Άλλη… νότα από τον Φιλοαστυνομικό Σύνδεσμο για την 19χρονη-«Να υποστηρίξουμε με σθένος τον ανακριτή»

Ανακοίνωση για την αθωωτική απόφαση της 19χρονης Βρετανίδας από το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο έδωσε χαστούκι σε Αστυνομία και πρωτόδικο Δικαστή, εξέδωσε ο Φιλοαστυνομικός Σύνδεσμος Κύπρου, ο οποίος στο μεταξύ σηκώνει ασπίδα προστασίας στον ανακριτή που κατσαδιάζει το Ανώτατο.  

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Νεόφυτος Παπαμιλτιάδους:

«Γράφω για την πιο πάνω υπόθεση, ως ενεργός πολίτης- Ακτιβιστής για το ορθόν και το δίκαιον, ως πρώην αστυνομικός για 12 χρόνια και μετέπειτα από το 1981 ως δικηγόρος για 38 χρόνια και/ ιδιαίτερα ως εμπνευστής, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Φ.Σ.Κ. για 30 ‘συναπτά έτη θετικής προσφοράς προς όφελος της Αστυνομίας μας και της κοινωνίας των πολιτών’.

Αισθάνομαι την υποχρέωση και την ανάγκη να Συγχαρούμε και να Τιμήσουμε με τον πρέποντα τρόπο όλους τους συντελεστές της έκδοσης της αναφερόμενης πολύκροτης ανατρεπτικής αθωωτικής απόφασης για την πολυδυσφηζόμενη Αγγλίδα με Διεθνείς προεκτάσεις για τους παρακάτω ουσιώδης λόγους:

1. Οφείλουμε ως Φ.Σ.Κ. να στηρίξουμε την βαλλόμενη πανταχόθεν Αστυνομία μας και να υποστηρίξουμε με σθένος υπό τας περιστάσεις τον Ανακριτή Αστυνομικό Λοχία κ.Χρίστου που με την εποπτεία και έγκριση Ανωτέρων του διερεύνησε την όλη υπόθεση της καταγγελίας της για βιασμό της από αριθμό συλληφθέντων Ισραηλινών με ετοιμότητα της καταχώρησης Ποινικής Υποθέσεως για βιασμό εναντίον ορισμένων από αυτούς. Τότε προέκυψε με τη συμπεριφορά της ίδιας της παραπονούμενης – Εφεσίουσας και από την αξιολόγηση του Αστυνομικού- ανακριτού, σε συνάρτηση με την μελέτη της λοιπής μαρτυρίας όπου εντοπίστηκαν υποψίες εναντίον της διότι η ίδια παραδέχθηκε ότι είπε ψέματα για τους βιασμούς. Στη συνέχεια κατηγορήθηκε για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης για το οποίο καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 4 μηνών με 3ετή αναστολή.

Πρόκειται περί σπουδαίου ανακριτού Λοχία ο οποίος με την έντιμη και ειλικρινή μαρτυρία στο Πρωτόδικο Δικαστήριο σε διαδικασία ‘Δίκης εντός Δίκης’ υποβοηθώντας στο θετικό αποτέλεσμα για την αθώωση ‘ανυπεράσπιστης’ νεαρής Αγγλίδας…

2. Η Κυπριακή Αστυνομία αναλογικά, έχει τα περισσότερα πιο μορφωμένα κατώτερα μέλη και στελέχη της, με πτυχία Πανεπιστημίων και Κολλεγίων ΑΠΟ ΟΛΕΣ Η ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Υπογραμμίζουμε επίσης ότι θα πρέπει να εμπιστευόμαστε την Αστυνομία μας όταν άδικα διαβάλλεται διότι, ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΛΗΠΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣΑ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΖΟΥΓΚΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ…!

3. Η επιτευχθείσα έκδοση αυτής της πρωτόγνωρης πλειοψηφούσας ισχύουσας Απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου Κύπρου, την 31/01/2022, έγινε με Πρόεδρο την κα.Π.Παναγή και τον Δικαστή κ.Τ.Θ.Οικονόμου όπως και η μειοψηφούσα Απόφαση του Δικαστή κ.Ι.Ιωαννίδη στην οποία αναφέρονται και υπογραμμίζονται οι σπουδαίες γραπτές αλήθειες από την ίδια την Εφεσίουσα στην παρουσία του Ανακριτή και της Λειτουργού των Κοινωνικών Ασφαλίσεων. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ το οποίο θα είναι για τους Δικαστές, τους Δικηγόρους μα προπάντων για τους Αστυνομικούς μας οπουδήποτε και αν υπηρετούν ως προστάτες του Νομού και των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

4. Η Αστυνομία μας πραγματικά αλλάζει σελίδα προς το καλύτερον συμφέρον της Ορθότερης, Νομιμότερης και Εγκυρότερης διαδικασίας διερεύνησης και ετοιμασίας της οποιασδήποτε Ποινικής υποθέσεως προς το Αρμόδιο Δικαστήριο για έκδοσης της αρμόζουσας απόφασης στηριζόμενο στο Κράτος Δικαίου στην ισχύουσα Νομολογία και στη Δημοκρατική συνείδηση του Δικαστή και της κοινωνίας ευαισθητοποιημένων πολιτών. Το συνεχόμενο Ευαγγέλιο είναι κείμενο ανάγνωσης, μελέτης και εφαρμογής των Νόμιμων Διαδικασιών όπως αναλυτικότατα επεξηγούνται σε αναφερθείσες Νομολογιακές Κατάλληλες Αποφάσεις στο πιο ψηλό επίπεδο στο χώρο του Κοινοδικαίου και σε άλλα Διεθνή Δικαστήρια.

5. Ο Φ.Σ.Κ. ιδρύθηκε το 1992 με αφορμή (α)από ένα ατυχές περιστατικό την 1/10/1991 όταν απρόκλητα νεαρός ‘εγιουχάϊσε’ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΝΤΕΣ για την επέτειο της Ανεξαρτησίας, Αστυνομικούς σπουδαστές στην Αστυνομική Σχολή και προς τους εκπαιδευόμενους στην Μ.Μ.Α.Δ. (Μοναδική Μονάδα Ακαταμάχητης Δράσης) όπως σκόπιμα εμείς την αποκαλούμε..! (β) Τότε με άμεση αίτηση του Φ.Σ.Κ. στην τότε ηγεσία της Αστυνομίας, επί Υπουργού Χρ.Βενιαμιν και Ηγεσίας των κ.κ Αρχηγού και Υπαρχηγού Α.Ποταμάρη και Κώστα Παπακώστα αντίστοιχα, υποβάλαμε προς αυτούς επίμονη παράκληση μας για την ετοιμασία και παράδοση σε εμάς κατάλογο από το 1963 όλων των Αστυνομικών, Πεσόντων, Αγνοουμένων, Αιχμαλωτισθέτων και Τραυματισθέντων, με το σχετικό αιτιολογικό ιστορικό του καθενός από αυτούς, και πράγματι σε τελετή μας παρέδωσαν με συγκίνηση και επισημότητα τον κατάλογο προς εμάς. Έκτοτε διοργανώνουμε Τιμητικές Τελετές για όλους αυτούς ώστε να ενημερωθεί, προβληματιστεί και ευαισθητοποιηθεί η νεολαία και η κοινωνία για τις πολυποίκιλες υπηρεσίες και θυσίες της Κυπριακής Αστυνομίας. Πράγμα που επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό.

Αισθανόμενοι υπερήφανοι για την αυτήν προσφορά μας (γ) κατά το 1994 στην πρώτη κοινή συνδιάσκεψη μας στο Ζύγι, με προσπάθεια και εισήγηση του Φ.Σ.Κ. θεσμοθετήθηκε ομόφωνα από την φυσική και πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας μας όπως η ‘5η Μαΐου κάθε χρόνο να είναι Ημέρα Τιμής της Αστυνομίας μας και η Εορτάζουσα Αγία Ειρήνη ως η Προστάτιδα της’. Έκτοτε ο Φ.Σ.Κ. με ευθύνην και δαπάνες του σε συνεργασία με την Αστυνομία μέχρι το 2003, συνδιοργάνωνε Παγκύπρια, Επαρχιακά και Περιφερειακά Τιμητικές εκδηλώσεις για όλους αυτούς  όπως και για άλλους 21 πολίτες τους οποίους ανακήρυξε επίσημα μετά θάνατον ως γενναίους αλτρουιστές αυτοθυσιαζόμενοι για την διάσωση συνανθρώπων τους για την νομιμότητα και για την Αστυνομική αποστολή τους οποίους εμείς συνεχίζουμε να μνημονεύουμε μέχρι σήμερα μαζί με τους αποθανόντες Ανώτατους Θεσμικούς παράγοντες της Αστυνομίας, Προέδρους της Δημοκρατίας, τους Γενικούς Εισαγγελείς, Υπουργούς και Αρχηγούς της Αστυνομίας. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται ο Ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας Γιώργος Βασιλάκης, ο Συνταγματάρχης της Γαλλικής Χωροφυλακής Αρνό Μπελτραμ ο οποίος ανακηρύχθηκε μέσα στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Λευκωσία. Επίσης Αυστραλοί πυροσβέστες και 3 Αμερικανοί πιλότοι οι οποίοι αυτοθυσιάστηκαν στο βωμό του αλτρουϊστικού Πυροσβεστικού καθήκοντος τους, σε κατάσβεση πυρκαγιών στην Αυστραλία από 9/2019 μέχρι 23/1/2020, πάντοτε στην παρουσία των αναφερομένων Ανωτάτων Μελών των Πρεσβειών τους. Στα 20χρόνα μας, έγιναν τέτοιες εκδηλώσεις σε 21 εκκλησίες στην παρουσία Αξιωματικών της Αστυνομίας σε όλη την Κύπρο σε συνεργασία με τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις και με Ομιλητές τις φιλοξενούσες Τοπικές Αυτοδιοικήσεις στην παρουσία Αρχηγού ή Εκπροσώπων των Κομμάτων όπως και με τον Πρόεδρο της Βουλής στον Άγιο Προκόπιο Λευκωσίας υπό την συνεχή Ραδιοτηλεοπτική και Δορυφορική κάλυψη σε χώρες όπου υπάρχει Ελληνισμός (δ) με την απαρασάλευτη διαχρονική εμπιστοσύνη και στήριξη του Φ.Σ.Κ. προς την νόμιμη ανθρωποκεντρική και αξιοκρατική αποστολή της Αστυνομίας μας όπως και για την επιμονή μας για παραδειγματική τιμωρία των όποιων επίορκων Αστυνομικών σε συνάφεια με τελετές Απονομής Τιμών μας προς διακεκριμένες πράξεις αστυνομικών και πολιτών.

