Έρευνα για το «είσαι η ντροπή της κοινωνίας» καθηγητή σε μαθητή με φούστα

Έρευνα για το περιστατικό στο Μουσικό γυμνάσιο στο Ίλιον, όπου καθηγητής του σχολείου «επιτέθηκε» λεκτικά σε μαθητή της Α΄ Γυμνασίου, επειδή εμφανίστηκε στο σχολείο φορώντας φούστα, διέταξε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας. 

Σημειώνεται πως, την Πέμπτη, τα αγόρια αποφάσισαν να πάνε στο σχολείο ντυμένοι με φούστες και φορέματα, ενώ τα κορίτσια με παντελόνια και γραβάτες.

Ο λόγος ήταν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία και τη συμπαράστασή τους σε συμμαθητή τους, που φέρεται να δέχθηκε προσβλητικό σχόλιο («είσαι η ντροπή της κοινωνίας») από καθηγητή του, επειδή προσήλθε στο σχολείο φορώντας φούστα.

Σε σχετική ανάρτηση στο Instagram της ομάδας «Μένουμε Ενεργοί» αναφέρεται:

«Τα ρούχα δεν έχουν φύλο! Μαθητές και μαθήτριες στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου αποφάσισαν να πάνε σήμερα στο σχολείο τους με φούστες και φορέματα για να διαμαρτυρηθούν επειδή χθες μια συμμαθήτρια τους, ντυμένη με φούστα δέχτηκε επίπληξη για απρεπή ενδυμασία.

» Τα παιδιά επέλεξαν να υπερασπιστούν την φίλη τους και να περάσουν ένα μήνυμα προς όλους μας για το τι πρέπει να θεωρείται απρεπές και τι προσωπική επιλογή.

» Είμαστε μαζί τους».

Έρευνα από το υπουργείο

Όπως δήλωσε στο «Πρώτο Θέμα» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, «διετάχθη έρευνα προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες, όπου και αν υπάρχουν, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία».

Ο γενικός γραμματέας πραγματοποίησε σύσκεψη με τη διευθύντρια του σχολείου και τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής, όπου δόθηκε διαβεβαίωση ότι στο σχολείο εξομαλύνθηκε η κατάσταση.

Από το υπουργείο μεταφέρθηκε ότι το μοντέλο που προωθείται «είναι το σχολείο να είναι δημοκρατικό, και να το διέπουν αρχές ισότητας και ίσων ευκαιριών» και υπογραμμίστηκε ότι θα διερευνηθεί, αν δημιουργήθηκαν οι συνθήκες που δεν ευνοούν στο εν λόγω σχολείο τις ίσες ευκαιρίες.

Πηγή: tanea.gr

Δειτε Επισης

Ποινική δίωξη στη γιαγιά του βρέφους που βρέθηκε δίπλα σε κάδο σκουπιδιών στην Ελλάδα
Σενάριο για κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών πίσω από την υπόθεση με το μωρό που βρέθηκε δίπλα σε κάδο
Μυστήριο με την αρπαγή του βρέφους που βρέθηκε δίπλα σε κάδο-Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές
Καταθέτει γυναίκα-κλειδί για τους θανάτους στο Ελληνικό-Τι δείχνει η πρώτη ιατροδικαστική στην 98χρονη μητέρα
Βίντεο ντοκουμέντο από την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στη Νομική Αθηνών
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που βρίσκουν το βρέφος στον Άλιμο-Ερευνάται καταγγελία για αρπαγή
Βρέθηκε βρέφος σε σακούλα δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στον Άλιμο-Προσήχθη η γυναίκα που δηλώνει μητέρα του
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες με τον μητροκτόνο μετά τη δολοφονία–Οι πόζες του 21χρονου στα social media
Η τραγική κραυγή του ιερέα που κήδεψε την δολοφονημένη κόρη του στη Λάρισα-«Γιατί παιδί μου;»
Πολιτική αντιπαράθεση μετά τα νέα πορίσματα για τα Τέμπη-Στο στόχαστρο της Κυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