Σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες με φόντο το Λονδίνο

Ανάκαμψη, καινοτομία, επενδύσεις. Η Βρετανία βάζει υψηλούς στόχους για την επόμενη δεκαετία και επιδιώκει άνοδο της τοπικής οικονομίας, ιδιαίτερα στη μετά-Brexit και μετά-Covid-19 εποχή.

Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι ο τομέας των ακινήτων, ο οποίος καταγράφει πλέον ραγδαίους ρυθμούς ανάπτυξης.

Με το τόξο Oξφόρδη- Κέμπριτζ να αποτελεί την περιοχή του Λονδίνου που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη κινητικότητα στην Ευρώπη, καθώς στεγάζει περίπου 1.800 επιχειρήσεις οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από VC Funds, η κυβέρνηση σκοπεύει να προσελκύσει στην περιοχή δισεκατομμύρια λίρες χρηματοδότησης για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, στέγαση και υποδομές στην οικονομία της γνώσης.

Πώς όμως η πανδημία επηρέασε τις τιμές των ακινήτων;

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Αγγλίας, οι τιμές σε ορισμένους από τους πιο διάσημους δήμους της πόλης συρρικνώθηκαν απότομα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Έως τον Μάρτιο του 2021, η μέση τιμή των ακινήτων στο Westminster, το City του Λονδίνου, το Kensington και τo Chelsea μειώθηκε με ετήσιο ρυθμό που κυμαίνεται από 2,3% έως 14%.

Προβλέψεις μετά την πανδημία

Η αγορά ακινήτων της πόλης, αναπόφευκτα, παρουσιάζει αξιοσημείωτες αλλαγές, καθώς η ζήτηση αυξάνεται μήνα με το μήνα. Οι τιμές των κατοικιών στο Λονδίνο αναμένονται να αυξάνονται κατά 5% σε ετήσια βάση για τα επόμενο 5 χρόνια.

Η Consulco διοργανώνει διαδικτυακό συνέδριο, συγκεντρώνοντας τέσσερις κορυφαίους οργανισμούς για να παράσχουν τις δικές τους γνώσεις και απόψεις πάνω στις εξελίξεις της αγοράς ακινήτων του Λονδίνου.

Στο συνέδριο κλήθηκαν να συμμετάσχουν οι:

  • Pushkar Shah, Vice President, Real Estate Client Coverage, MSCI
  • Richard Holt, Director of Global Cities Research, Oxford Economics
  • Mark Stansfield, Head of UK Analytics, CoStar Group
  • David King, Director, Consulco Real Estate

Πληροφορίες

Τίτλος: The UK Economy & Real Estate Outlook

Ημερομηνία: Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022

Ώρα: 04:00 μ.μ.

Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά

Για εγγραφή, πατήστε εδώ

Δειτε Επισης

Ηγεσία με πυξίδα την ακεραιότητα και τη στρατηγική
Από ένα γκαράζ… σε μια διεθνή επιχείρηση
Open Day για σπουδές Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Κτηνιατρικής
Στέφανος Στεφάνου: Ο Γενικός Γραμματέας... εκτός πλαισίου!
Αλλάζοντας το παιχνίδι: Εκείνοι που καινοτομούν – Εκείνοι που εμπνέουν
PAPAFiLiPOU Forest Fruit Frozen Yogurt: Θα το αγαπήσεις!
Χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στις εποχές
Από τα σκαλοπάτια της καριέρας, στο τιμόνι 14 χωρών
Το Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού ISTF έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο στην Μαρίνα Αγίας Νάπας.
Γιώργος Παμπορίδης: Ο δικηγόρος, ο υπουργός, ο καθηγητής… και ο άνθρωπος με χιούμορ