο διάστημα ο ρωσικός στρατός, σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Πούτιν «καρατόμησε» περί τους οχτώ στρατηγούς του.

Σύμφωνα με την Ουκραΐνσκαγια Πράβντα, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας Αλεξέι Ντανίλοφ δήλωσε την περασμένη Τετάρτη πως ο εχθρός «ζήτησε να απομακρυνθούν περίπου 8 στρατηγοί από τα πόστα τους επειδή δεν έφεραν εις πέρας την αποστολή τους. Πλέον έχουν διοριστεί νέοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

«Κατανοούμε πολύ καλά τι συμβαίνει στη Ρωσική Ομοσπονδία. Επιπλέον, μπορώ να πω ότι είναι απελπισμένοι», συμπλήρωσε ο Ντανίλοβ.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος επισήμανε στις δηλώσεις του ότι η Μόσχα έχει τροποποιήσει τα στρατιωτικά της σχέδια εξαιτίας της πορείας της εισβολής στην Ουκρανία. Ακόμα και οι Ρώσοι προπαγανδιστές έχουν αλλάξει πλέον τη ρητορική τους, σημείωσε ο Ντανίλοβ, και έχουν απομακρυνθεί από τις σκληρές δηλώσεις των πρώτων ημερών του πολέμου, βλέποντας τη θαρραλέα και ενωμένη αντίσταση των Ουκρανών.

Υπενθυμίζεται ότι στην χθεσινή τακτική ενημέρωσή του, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για αυξημένες απώλειες στις ρωσικές δυνάμεις, εξαιτίας των οποίων ο Πούτιν θα αναγκαστεί να αντλήσει δυνάμεις από όλες τις βαθμίδες του ρωσικού στρατού ή «από άλλες πηγές» για να τις αναπληρώσει.

Η ίδια ανακοίνωση επισήμαινε ότι καταγράφεται «αξιοσημείωτη μείωση της συνολικής ρωσικής αεροπορικής δραστηριότητας» πάνω από την Ουκρανία τις τελευταίες μέρες και σημειώνει ότι η μείωση αυτή οφείλεται πιθανόν στην «αναπάντεχη αποτελεσματικότητα και αντοχή» των ουκρανικών δυνάμεων αεράμυνας.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης εχθές ότι η μεγάλη ρωσική φάλαγγα που βρίσκεται βορειοδυτικά του Κιέβου έχει προχωρήσει ελάχιστα μέσα στην τελευταία εβδομάδα και καταγράφει συνεχώς απώλειες από τα χέρια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψηφίζει για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να εκκενώσουν πρεσβείες στη Μ. Ανατολή με το φόβο ενδεχόμενης επίθεσης από το Ιράν
Ένας νεκρός σε πλήγμα του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο
Το Ανθρωπιστικό Ίδρυμα για τη Γάζα καταγγέλλει πως εργαζόμενοί του σκοτώθηκαν σε επίθεση της Χαμάς
Απελαύνονται από το Ισραήλ οι τέσσερις Γάλλοι ακτιβιστές του πλοίου για τη Γάζα
Ο Τραμπ δεν αποκλείει μια συμφιλίωση με τον Μασκ αλλά... δεν είναι στις προτεραιότητές του-«Δεν κρατάω κακία»
Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού σε σχολείο στην Αυστρία-Σκότωσε 10 ανθρώπους
Έκλεισε συμφωνία με την Κίνα ο Τραμπ-Στο 55% οι δασμοί, εξασφαλίστηκαν σπάνιες γαίες
Πάνω από εξήντα νεκροί σε λίγες ώρες στη Γάζα-Η Χαμάς κατηγορεί τον Μπεν-Γκβιρ ότι θέλει «θρησκευτικό πόλεμο»
Δακρυσμένος ο Νιούσομ σε βίντεο κατά του Τραμπ για τα επεισόδια στο Λος Άντζελες-«Η Δημοκρατία δέχεται επίθεση»