Βάζει προσωρινό μπλόκο στην αποχώρηση ξένων επενδυτών από τη χώρα η Μόσχα

Η Ρωσία σταματά προσωρινά την έξοδο των ξένων επενδύσεων από τη χώρα, ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν την ώρα που κορυφώνεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

«Ελπίζουμε ότι όσοι έχουν επενδύσει στη χώρα μας θα μπορέσουν να συνεχίσουν να το κάνουν και στο μέλλον. Είμαι βέβαιος ότι η πίεση των κυρώσεων θα υποχωρήσει τελικά και όσοι δεν θα περιορίσουν τα σχέδιά τους στη χώρα μας, υποκύπτοντας στα συνθήματα των ξένων πολιτικών, θα κερδίσουν», δήλωσε ο Μισούστιν κατά την καθημερινή ενημέρωση για την οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η επιτροπή εργασίας της ρωσικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των κυρώσεων που σχετίζονται με την Ουκρανία περνά σε λειτουργία επιχειρησιακού στρατηγείου.

«Στην τρέχουσα κατάσταση των κυρώσεων, οι ξένοι επιχειρηματίες αναγκάζονται να καθοδηγούνται όχι από οικονομικούς παράγοντες, αλλά να λαμβάνουν αποφάσεις υπό πολιτική πίεση. Για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις, έχει ετοιμαστεί σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τη θέσπιση προσωρινών περιορισμών στην έξοδο από τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία. Όπως δείχνει η πρακτική, είναι εύκολο να αποχωρήσει κανείς από την αγορά, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο να επιστρέψει σε μια θέση που είναι ήδη πυκνά κατειλημμένη από ανταγωνιστές», εξήγησε ο Μισούστιν.

Την ίδια ώρα οι αμερικανικές εταιρείες πληρωμών Visa και Mastercard συμμορφώθηκαν με το πακέτο κυρώσεων της Ουάσινγκτον κατά της Μόσχας, αποκλείοντας πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από το δίκτυό τους.

Οι κυρώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης απαιτούν να αποκλείονται από τις αμερικανικές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες όλοι όσοι έχουν καθοριστεί από αυτήν καθώς και τα ιδρύματα που περιλαμβάνονται στον κατάλογό της.

Πηγή: in.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Τον βασιλιά Κάρολο θα εκπροσωπήσει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στην κηδεία του πάπα Φραγκίσκου
Συνομιλία Τραμπ και Νετανιάχου-«Σε όλα τα θέματα είμαστε από την ίδια πλευρά»
Ισχυρή έκρηξη σε περιοχή με στρατιωτική βάση στην περιφέρεια Βλαντίμιρ
Κρεμλίνο: Ο Πούτιν είναι ανοιχτός σε επαφές με τους Ουκρανούς για την κατάπαυση πυρός
ΒΙΝΤΕΟ: Καρχαρίας επιτέθηκε σε δύτη σε παραλία του Ισραήλ
Αποκαλύψεις από το Βατικανό για τις τελευταίες ώρες του Πάπα-Το «ευχαριστώ» στον νοσηλευτή του
New York Post: Το σχέδιο του Τραμπ περιλαμβάνει ευρωπαϊκά στρατεύματα στην Ουκρανία
Τουλάχιστον επτά νεκροί σε νέες ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα
Οι ΗΠΑ απειλούν με δασμούς ως και 3.521% σε φωτοβολταϊκά που παράγονται στη νοτιοανατολική Ασία
Το Σαββατοκυρίακο αναμένεται να τελεσθεί η κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου