«Έξυπνες» κάμερες σε Στασικράτους και Μακαρίου-Τι θα καταγράφουν

Ο Δήμος Λευκωσίας, στο πλαίσιο του έργου «Έξυπνης Πόλης», έχει εγκαταστήσει κάμερες τελευταίας τεχνολογίας επί των οδών Κυριάκου Μάτση, Στασικράτους και Μακαρίου, συνδεδεμένες με το Κέντρο Δεδομένων του Δήμου Λευκωσίας. Οι λειτουργίες που εξυπηρετούν είναι η καταμέτρηση πεζών και οχημάτων, η μέτρηση του μέσου όρου ταχύτητας, καθώς και η αποτροπή βανδαλισμών στους πρόσφατα αναπλασμένες περιοχές της πόλης μας.

Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από τα Ευρωπαϊκά Διαθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Δήμο Λευκωσίας. Τα στοιχεία που συλλέγονται δεν εμπίπτουν σε ζητήματα προσωπικών δεδομένων, και φυλάσσονται εντός πολύ συγκεκριμένου πλαισίου διότι αξιοποιούνται για στατιστικούς λόγους, στο πλαίσιο της τεκμηρίωσης ποσοτικών στόχων που τίθενται από την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ευρωπαϊκή Ένωση για την χρηματοδότηση των έργων.

Οι κάμερες τη δεδομένη στιγμή είναι ανενεργές, καθώς βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης η διαδικασία εγκατάστασης και παραμετροποίησής τους, σύμφωνα πάντα με τα πρότυπα και τις κανονιστικές διατάξεις της Επιτρόπου Προσωπικών Δεδομένων καθώς και των όσων προβλέπει και ο Γενικός Κανονισμός για την Επεξεργασία Δεδομένων (GDPR). Παράλληλα, αναμένονται εφαρμοστικές αποφάσεις που σχετίζονται με την επίβλεψη της κυκλοφορίας από αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

Ο Δήμος Λευκωσίας επιδεικνύοντας πάντα ευαισθησία για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή του GDPR, έχει καταθέσει ήδη ολοκληρωμένη μελέτη σε συνεργασία με το αρμόδιο δικηγορικό γραφείο για θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων (DPO).

Μόλις η διαδικασία ολοκληρωθεί, τότε και μόνον θα δοθεί η εντολή για εκκίνηση της λειτουργίας των καμερών, ενώ παράλληλα θα εγκατασταθούν και σχετικές σημάνσεις ενημέρωσης των πολιτών καθώς και του πλαισίου χρήσης των καμερών που προαναφέρθηκε.    

 

 

 

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Κατηγορεί την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ ότι δεν παρέστη στο Συνέδριό του, «δεν μας προσκαλέσατε», απαντούν στο Προεδρικό
«Είμαι ζωντανός, έτοιμος να θυσιαστώ»-Ανατροπή με στενό σύμβουλο του Χαμενεΐ που είχαν κηρύξει νεκρό οι Ισραηλινοί
Έμπρακτη η αλληλεγγύη Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Κύπρο, λέει ο Συμπρόεδρός της
Συνεχίστηκε η αντεξέταση της Γερμανίδας που συνελήφθη για σφετερισμό-Αναφέρθηκε στη συζήτηση της με τον Γεάδη
Επαναπατρίζονται σαραντατρείς Κύπριοι από το Ισραήλ και άλλοι έξι από το Ιράν
«Η κρίση Ισραήλ-Ιράν είναι σύμπτωμα ενός αποτυχημένου, ηγεμονικού και στρατιωτικοποιημένου διπλωματικού πλαισίου»
Επαναπατρίστηκαν πέραν των 1.500 Ισραηλινών με σκάφος από την Κύπρο
Διερευνάται και δεύτερη υπόθεση βομβιστικής επίθεσης εναντίον των ανηλίκων στη Λεμεσό
Πρόσταγμα Στεφάνου για πολιτική αντεπίθεση της Αριστεράς-«Είμαστε κόμμα ανανεωμένο, μαχητικό και ισχυρό»
ΒΙΝΤΕΟ: Φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές προκάλεσαν ζημιές σε πολεμικά αεροπλάνα με προορισμό το Ακρωτήρι