Βγαίνουν μπροστά οι δεσμοφύλακες για τα περί διεφθαρμένου συναδέλφου τους

Βγαίνουν μπροστά οι δεσμοφύλακες, αι καλούν την Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας αλλά και τον Αρχηγό Αστυνομίας να λάβουν μέτρα, σε σχέση με τις αναφορές από πλευράς Αστυνομίας και ΜΜΕ για τα περί διεφθαρμένου σωφρονιστικού υπάλληλου, στα πλαίσια διερεύνησης ποινικής υπόθεσης.   

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα - Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων, «εκφράζουμε τη θλίψη και την απογοήτευσή μας, για τα χθεσινά δημοσιεύματα και τις αναφορές σε ΜΜΕ περί διεφθαρμένου δεσμοφύλακα που αποκρύπτει κινητά υποδίκων στις κεντρικές φυλακές», προσθέτοντας πως «είναι η θέση μας ότι τέτοιες αναφορές δεν πρέπει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέχρι την επιβεβαίωση και απόδειξή τους σύμφωνα με τον Νόμο, γιατί παραβλάπτονται τόσο η σχετική διερευνητική διαδικασία (αν όντως διεξάγεται τέτοια διαδικασία) όσο και η φήμη και η υπόληψη των επαγγελματιών που αφορούν, εν προκειμένω των Δεσμοφυλάκων και της Υπηρεσίας τους». 

Παράλληλα, καλούν «την Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας Κύπρου όσο και τον Αρχηγό Αστυνομίας να λάβουν μέτρα παρεμπόδισης της διασποράς ανεπιβεβαίωτων αναφορών και ισχυρισμών της φύσεως αυτής, η οποία μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει. Εμείς, ως Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων, δεν θα διστάσουμε να αποβάλουμε οποιοδήποτε μέλος μας το οποίο εμπλέκεται σε πράξεις διαφθοράς. Δεν ανεχόμαστε, όμως, να σπιλώνεται αδίκως η φήμη και η υπόληψη των συναδέλφων μας». 

Δειτε Επισης

Κακής ποιότητας το απολυτήριο Γιαννάκη-Δεν ξεκαθάρισε από το γραφολογικό έλεγχο αν ήταν πλαστό
Συνεχίστηκε η αντεξέταση της Γερμανίδας που συνελήφθη για σφετερισμό-Αναφέρθηκε στη συζήτηση της με τον Γεάδη
Διερευνάται και δεύτερη υπόθεση βομβιστικής επίθεσης εναντίον των ανηλίκων στη Λεμεσό
Απολογείται η Toyota για τα λανθασμένα sms λόγω ΤAKATA-«Η βάση δεδομένων παραχωρήθηκε από το ΤΟΜ»
Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός πίσω από τη φωτιά σε όχημα σε πολυκατοικία στη Λεμεσό (pics)
Κατήγγειλε πολιτική δίωξη και σκευωρία μετά την κατάθεσή του στην Αστυνομία ο Οδυσσέας, θα ζητήσει προστασία από ΕΔΑΔ
Καταζητεί δύο πρόσωπα για κλοπή στο Παραλίμνι η Αστυνομία (pics)
Η νεκροτομή θα δώσει απαντήσεις για τα αίτια θανάτου του άνδρα που εντοπίστηκε νεκρός
Μη παραδοχή απάντησαν Τάττης και Καραχάν-Στις 22 Οκτωβρίου η συνέχεια
Ανακρίθηκαν ως ύποπτοι νυν Ανώτερη Λειτουργός Φυλακών και Αξιωματικός, λέει η Αστυνομία-Τους ενέπλεξε κατάδικος, είπε πως τους είδε να μεταφέρουν έγγραφα