Ο τοπικισμός του Χρύσανθου, τα νεύρα για Μιχαηλίδη και η τάπα Τορναρίτη

Είχαμε πολύ καιρό να δούμε στη Βουλή τόσο έντονα τοπικιστικές τοποθετήσεις, όπως αυτή στην Ολομέλεια της Πέμπτης, από τον βουλευτή Πάφου του ΔΗΚΟ, Χρύσανθο Σαββίδη. Ο βουλευτής που διανύει την πρώτη του κοινοβουλευτική θητεία, δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνει μπροστά για να υπερασπιστεί την επαρχία του.   

Πριν λίγους μήνες τα έβαλε με τον υπουργό Μεταφορών, τον οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε πως λειτουργεί μονομερώς υπέρ της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου. Χθες τα έβαλε με τον ΚΟΑ και τον Ανδρέα Μιχαηλίδη, ενώ επιχείρησε συγκρίνοντας τα κονδύλια του ΚΟΑ σε Λεμεσό και Πάφο, να καταδείξει την αδικία για την επαρχία του, αγνοώντας πως στη Λεμεσό βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα για το γήπεδο, για το οποίο ήταν κοινή θέση όλων των κομμάτων πως επιβαλλόταν να γίνει.

Λίγο αργότερα κατά τη ψήφιση του προϋπολογισμού του οργανισμού, διαχώρισε τη θέση του ακόμα κι από το κόμμα του και έγινε ο μοναδικός βουλευτής που καταψήφισε. Μάλιστα φαίνεται πως η ομιλία του προκάλεσε αντιδράσεις εντός και εκτός ΔΗΚΟ. Είναι ενδεικτικό πως αμέσως μετά την ομιλία Σαββίδη, ζήτησε τον λόγο ο βουλευτής Λεμεσού του ΔΗΚΟ, Πανίκος Λεωνίδου, ωστόσο μετά από μια σύντομη στιχομυθία με τον Νικόλα Παπαδόπουλο το μετάνιωσε. 

Ένα από τα επιχειρήματα Σαββίδη, ήταν πως η Πάφος δεν ζητά πολλά, αλλά εδώ και 15 χρόνια θέλει μόνο τρία εκατομμύρια για να διορθωθούν τα ταρτάν για τους αθλητές στίβου, στο «Στέλιος Κυριακίδης» και το αθλητικό σχολείο. Ο Νίκος Τορναρίτης ήταν αυτός που του υπενθύμισε πως τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, κυβέρνησαν οι αείμνηστοι Τάσσος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Χριστόφιας με το ΔΗΚΟ να είναι στην Κυβέρνηση. 

Δειτε Επισης

Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Επισκέφθηκε τη ΔΕΑ ο Πρόεδρος της Εσθονίας
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν μετακινείται ο Μάριο Νάβα
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας
Την προστασία δημοσιογράφων έθεσε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ΟΟΣΑ η Χαραλαμπίδου
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα