Οδύσσεια για ηλικιωμένη-Γλύτωσε από τα χιονιά και περίμενε ασθενοφόρο για δύο ώρες

Απίστευτη ταλαιπωρία έζησε μια 85χρονη γυναίκα από τον Πρόδρομο, η οποία γλύτωσε από το θάνατο λόγω ψύχους, αλλά και από την αργοπορία των αρμοδίων να την παραλάβουν και να την περιθάλψουν.

Όπως καταγγέλλει στον REPORTER, o κοινοτάρχης Προδρόμου, Νεόφυτος Νεοφύτου, τις προηγούμενες μέρες, εντοπίστηκε, λίγο πριν την πατήσει όχημα, να κείτεται στο χιόνι μια 85χρονη, η οποία βγήκε από το σπίτι της και εγκλωβίστηκε στη μέση του δρόμου.

Τα πρόσωπα που εντόπισαν την ηλικιωμένη, την μετακίνησαν σε ασφαλή χώρο και αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο για να την μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, «η κλήση έγινε στις 8:35 το πρωί και ενημερώσαμε το ασθενοφόρο για την κατάσταση. Η ώρα περνούσε, έγινε 9:00, έγινε 9:30 και δεν ήρθε το ασθενοφόρο. Όταν τους κάλεσα ξανά, μου είπαν ότι εγκλωβίστηκε στο Τρόοδος, λόγω της χιονόπτωσης και αφότου το απεγκλώβισαν προσπάθησε να έρθει από άλλο δρόμο».

Τελικά, το ασθενοφόρο έφθασε όπως αναφέρει ο κ. Νεοφύτου, στις 10:15. Παρέλαβε την 85χρονη και τη μετέφερε στο νοσοκομείο Κυπερούντας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί υποθερμία, ενώ έφερε και κατάγματα στη λεκάνη και το ισχύο.

Τελικά, γύρω στις 16:30 το απόγευμα, ο κοινοτάρχης ενημερώθηκε ότι την μετέφεραν στο νοσοκομείο Λεμεσού, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση, η οποία στέφθηκε με επιτυχία.

Ο κοινοτάρχης, τόνισε πως το συγκεκριμένο πρόβλημα, όπως και διάφορα άλλα, οφείλονται στην έλλειψη εκχιονιστικού μηχανήματος, από την περιοχή του Προδρόμου.

Όπως εξήγησε, μέχρι πριν δύο χρόνια υπήρχε εκχιονιστικό μηχάνημα στην περιοχή, ωστόσο κάποιοι αποφάσισαν να το μετακινήσουν, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του Προδρόμου να αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

«Έχει εκχιονιστικό η Κυπερούντα και ο Κάμπος, που το χιόνι τους είναι πολύ λιγότερο από τον Πρόδρομο και δεν έχουμε εμείς. Αυτό είναι λογικό;», διερωτήθηκε και έθεσε τους αρμόδιους προ των ευθυνών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Προσπαθούν να εξαπατήσουν επιχειρήσεις μέσω τιμολογίων-Επιτήδειοι προσποιούνται τους προμηθευτές
Συνελήφθη ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς στην πανεπιστημιούπολη της Φλόριντα
Κύπρος και Ελλάδα χρειάζονται στήριξη για την ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν βγαίνει δημόσια η ΕΕ»
Τέσσερις επιβεβαιωμένοι τραυματίες στη Φλόριντα-Το Πανεπιστήμιο ενεργοποίησε σύστημα έκτακτης ανάγκης
ΒΙΝΤΕΟ: Συναγερμός σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ-Άγνωστος άνοιξε πυρ
Με την κατάθεση του κατάδικου στο Κακουργιοδικείο ο δεσμοφύλακας για το κυλικείο-Καταγγελία για εξαναγκασμό και πίεση από ανακριτές
Πρόστιμα σε νομικά και φυσικά πρόσωπα ύψους €20.250 για θανατηφόρο εργατικό στη Λεμεσό
Τραγωδία στη Μαγνησία-Νεκρή 20χρονη σε τροχαίο, στη ΜΕΘ οι γονείς της
Εισηγείται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία ο Σερντάρ Ντενκτάς
Ελεύθερος Σύρος αιτητής ασύλου με απόφαση Ανωτάτου-«Παρατεταμένης και αδικαιολόγητης διάρκειας κράτηση»