«Έξυπνες» κάμερες σε Στασικράτους και Μακαρίου-Τι θα καταγράφουν

Ο Δήμος Λευκωσίας, στο πλαίσιο του έργου «Έξυπνης Πόλης», έχει εγκαταστήσει κάμερες τελευταίας τεχνολογίας επί των οδών Κυριάκου Μάτση, Στασικράτους και Μακαρίου, συνδεδεμένες με το Κέντρο Δεδομένων του Δήμου Λευκωσίας. Οι λειτουργίες που εξυπηρετούν είναι η καταμέτρηση πεζών και οχημάτων, η μέτρηση του μέσου όρου ταχύτητας, καθώς και η αποτροπή βανδαλισμών στους πρόσφατα αναπλασμένες περιοχές της πόλης μας.

Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από τα Ευρωπαϊκά Διαθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Δήμο Λευκωσίας. Τα στοιχεία που συλλέγονται δεν εμπίπτουν σε ζητήματα προσωπικών δεδομένων, και φυλάσσονται εντός πολύ συγκεκριμένου πλαισίου διότι αξιοποιούνται για στατιστικούς λόγους, στο πλαίσιο της τεκμηρίωσης ποσοτικών στόχων που τίθενται από την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την χρηματοδότηση των έργων.

Οι κάμερες τη δεδομένη στιγμή είναι ανενεργές, καθώς βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης η διαδικασία εγκατάστασης και παραμετροποίησής τους, σύμφωνα πάντα με τα πρότυπα και τις κανονιστικές διατάξεις της Επιτρόπου Προσωπικών Δεδομένων καθώς και των όσων προβλέπει και ο Γενικός Κανονισμός για την Επεξεργασία Δεδομένων (GDPR). Παράλληλα, αναμένονται εφαρμοστικές αποφάσεις που σχετίζονται με την επίβλεψη της κυκλοφορίας από αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

Ο Δήμος Λευκωσίας επιδεικνύοντας πάντα ευαισθησία για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή του GDPR, έχει καταθέσει ήδη ολοκληρωμένη μελέτη σε συνεργασία με το αρμόδιο δικηγορικό γραφείο για θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων (DPO).

Μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί, τότε και μόνον θα δοθεί η εντολή για εκκίνηση της λειτουργίας των καμερών, ενώ παράλληλα θα εγκατασταθούν και σχετικές σημάνσεις ενημέρωσης των πολιτών καθώς και του πλαισίου χρήσης των καμερών που προαναφέρθηκε.    

 

 

 

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Παγκύπρια εκστρατεία «Υιοθετήστε» μια οικογένεια το Πάσχα-Όλες οι πληροφορίες
Άτομα με κινητικά προβλήματα συμμετείχαν στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Σκόνη στην ατμόσφαιρα και βροχές στο μενού του καιρού
Περιμένουν στο ακουστικό οι πολίτες για το 1450-Τρέχει να προλάβει η Κυβέρνηση
Στο μικροσκόπιο καθηγητών και μαθητών η Μιχαηλίδου για τα τετράμηνα-Τα αιτήματά τους
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Αντιδρά στις επικρίσεις ο Νουρής-Δίνει απαντήσεις στα περί κακοδιαχείρισης τ/κ περιουσιών
Συγκινεί η μητέρα του 30χρονου Φίλιππου-«Έφτασες αγόρι μου τελικά;»
Προβλήματα στη διαδικασία παραχώρησης αδειών για φωτοβολταϊκά-«Απίστευτη ταλαιπωρία πολιτών»
Αυτές είναι οι αλλαγές που βρίσκονται στα σκαριά για τα τετράμηνα