Αποκρουστικό θέαμα στη Λάρνακα-Ξεβράζει νεκρές χελώνες η θάλασσα (pics)

Νεκρές χελώνες ξεβράστηκαν σε τρεις παραλίες της Λάρνακας, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με το θέμα να είναι ιδιαίτερα αποκρουστικό, ενώ το Κίνημα Οικολόγων να εκφράζει τη θλίψη και τον προβληματισμό του. 

Σύμφωνα με καταγγελίες που έχει δεχθεί το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, οι νεκρές χελώνες ξεβράστηκα στις παραλίες της Ορμήδειας, της Ορόκλινης και των Αγίων Θεοδώρων. 

Ο Επαρχιακός Γραμματέας Λάρνακας κ. Ανδρέας Σώσειλος σε δηλώσεις του αναφέρει πως: «Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών επαρχίας Λάρνακας, επικοινωνήσαμε άμεσα με το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών το οποίο είναι το καθ' ύλην αρμόδιο κυβερνητικό τμήμα και το καλέσαμε όπως πέραν της απλής καταγραφής των θανάτων, προχωρήσει σε διερεύνηση των περιστατικών και  νεκροψίες, οι οποίες θα καταδείξουν τα ακριβή αίτια που οδηγήσαν αυτές τις χελώνες στον θάνατο. Δυστυχώς, διαπιστώσαμε με απογοήτευση ότι η διαδικασία αυτή δεν πραγματοποιείται επι του παρόντος».    

Πιστεύουμε, συνέχισε ο κ. Σώσειλος, «πως η προσέγγιση αυτή από μέρους της αρμόδιας αρχής θα πρέπει άμεσα να διαφοροποιηθεί.  Πέραν της απλής καταγραφής των θανάτων χελωνών επιβάλλεται να επιδιωχθεί πάραυτα η εφαρμογή προγράμματος για διενέργεια νεκροψίας σε κάθε νεκρή χελώνα που ξεβράζεται καθώς και καταγραφή των όποιων ευρημάτων που αυτή θα καταδείξει Μόνο έτσι, μπορούν να εξαχθούν επιστημονικά συμπεράσματα τα οποία θα οδηγήσουν στην εφαρμογή ορθών μέτρων για πρόληψη περαιτέρω θανάτων, ώστε ο  πληθυσμός τόσο της καρέτα-καρέτα όσο και της πράσινης χελώνας οι οποίες αποτελούν απειλούμενο είδος πανίδας στη Μεσόγειο, όχι μόνο να διατηρηθεί αλλά και να ανακάμψει».

 

Δειτε Επισης

Με αναφορά στην κατοχή Κύπρου από Τουρκία η ψήφιση Λευκής Βίβλου για άμυνα ΕΕ
Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών την Πέμπτη, ενόψει Γενεύης-Επικοινωνία με Ντι Κάρλο
Βλέπει τα «κόμματα» ο Τατάρ πριν τη Γενεύη-Μετέβη στην Τουρκία για να πάρει γραμμή ο τ/κ ηγέτης
Εκτός ατζέντας της τριμερούς η ηλεκτρική διασύνδεση-Αναμένει ενημέρωση από ΑΔΜΗΕ η Nexans
Ξεκάθαρο μήνυμα Κακλαμάνη ενόψει Γενεύης-«Μόνη βάση διαπραγμάτευσης για Κυπριακό οι αποφάσεις ΟΗΕ»
Απαντά στα παράλογα αιτήματα Τατάρ η Κυβέρνηση-«Κόκκινη γραμμή για διεθνή κοινότητα το συμφωνημένο πλαίσιο»
Τριμερής συνάντηση Κύπρου, Ελλάδας, και Ισραήλ σε επίπεδο ΥΠΕΞ-Μεταβαίνει στην Αθήνα ο Κόμπος
Στήριξη της Κύπρου εξέφρασε ο Τσιτσικώστας στον ρόλο ΕΕ για εγγυήσεις ασφάλειας για Ουκρανία
Προτείνει εγκατάσταση διεθνούς οργανισμού μετά τη λύση ο Χατζηγεωργίου-Καλεί Πρόεδρο να το εισηγηθεί στη Γενεύη
Μεταξύ πλεονεκτημάτων και αδυναμιών κάνει απολογισμό ο Νίκος Χριστοδουλίδης