Τρουφάκια carrot cake με φυστικοβούτυρο
06:20 - 04 Φεβρουαρίου 2022
Παιχνιδιάρικα! Συνταγή: από Ηλιάνα Αραβή
ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. καρότα, καθαρισμένα, κομμένα ροδέλες
- 30 γρ. σιρόπι σφενδάμου
- 90 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 100 γρ. φυστικοβούτυρο
- 1 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.γλ. κανέλα
- 20 γρ. αποξηραμένη καρύδα, για γαρνίρισμα
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- πιάτο
- λαδόκολλα
- μεγάλο μπολ
- μικρό μπολ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 150 γρ. καρότα και κόψτε 7 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 100 γρ. φυστικοβούτυρο, 11/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας, σιρόπι σφενδάμου και αναμείξτε 35 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 2.
Βήμα 3
Προσθέστε στον κάδο 90 γρ. αλεύρι αμυγδάλου και 1 κουταλάκι κανέλα. Αναμείξτε 25 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ ταχύτητα 2.
Βήμα 4
Βάλτε στον κάδο τα κομμένα καρότα και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 2.
Βήμα 5
Καλύψτε με λαδόκολλα σε ένα μεγάλο πιάτο. Βάλτε σε ένα μπολάκι 20 γρ. αποξηραμένη καρύδα και 1 γεμάτο κουταλάκι κανέλα. Ανακατέψτε ελαφρά με ένα κουταλάκι.
Βήμα 6
Στη συνέχεια, πλάστε τρουφάκια και ρολάρετε τα μέσα στο μπολάκι με την καρύδα και την κανέλα να καλυφθούν. Μεταφέρετε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.
Παραλλαγές
1. Αντί για φυστικοβούτυρο μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε βούτυρο ξηρών καρπών.
2. Αντί για σιρόπι σφενδάμου μπορείτε να βάλετε σιρόπι αγαύης
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές