«Έξυπνες» κάμερες σε Στασικράτους και Μακαρίου-Τι θα καταγράφουν

Ο Δήμος Λευκωσίας, στο πλαίσιο του έργου «Έξυπνης Πόλης», έχει εγκαταστήσει κάμερες τελευταίας τεχνολογίας επί των οδών Κυριάκου Μάτση, Στασικράτους και Μακαρίου, συνδεδεμένες με το Κέντρο Δεδομένων του Δήμου Λευκωσίας. Οι λειτουργίες που εξυπηρετούν είναι η καταμέτρηση πεζών και οχημάτων, η μέτρηση του μέσου όρου ταχύτητας, καθώς και η αποτροπή βανδαλισμών στους πρόσφατα αναπλασμένες περιοχές της πόλης μας.

Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από τα Ευρωπαϊκά Διαθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Δήμο Λευκωσίας. Τα στοιχεία που συλλέγονται δεν εμπίπτουν σε ζητήματα προσωπικών δεδομένων, και φυλάσσονται εντός πολύ συγκεκριμένου πλαισίου διότι αξιοποιούνται για στατιστικούς λόγους, στο πλαίσιο της τεκμηρίωσης ποσοτικών στόχων που τίθενται από την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την χρηματοδότηση των έργων.

Οι κάμερες τη δεδομένη στιγμή είναι ανενεργές, καθώς βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης η διαδικασία εγκατάστασης και παραμετροποίησής τους, σύμφωνα πάντα με τα πρότυπα και τις κανονιστικές διατάξεις της Επιτρόπου Προσωπικών Δεδομένων καθώς και των όσων προβλέπει και ο Γενικός Κανονισμός για την Επεξεργασία Δεδομένων (GDPR). Παράλληλα, αναμένονται εφαρμοστικές αποφάσεις που σχετίζονται με την επίβλεψη της κυκλοφορίας από αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

Ο Δήμος Λευκωσίας επιδεικνύοντας πάντα ευαισθησία για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή του GDPR, έχει καταθέσει ήδη ολοκληρωμένη μελέτη σε συνεργασία με το αρμόδιο δικηγορικό γραφείο για θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων (DPO).

Μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί, τότε και μόνον θα δοθεί η εντολή για εκκίνηση της λειτουργίας των καμερών, ενώ παράλληλα θα εγκατασταθούν και σχετικές σημάνσεις ενημέρωσης των πολιτών καθώς και του πλαισίου χρήσης των καμερών που προαναφέρθηκε.    

 

 

 

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Προσπάθεια κατάρριψης ρεκόρ Guinness στην Κύπρο με ανθρώπινη αλυσίδα
Επόπτες σε ρόλο... παρατηρητών παράνομων ταξιτζήδων στο αεροδρόμιο-Κολλημένη η διαδικασία για τα πρόστιμα
Έξαρση ιλαράς στην Ευρώπη-Συστάσεις για εμβολιασμό των παιδιών στην Κύπρο
Στην Κύπρο γύρω στους 2.500 οι πάσχοντες από Πολλαπλή Σκλήρυνση-Πάνω από 2.8000.000 παγκοσμίως
Το ΤΕΠΑΚ κορυφαίο στη διδασκαλία σε Κύπρο-Ελλάδα βάσει κατάταξης των Times Higher Education
Νέες κενές θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία
ΒΙΝΤΕΟ: Οδικό χάρτη αναμένει η Επίτροπος Ισότητας από το Συνέδριο «Γυναίκες για τη Μεσόγειο»
Στους 29 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Κολλημένη στην Βουλή η πρόταση Νόμου για δημιουργία Υπηρεσίας ασφάλειας παραλιών
Με τη… δευτέρα οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία-EURO και Ολυμπιακοί Αγώνες επηρεάζουν την τουριστική κίνηση