Βουλευτής επίδοξος δήμαρχος

Ούτε τα ίδια τα κόμματα δεν κρύβουν πια το παρασκηνιακό παζάρι που βρίσκεται σε εξέλιξη για το θέμα των συνενώσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κάποιοι επειδή δεν θέλουν να στεναχωρήσουν φίλους τους, άλλοι γιατί αναλόγως των συνενώσεων θα χάσουν δημάρχους που παραδοσιακά προέρχονταν από το κόμμα τους και άλλοι γιατί προσβλέπουν σε κάποια θέση μετά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής τους θητείας, επιχειρούν να αλλάξουν τα φώτα στο Νομοσχέδιο Μεταρρύθμισης των Δήμων.  

Μάλιστα κομματικός παράγοντας, περιέγραφε τα σχέδια υψηλόβαθμου κομματικού στελέχους για να διεκδικήσει θέση δημάρχου σε δήμο για τον οποίο το κόμμα του κατέθεσε σχετική τροπολογία, απαιτώντας να μη συνενωθεί με μητροπολιτικό δήμο αλλά με άλλους περιφερειακούς. Μάλιστα προχώρησαν μέσω της τροπολογίας και ένα βήμα παρακάτω δίνοντας και ενιαία ονομασία του νέου δήμου, του οποίου φιλοδοξεί να γίνει δήμαρχος, αφού έτσι κι αλλιώς ολοκληρώνει την τρίτη θητεία του ως βουλευτής το 2026 και ο αυστηρός κανονισμός του κόμματός του δεν επιτρέπει τη διεκδικήσει έδρας για τέταρτη φορά. 

Πάντως η σχετική τροπολογία δεν εισέπραξε θετικές γνώμες από τα υπόλοιπα κόμματα και σύμφωνα με πληροφορίες, ο κομματικός μηχανισμός άρχισε να δουλεύει για να ασκήσει σχετικές πιέσεις, που θα επιτρέψουν ανατροπή των δεδομένων, μέχρι τη ψήφιση των Νομοσχεδίων στις 24 Φεβρουαρίου από τη Βουλή. 

Δειτε Επισης

Η ομερτά για την απόφαση για Κατσουνωτό, τα συμπεράσματα και το δημόσιο συμφέρον
Εγκαινίασε την προεκλογική της ως «Che Elenara» η Θεοχάρους
Η εξάντληση της αυστηρότητας σε ένα 82χρονο παππού που δεν ήταν «γνωστός στις Αρχές»
Μετά τη μαραθώνια συνεδρία της περασμένης εβδομάδας, δεν συνέρχεται την Τσικνοπέμπτη η Ολομέλεια
Χάθηκαν στην συνεννόηση... Έδωσαν στη δημοσιότητα καταζητούμενο που τελικά είχε συλληφθεί
Κάτι πήγε πολύ λάθος το Σάββατο-Κατέστησε τον Βύρα ανίκητο η ηγεσία του ΔΗΣΥ
Στα... μαχαίρια Φαίδωνας και Κωστάκης-Έκοψαν με τον Δίπλαρο τη βασιλόπιττα
Η αστυνόμευση των Κεντρικών, η χαμένη ουσία στη βαβούρα και η υποκρισία
Από το ένταλμα εξπρές για Parody λογαριασμό, στην... δυστοκία για Ατταλίδου και την ομερτά
Μα πού χάθηκε ο Σύνδεσμος Αστυνομίας;