Ραγδαίες εξελίξεις για τη δολοφονία Κάτσικα-Συνευρέθηκαν και μετά τον σκότωσε

Φως στις συνθήκες της δολοφονίας του Έλληνα ανταποκριτή του ΚΥΠΕ, Νίκου Κάτσικα, μέσα στο διαμέρισμα στην περιοχή Sheikh Zayed δυτικά της αιγυπτιακής πρωτεύουσας του Καΐρου, ρίχνουν οι Αιγυπτιακές αρχές. 

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του, το eremnews.com, το αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διέμενε ο δημοσιογράφος ενημερώθηκε το περασμένο Σάββατο από γείτονες του για μια έντονη δυσάρεστη μυρωδιά που αναδυόταν από το διαμέρισμα του. Χωρίς να χάσουν χρόνο οι αστυνομικοί μαζί με δυνάμεις ασφαλείας έφτασαν στο σημείο και αφού διαπίστωσαν την μυρωδιά μπήκαν στο σπίτι, όπου τον βρήκαν νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος και με πολλά τραύματα από μαχαίρι σε διαφορετικά σημεία.

Μετά από έρευνα των Αρχών και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Γκίζας αποκαλύφθηκαν οι συνθήκες της τραγωδίας και η ταυτότητα του δράστη, καθώς αποδείχθηκε ότι ο δολοφόνος ήταν υπεύθυνος παράδοσης κατ' οίκον, το «Delivery».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θύμα δολοφονίας ο ανταποκριτής του ΚΥΠΕ στην Αίγυπτο-Συνελήφθη ντελιβεράς

Όπως αποδείχθηκε μεταξύ των δυο ανδρών είχε αναπτυχθεί μια σχέση φιλίας μόλις μια εβδομάδα πριν το έγκλημα. Οι δυο τους είχα ανταλλάξει τηλέφωνα με αποτέλεσμα να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Οι έρευνες της εισαγγελίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα του eremnews.com, αναφορικά με την ημέρα του εγκλήματος κάνουν λόγο πως ο δράστης επισκέφτηκε αρχικά τον δημοσιογράφο και αφού πρώτα συνευρέθηκαν μεταξύ τους ερωτικά στη συνέχεια τον μαχαίρωσε με μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματος. Στην πορεία αφαίρεσε από το σπίτι χρήματα και αντικείμενα αξίας και τράπηκε σε φυγή.

Ο δράστης δεν άργησε να ταυτοποιηθεί με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας της Γκίζας στην Αίγυπτο να φτάσουν γρήγορα στα ίχνη του και να τον συλλάβουν. Κατά την μεταφορά του στην διεύθυνση ασφάλειας εκείνος ομολόγησε το έγκλημα ενώ του έχουν απαγγελθεί βαριές κατηγορίες.

Η σορός του αδικοχαμένου δημοσιογράφου εξετάστηκε από Αιγύπτιο ιατροδικαστή και παραδόθηκε σε εκπρόσωπο της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Τροχαίο με μοτοσικλέτα και ποδήλατο στον Στρόβολο
Να αποκατασταθεί αμέσως η ανεμπόδιστη είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα ζητά ο ΟΗΕ
Το Δικαστήριο απέρριψε αγωγή κατά Δήμου Πάφου για το «Χάνι του Ιμπραήμ»
Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα φωνάζει επειδή η ΕΕ δεν κάνει μέλος την Τουρκία-«Μπορείτε πλέον να είστε ο πιο ισχυρός»
«Επιβεβλημένη» θεωρεί η Βουλή την… luxury αναβάθμιση της καντίνας-Υπηρεσιακές οι αποφάσεις για ξενοδοχεία
«Ένας στους δύο στην Κύπρο δεν καλύπτεται από συλλογικές συμβάσεις»-Ζητούν εφαρμογή της οδηγίας
Παραιτήθηκε ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας μετά την αποχώρηση των ακροδεξιών από την Κυβέρνηση
Σημαντική κάμψη στις πωλήσεις ακινήτων στα κατεχόμενα-Αφαιρούν το «είδος τίτλου ιδιοκτησίας» οι κτηματομεσίτες
Δεκαπλασιάστηκαν οι κυπριακές εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας-Έσοδα €40 εκατομμυρίων
«Ύποπτο» δέμα στις Βρυξέλλες έθεσε σε συναγερμό την Ευρωπαϊκή Επιτροπή