Γαλλο-ρωσικός ψυχρός πόλεμος-«Θα σας καταστρέψουμε», «προσέξτε τα λόγια σας»

Προσοχή και επαγρύπνηση ζήτησε από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος εκ παραλλήλου συνέχισε και σήμερα τις τηλεφωνικές επαφές του με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, όπως της Ιαπωνίας, της Ινδίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Φινλανδίας και της Λιθουανίας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος είναι και αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, σε επιστολή του που είδε το φως της δημοσιότητας, εκφράζει την εμπιστοσύνη του προς τους επικεφαλής του γαλλικού στρατού, ζητώντας τους ωστόσο, λόγω της κρισιμότητας των στιγμών, επαγρύπνηση και προσεκτικούς χειρισμούς. Διπλωματικοί παράγοντες στο Παρίσι εξηγούσαν ότι οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις είναι παρούσες σε πολλά μέτωπα και βρίσκονται συχνά πλησίον ή και απέναντι σε ρωσικές, από την Αφρική μέχρι την Ευρώπη και από τη Μεσόγειο μέχρι τον Ατλαντικό. Στόχος της προεδρικής παρέμβασης ήταν να τονιστούν οι κίνδυνοι που όλο και περισσότερο ελλοχεύουν το τελευταίο διάστημα, ανέφεραν οι ίδιοι παράγοντες.

«Θα καταστρέψουμε τη ρωσική οικονομία»

Την ίδια ώρα, με δηλώσεις του, ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Μπρούνο Λεμέρ, υποσχέθηκε ολοκληρωτικό οικονομικό πόλεμο κατά της Ρωσίας. Όπως ανέφερε, «θα προκαλέσουμε την κατάρρευση της ρωσικής οικονομίας».

«Η ισορροπία οικονομικής και χρηματοπιστωτικής δύναμης είναι σαφώς υπέρ της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία ανακαλύπτει την οικονομική της ισχύ», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Info.

Ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που χρησίμευσε παλαιότερα στον Πούτιν ως εναλασσόμενος πρωθυπουργός και πρόεδρος, απάντησε στον Μπρουνό Λεμέρ μέσω του Twitter: «Προσέξτε τα λόγια σας κύριοι! Και μη ξεχνάτε ότι στην ανθρώπινη Ιστορία, οι οικονομικοί πόλεμοι πολύ συχνά μετατράπηκαν σε πραγματικούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συνεδριάζει εκ νέου το Υπουργικό Συμβούλιο στο Ισραήλ-«Κλειδώνει τους στόχους που θα πλήξει στο Ιράν»
Απαγόρευσε τη μεταφορά βομβητών και ασυρμάτων με πτήσεις το Ιράν μετά τις επιθέσεις
«Δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς»-Η απάντηση Μελόνι για το χακάρισμα του τραπεζικού της λογαριασμού
Φρίκη στις ΗΠΑ... Νεαρή κατηγορείται ότι τεμάχισε και μαγείρεψε τη μητέρα της
Ένας νεκρός από αναγκαστική προσγείωση Antonov σε δάσος στη Γιακουτία της Σιβηρίας
Το Ιράν απορρίπτει τα περί σύνδεσής του με την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023
ΒΙΝΤΕΟ: Πυροβολισμοί κοντά στο πανεπιστήμιο του Τενεσί-Ένας νεκρός και εννέα τραυματίες
Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας Άλεξ Σάλμοντ
Η θλιβερή περίπτωση του νεότερου ανθρώπου που διαγνώστηκε με τη νόσο Αλτσχάιμερ
Το μυστικό που κάνει την Σιγκαπούρη παράδεισο μακροζωίας