Οδύσσεια για ηλικιωμένη-Γλύτωσε από τα χιονιά και περίμενε ασθενοφόρο για δύο ώρες

Απίστευτη ταλαιπωρία έζησε μια 85χρονη γυναίκα από τον Πρόδρομο, η οποία γλύτωσε από το θάνατο λόγω ψύχους, αλλά και από την αργοπορία των αρμοδίων να την παραλάβουν και να την περιθάλψουν.

Όπως καταγγέλλει στον REPORTER, o κοινοτάρχης Προδρόμου, Νεόφυτος Νεοφύτου, τις προηγούμενες μέρες, εντοπίστηκε, λίγο πριν την πατήσει όχημα, να κείτεται στο χιόνι μια 85χρονη, η οποία βγήκε από το σπίτι της και εγκλωβίστηκε στη μέση του δρόμου.

Τα πρόσωπα που εντόπισαν την ηλικιωμένη, την μετακίνησαν σε ασφαλή χώρο και αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο για να την μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, «η κλήση έγινε στις 8:35 το πρωί και ενημερώσαμε το ασθενοφόρο για την κατάσταση. Η ώρα περνούσε, έγινε 9:00, έγινε 9:30 και δεν ήρθε το ασθενοφόρο. Όταν τους κάλεσα ξανά, μου είπαν ότι εγκλωβίστηκε στο Τρόοδος, λόγω της χιονόπτωσης και αφότου το απεγκλώβισαν προσπάθησε να έρθει από άλλο δρόμο».

Τελικά, το ασθενοφόρο έφθασε όπως αναφέρει ο κ. Νεοφύτου, στις 10:15. Παρέλαβε την 85χρονη και τη μετέφερε στο νοσοκομείο Κυπερούντας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί υποθερμία, ενώ έφερε και κατάγματα στη λεκάνη και το ισχύο.

Τελικά, γύρω στις 16:30 το απόγευμα, ο κοινοτάρχης ενημερώθηκε ότι την μετέφεραν στο νοσοκομείο Λεμεσού, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση, η οποία στέφθηκε με επιτυχία.

Ο κοινοτάρχης, τόνισε πως το συγκεκριμένο πρόβλημα, όπως και διάφορα άλλα, οφείλονται στην έλλειψη εκχιονιστικού μηχανήματος, από την περιοχή του Προδρόμου.

Όπως εξήγησε, μέχρι πριν δύο χρόνια υπήρχε εκχιονιστικό μηχάνημα στην περιοχή, ωστόσο κάποιοι αποφάσισαν να το μετακινήσουν, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του Προδρόμου να αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

«Έχει εκχιονιστικό η Κυπερούντα και ο Κάμπος, που το χιόνι τους είναι πολύ λιγότερο από τον Πρόδρομο και δεν έχουμε εμείς. Αυτό είναι λογικό;», διερωτήθηκε και έθεσε τους αρμόδιους προ των ευθυνών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ζημιές σε τέσσερα οχήματα από πτώση δέντρου στη Λευκωσία-Επενέβη η Πυροσβεστική για απομάκρυνση του
Δώρο Τραμπ στον Πούτιν-Έκοψε την παροχή πληροφορίων στην Ουκρανία τυφλώνοντας τα οπλικά της συστήματα
Ανακάλεσε τους διορισμούς της Ερευνητικής για ΤΑΚΑΤΑ το Υπουργικό-Στο Σαββίδη το μπαλάκι για τη σύστασή της
Ταξιδεύουν στη Γενεύη όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί πλην του ΕΛΑΜ-Απάντησαν θετικά στην πρόσκληση του Προέδρου
Στις Βρυξέλλες για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Πρόεδρος-Κρίσιμες αποφάσεις
Στις Βρυξέλλες για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Πρόεδρος-Κρίσιμες αποφάσεις
Παραμένουν οι ισχυροί άνεμοι και η σκόνη-Ανεβαίνει η θερμοκρασία
Πυρκαγιά σε όχημα 26χρονου στη Λάρνακα-Έρευνες εάν τέθηκε κακόβουλα
Πεδίο μάχης επί τρεις ώρες το Σύνταγμα μετά το συλλαλητήριο για τα Τέμπη-Τρεις τραυματίες
Έκκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για ανθρωπιστική βοήθεια, εκεχειρία και λύση δύο κρατών στη Γάζα