Ζει σε παράλληλο σύμπαν ο Τατάρ... Θέλει να μπει στην Ευρώπη το ψευδοκράτος

Μπορεί να υπάρχουν δύο κράτη στην Κύπρο κάτω από τη σκέπη της ΕΕ, υποστήριξε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ ενώ επανέλαβε ότι οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι η ‘κόκκινη γραμμή’.

Σε ομιλία του στην Ένωση Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών στην Αττάλεια, ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι μία από τις πιο σημαντικές ημερομηνίες για την Κύπρο ήταν η ημερομηνία του 1571, όταν περιήλθε στην οθωμανική κυριαρχία. “Είμαστε πάντα στην Κύπρο και προσπαθούμε να διατηρήσουμε την παρουσία μας”, είπε. Ακόμη και όταν έφυγε η Οθωμανική Αυτοκρατορία από την Κύπρο, ο Ερσίν Τατάρ είπε “εμείς οι Κύπριοι πάντα κοιτούσαμε στην Ανατολία. Κοιτάζαμε τα βουνά του Ταύρου. Πάντα ονειρευόμασταν ‘Πότε θα έρθει η Τουρκία μας στην Κύπρο;”. Σύμφωνα με τον Τ/κ ηγέτη στις 20 Ιουλίου 1974 ξεκίνησε μια νέα εποχή.

Ο Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι υπάρχουν δύο «ξεχωριστοί κυρίαρχοι λαοί» στην Κύπρο και ότι η δική του πολιτική βασίζεται σε αυτό. Όπως είπε, ο δρόμος για μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη συμφωνία στην Κύπρο είναι να υπάρχουν δύο χωριστά κράτη που ζουν δίπλα-δίπλα.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, ο Τ/κ ηγέτης είπε “δεν μιλάμε πια για ομοσπονδία” , υποστηρίζοντας ότι η θέση της ομοσπονδίας σημαίνει την πλήρη αποχώρηση της Τουρκικής Δημοκρατίας από την Κύπρο διαχρονικά και είπε ότι δεν θα συναινέσουν ποτέ σε αυτό. Σύμφωνα με τον Ερσίν Τατάρ οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι η ‘κόκκινη γραμμή’.

Ερωτηθείς για τα Βαρώσια, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι το άνοιγμά τους ήταν ένα μεγάλο πολιτικό βήμα και ότι παρά την πανδημία, περίπου 400 χιλιάδες άτομα επισκέφτηκαν την πόλη.

Στο ερώτημα εάν θα ήθελε να δει την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα τουρκικά ως επίσημη γλώσσα της ΕΕ, ο Ερσίν Τατάρ απάντησε “αν μπορούμε να είμαστε στην ΕΕ ως ξεχωριστό κράτος, φυσικά, η τουρκική μπορεί να είναι η επίσημη γλώσσα της ΕΕ. Μπορεί να υπάρχουν δύο κράτη στην Κύπρο κάτω από τη σκέπη της ΕΕ”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βλέπει παράθυρο ελπίδας μετά την διάσκεψη στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ-«Το τείχος της κατοχής δεν είναι αδιαπέραστο»
Τα ρίχνει ξανά στην Ε/κ πλευρά ο Τατάρ-«Κινείται εδώ και χρόνια στη ζώνη άνεσης της διεθνούς αναγνώρισης»
Συνεχίζει ακάθεκτος την προκλητική στάση στα κατεχόμενα ο Ερντογάν-Χαρακτήρισε «νόμιμο βήμα» την εισβολή
Μεταλλίο Εξαίρετης Προσφοράς στη Μαρίζα Κωχ-«Πρωτοστάτης στην προσπάθεια για διεθνοποίηση του Κυπριακού»
Επιμένει με τα «δύο κράτη» ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής ο Ερντογάν από τα κατεχόμενα
Μεγάλη γκάφα Ερντογάν-Χρησιμοποίησε εικόνα της ΕΟΚΑ για τον τουρκικό στρατό και τη διέγραψε αμέσως
Επιστροφή του καιρού στα 40αρια-Νέα κίτρινη προειδοποίηση
ΒΙΝΤΕΟ: Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν-Τον υποδέχθηκε ο Τατάρ μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο
Αντίποινα ψευδοκράτους για σφετεριστές; Κατηγορούν τους πέντε Ε/κ για κατασκοπία, τους συνδέουν με κατασκευαστικές εταιρείας
Δημοσιεύει βίντεο το ΔΡΑΣΙΣ από την παρέμβαση ΜΜΑδίτη για μη κάψιμο σημαίας του ψευδοκράτους-Αντίδραση από ΕΛΑΜ