Στη Γαλλία για τη Σύνοδο «Ένας Ωκεανός» ο Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναχωρεί την Πέμπτη για τη Βρέστη της Γαλλίας, όπου θα συμμετάσχει, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στη Σύνοδο "Ένας Ωκεανός" (One Ocean Summit), που διοργανώνει η Γαλλική Προεδρία της ΕΕ, με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών.

Ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου που αρχίζουν το πρωί της Παρασκευής, 11 Φεβρουαρίου, και θα είναι ομιλητής σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα «Ένας Ωκεανός Λύσεων για την Κλιματική Αλλαγή».

Θέμα της ομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας θα είναι «Η Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής με επίκεντρο την Πράσινη Ναυτιλία.

Στη συζήτηση θα πάρουν, επίσης, μέρος ο Πρόεδρος Μακρόν και ομάδα ηγετών κρατών μελών της ΕΕ, καθώς και ηγέτες άλλων κρατών και διεθνών οργανισμών.

Στη Βρέστη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Κυριάκος Κούσιος, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στο Παρίσι, Γιώργος Σιακαλλής, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επιστρέψει την Κύπρο το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι Ταλιμπάν, οι Takata και οι αλυσιδωτές συνέπειες των λαθών των κρατικών λειτουργών
Βλέπει παράθυρο ελπίδας μετά την διάσκεψη στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ-«Το τείχος της κατοχής δεν είναι αδιαπέραστο»
Τα ρίχνει ξανά στην Ε/κ πλευρά ο Τατάρ-«Κινείται εδώ και χρόνια στη ζώνη άνεσης της διεθνούς αναγνώρισης»
Συνεχίζει ακάθεκτος την προκλητική στάση στα κατεχόμενα ο Ερντογάν-Χαρακτήρισε «νόμιμο βήμα» την εισβολή
Επιμένει με τα «δύο κράτη» ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής ο Ερντογάν από τα κατεχόμενα
Μεγάλη γκάφα Ερντογάν-Χρησιμοποίησε εικόνα της ΕΟΚΑ για τον τουρκικό στρατό και τη διέγραψε αμέσως
ΒΙΝΤΕΟ: Στα κατεχόμενα ο Ερντογάν-Τον υποδέχθηκε ο Τατάρ μόλις κατέβηκε από το αεροπλάνο
Πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου καταδικάζουν την τουρκική εισβολή και κατοχή στην Κύπρο
ΠτΔ για διευρυμένη: «Ο Γκουτέρες έκανε μεγάλες προσπάθειες προς την κατεύθυνση της τουρκικής πλευράς»
Η επόμενη μέρα της πολυμερούς για τον Στεφάνου-«Να προχωρήσει η υλοποίηση επιπρόσθετων ΜΟΕ»