Στη Γαλλία για τη Σύνοδο «Ένας Ωκεανός» ο Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναχωρεί την Πέμπτη για τη Βρέστη της Γαλλίας, όπου θα συμμετάσχει, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στη Σύνοδο "Ένας Ωκεανός" (One Ocean Summit), που διοργανώνει η Γαλλική Προεδρία της ΕΕ, με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών.

Ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου που αρχίζουν το πρωί της Παρασκευής, 11 Φεβρουαρίου, και θα είναι ομιλητής σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα «Ένας Ωκεανός Λύσεων για την Κλιματική Αλλαγή».

Θέμα της ομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας θα είναι «Η Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής με επίκεντρο την Πράσινη Ναυτιλία.

Στη συζήτηση θα πάρουν, επίσης, μέρος ο Πρόεδρος Μακρόν και ομάδα ηγετών κρατών μελών της ΕΕ, καθώς και ηγέτες άλλων κρατών και διεθνών οργανισμών.

Στη Βρέστη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Κυριάκος Κούσιος, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στο Παρίσι, Γιώργος Σιακαλλής, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επιστρέψει την Κύπρο το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με αναφορά στην κατοχή Κύπρου από Τουρκία η ψήφιση Λευκής Βίβλου για άμυνα ΕΕ
Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών την Πέμπτη, ενόψει Γενεύης-Επικοινωνία με Ντι Κάρλο
Βλέπει τα «κόμματα» ο Τατάρ πριν τη Γενεύη-Μετέβη στην Τουρκία για να πάρει γραμμή ο τ/κ ηγέτης
Εκτός ατζέντας της τριμερούς η ηλεκτρική διασύνδεση-Αναμένει ενημέρωση από ΑΔΜΗΕ η Nexans
Ξεκάθαρο μήνυμα Κακλαμάνη ενόψει Γενεύης-«Μόνη βάση διαπραγμάτευσης για Κυπριακό οι αποφάσεις ΟΗΕ»
Απαντά στα παράλογα αιτήματα Τατάρ η Κυβέρνηση-«Κόκκινη γραμμή για διεθνή κοινότητα το συμφωνημένο πλαίσιο»
Τριμερής συνάντηση Κύπρου, Ελλάδας, και Ισραήλ σε επίπεδο ΥΠΕΞ-Μεταβαίνει στην Αθήνα ο Κόμπος
Στήριξη της Κύπρου εξέφρασε ο Τσιτσικώστας στον ρόλο ΕΕ για εγγυήσεις ασφάλειας για Ουκρανία
Προτείνει εγκατάσταση διεθνούς οργανισμού μετά τη λύση ο Χατζηγεωργίου-Καλεί Πρόεδρο να το εισηγηθεί στη Γενεύη
Μεταξύ πλεονεκτημάτων και αδυναμιών κάνει απολογισμό ο Νίκος Χριστοδουλίδης