Διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων για το λιμάνι Λεμεσού-Ζήτησαν παράταση 15 ημέρων

Ξεκίνησε ο διάλογος για το θέμα των αυξήσεων στα τέλη του λιμανιού Λεμεσού, ωστόσο οι εμπλεκόμενοι οι οποίοι παρευρέθηκαν σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ανέφεραν ότι δεν έχουν ακόμα καταλήξει και ότι χρειάζονται επιπλέον δεκαπέντε μέρες.  

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννη, απηύθυνε έκκληση στους εμπλεκόμενους φορείς να καταλήξουν σύντομα σε μια λύση ώστε να μην επιβληθούν αυξήσεις στα τέλη του Λιμανιού Λεμεσού που θα έχουν μετρήσιμη συμβολή στον πληθωρισμό και θα πλήξουν την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Ανέφερε ότι η Επιτροπή βρίσκεται στη διάθεσή τους ώστε να βοηθήσει με στόχο να μην επιβληθούν αυτές οι αυξήσεις που θα μετακυλήσουν στους καταναλωτές.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα δήλωσε ότι η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για την αποκρατικοποίηση των εμπορικών δραστηριοτήτων του Λιμανιού Λεμεσού ημερομηνία 5/4/17 είναι καταπέλτης με στοιχεία και λεπτομέρειες για τις σκανδαλώδεις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν μέχρι την υπογραφή των συμβάσεων.

Είπε ότι θεωρεί ως απαράδεκτο το γεγονός ότι η Βουλή, εδώ και τέσσερα χρόνια αναμένει από το Γενικό Εισαγγελέα την εξέταση της έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για να δουν αν υπάρχουν ποινικές ή άλλες ευθύνες, όπως του είχε ζητήσει η Επιτροπή Ελέγχου τον Μάη του 2018. Πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ αναμένει να δει την απάντηση του Γενικού Εισαγγελέα στην σχετική επιστολή που του απέστειλε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου πριν 15 μέρες.

Επανέλαβε ότι αυτό που έγινε με το ξεπούλημα του λιμανιού Λεμεσού, είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο για το οποίο οι ευθύνες της Κυβέρνησης είναι βαρύτατες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι Ταλιμπάν, οι Takata και οι αλυσιδωτές συνέπειες των λαθών των κρατικών λειτουργών
Δύσκολος ο εντοπισμός των παράνομων βρεφοκομικών σταθμών-Δυσβάστακτο το κόστος φοίτησης
Θετικό βήμα μεν, ελλιπές δε το κουμπί πανικού-«Για ένα θύμα που κινδυνεύει, κάθε δευτερόλεπτο μετρά»
Νέα εποχή για τη διαχείριση των τ/κ περιουσιών-Οι τρεις κατηγορίες και η μοριοδότηση που βάζει τάξη
Βλέπει παράθυρο ελπίδας μετά την διάσκεψη στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ-«Το τείχος της κατοχής δεν είναι αδιαπέραστο»
Τα ρίχνει ξανά στην Ε/κ πλευρά ο Τατάρ-«Κινείται εδώ και χρόνια στη ζώνη άνεσης της διεθνούς αναγνώρισης»
Συνεχίζει ακάθεκτος την προκλητική στάση στα κατεχόμενα ο Ερντογάν-Χαρακτήρισε «νόμιμο βήμα» την εισβολή
Μεταλλίο Εξαίρετης Προσφοράς στη Μαρίζα Κωχ-«Πρωτοστάτης στην προσπάθεια για διεθνοποίηση του Κυπριακού»
Επιμένει με τα «δύο κράτη» ανήμερα της επετείου της τουρκικής εισβολής ο Ερντογάν από τα κατεχόμενα
Μεγάλη γκάφα Ερντογάν-Χρησιμοποίησε εικόνα της ΕΟΚΑ για τον τουρκικό στρατό και τη διέγραψε αμέσως