6. Το αναφερόμενο συνεχόμενο Ευαγγέλιο (Αποφάσεις της ισχύουσας πλειοψηφούσας και μαζί με την μειοψηφούσα του Ανωτάτου Δικαστηρίου) υποβοήθησαν τα μέγιστα (α) οι Δικηγόροι της Εφεσίουσας κ.Νικολέττα Χαραλαμπίδου, ο αλλοδαπός σύμβουλος της, Δικηγόρος κ. Lewis Powel Q.C. (β) οι Δικηγόροι της Νομικής Υπηρεσίας για Γενικόν Εισαγγελέα κ.κ.Αδ. Δημοσθένους με Α.Αντωνίου και η κα.Θ.Παπακυριακού (γ) οι Μάρτυρες Πραγματογνώμονες Ψυχολόγος, Δικανικός Γλωσσολόγος και οι Ιατροδικαστές Δρ. Μάριος Ματσάκης και Σ.Σοφοκλέους.

Ειλικρινά όλους αυτούς τους συγχαίρουμε και τους τιμούμε με την παρούσα αναμένοντες την Αρμόδια Έγκριση για την πραγματοποίηση σχετικής Τελετής μας.

7. Καλούμε για όλους αυτούς τους λόγους, την Φυσική και Πολιτική Ηγεσία της Αστυνομίας μας, να μεριμνήσει να εξεταστεί από άλλη Ανεξάρτητη Επιτροπή το ενδεχόμενο εκδικάσεως και για τους ισχυρισμούς καταγγελίας του βιασμού της Εφεσίουσας, λαμβάνοντας υπόψη την παρουσία και μαρτυρία αυτής και την δυνατότητα παραστάσεων στο Δικαστήριο όλων των αναφερομένων ως υπόπτων Ισραηλιτών.

8. Τέλος υπογραμμίζουμε την έστω υποτυπώδη στήριξη της Εφεσείουσας με ανοιχτή διαμαρτυρία κάποιων ευαισθητοποιημένων γυναικών».

 

  

  

 

 

Δειτε Επισης

Κρυμμένες κούτες με τσιγάρα και καπνό εντόπισε το Τμήμα Τελωνείων
Κακής ποιότητας το απολυτήριο Γιαννάκη-Δεν ξεκαθάρισε από το γραφολογικό έλεγχο αν ήταν πλαστό
Συνεχίστηκε η αντεξέταση της Γερμανίδας που συνελήφθη για σφετερισμό-Αναφέρθηκε στη συζήτηση της με τον Γεάδη
Διερευνάται και δεύτερη υπόθεση βομβιστικής επίθεσης εναντίον των ανηλίκων στη Λεμεσό
Απολογείται η Toyota για τα λανθασμένα sms λόγω ΤAKATA-«Η βάση δεδομένων παραχωρήθηκε από το ΤΟΜ»
Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός πίσω από τη φωτιά σε όχημα σε πολυκατοικία στη Λεμεσό (pics)
Κατήγγειλε πολιτική δίωξη και σκευωρία μετά την κατάθεσή του στην Αστυνομία ο Οδυσσέας, θα ζητήσει προστασία από ΕΔΑΔ
Καταζητεί δύο πρόσωπα για κλοπή στο Παραλίμνι η Αστυνομία (pics)
Η νεκροτομή θα δώσει απαντήσεις για τα αίτια θανάτου του άνδρα που εντοπίστηκε νεκρός
Μη παραδοχή απάντησαν Τάττης και Καραχάν-Στις 22 Οκτωβρίου η συνέχεια