Νέο ξεκαθάρισμα Αννίτας για τα περί ανάληψης επιτελείου του Αβέρωφ-«Διαφυλάττω τον θεσμό»

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου ξεκαθάρισε σήμερα ότι δεν θα αναλάβει κάποιο επιτελικό ρόλο για την προεκλογική εκστρατεία του Προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου, χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι δεν θα στηρίξει την επιλογή του κ. Νεοφύτου, διαφυλάσσοντας ταυτόχρονα τη θεσμική της ιδιότητα, όπως είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σηκώνει το γάντι η Αννίτα-«Γνωρίζω πως να ξεχωρίσω τη θεσμική μου ιδιότητα και ρόλο»

Παράλληλα, σε δηλώσεις στο περιθώριο του μνημόσυνου του ήρωα της ΕΟΚΑ Πετράκη Γιάλλουρου, στην Εκκλησία Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία, η κα. Δημητρίου διαμήνυσε ότι οι προεδρικές εκλογές δεν πρέπει να εκτροχιάσουν την προσπάθεια της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος.

«Το έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα έχω κάποιο επιτελικό ρόλο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα στηρίξω απόλυτα την εισήγηση και απόφαση του πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκω, δηλαδή για την επιλογή του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές», είπε.

Διαβεβαίωσε ταυτόχρονα ότι «ξέρω πολύ καλά να προφυλάσσω και θα προφυλάξω την θεσμική μου ιδιότητα και ρόλο και αυτό θα πράξω».

Σε ερώτηση αν υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο το οποίο θα ακολουθήσει, η κα. Δημητρίου είπε πως από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της «φροντίζω καθημερινά να διαφυλάττω τον θεσμό, την ιδιότητά μου, και αυτό κάνω».

«Και σας διαβεβαιώ ότι μέχρι και την τελευταία μέρα που θα βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, και είμαι απόλυτα προσηλωμένη σε αυτή τη θέση, αυτό θα πράττω», πρόσθεσε.

Κληθείσα εξάλλου να σχολιάσει αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα ότι υπήρχε ηλικιακή και φυλετική προκατάληψη εις βάρος της, η κα. Δημητρίου είπε «όλοι και όλες κρινόμαστε και ας κρατήσουμε το αποτέλεσμα».

«Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε για το καλό αυτού του τόπου, για τον μέλλον αυτού του τόπου ειδικότερα η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει πολύ σημαντικό έργο να κάνει και νομίζω ας μείνουμε σε αυτό και ο καθένας και η κάθε μία έχει δικαίωμα να τοποθετηθεί όπως επιθυμεί», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν το έργο το Κοινοβουλίου θα είναι δυσκολότερο όσο πλησιάζουμε στις προεδρικές εκλογές την ώρα που διακυβεύονται πολλά όπως το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η κα. Δημητρίου διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Βουλή λειτουργεί συλλογικά και μπορεί να συγκεράζει τις όποιες διαφωνίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Kαλεί Αννίτα σε παραίτηση ο Κολοκασίδης-«Θεσμικό ατόπημα η ανάληψη του επιτελείου Αβέρωφ»

«Εκτιμώ, να μου επιτρέψετε να πω», συνέχισε, «επειδή από την πρώτη στιγμή λειτουργούμε συλλογικά στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μπορούμε να συγκεράζουμε τις όποιες διαφωνίες και να βρίσκουμε το πρόσφορο έδαφος για να μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα και να φέρουμε αποτελέσματα για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν, οπόταν ακριβώς επειδή συνδέονται με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ότι θα προχωρήσουμε σε όλες τις αναγκαίες αυτές μεταρρυθμίσεις που έχουν ανάγκη οι πολίτες, που έχει ανάγκη ο τόπος μας για να προχωρήσουμε ακόμη πιο μπροστά».

Εκτίμησε ότι η προεκλογική περίοδος θα επηρεάσει, για να τονίσει ωστόσο ότι «στο χέρι μας είναι να διασφαλίσουμε ότι δεν μπορεί να εκτροχιαστούμε απ’ όλα αυτά τα σημαντικά βήματα που πρέπει να γίνουν, για το καλό των πολιτών για το καλό της Κύπρου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Μόνο το 5% του πληθυσμού είναι Κύπριοι στα κατεχόμενα»
Λήξαν το ζήτημα ΕΛΚ για την Αννίτα-«Δεν έχουμε ούτε πολιτικές αλλεργίες, ούτε ιδεοληψίες»
Ν. Χριστοδουλίδης: Ο θεσμός της Δικαιοσύνης αμφισβητείται τα τελευταία χρόνια
Αντιπροσωπεία γερμανικής Βουλής ενημερώθηκε για κατεχόμενη Αμμόχωστο
Επιθυμεί θετικές εξελίξεις στο Κυπριακό και στα ελληνοτουρκικά το Βερολίνο
Συζήτησαν τη συμμετοχή στο ΕΛΚ Πρόεδρος και ΔΗΣΥ-Δεν εκφράστηκε παράπονο για απόρριψη νομοσχεδίων
Αποζημιώσεις στην οικογένεια Παπακώστα για παραβίαση του δικαιώματος αυλισμού
Αννίτα Δημητρίου: Χωρίς να αλλάζει η φιλοσοφία του ΓεΣΥ να το προστατεύσουμε
Άλλα ο υπουργός Ενέργειας, άλλα η New Med Energy για την εκμετάλλευση του «Αφροδίτη»
Ολοκληρώνει το πόθεν έσχες η Βουλή-Συνεχίζουν να εξαιρούνται δικαστές και Εισαγγελείς