Προγραμματισμός για ανέγερση νέων αιθουσών σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στην Πάφο

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε σχέση με τον υπερπληθυσμό μαθητών σε Νηπιαγωγεία στην Πάφο επιλύθηκαν ενώ γίνεται προγραμματισμός για ανέγερση νέων αιθουσών στο προσεχές μέλλον, δήλωσε ο Α' Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου Δημήτρης Μικελλίδης στο ΚΥΠΕ.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μικελλίδης ανέφερε πως η σχολική χρονιά που διάγουμε τώρα, με την αύξηση των παιδιών στην προδημοτική εκπαίδευση δημιούργησε την ανάγκη για την δημιουργία νέων τμημάτων, προσθέτοντας ωστόσο, πως το πρόβλημα ξεπεράστηκε στην συνέχεια, είτε με λυόμενες αίθουσες, είτε με χώρους παρακείμενα, είτε με Δημοτικά Σχολεία τα οποία μπορούσαν άνετα να εξυπηρετήσουν και τα Νηπιαγωγεία. 

Με τη νέα σχολική χρονιά και με βάση τις εγγραφές θα υπάρξουν κάποια νέα τμήματα στα Δημοτικά Σχολεία, είπε, που θα δώσουν λύσεις με τη χρήση υφιστάμενων αιθουσών. Σε μια με δύο περιπτώσεις όπου χρειάζεται, πρόσθεσε, θα τοποθετηθούν και πάλι λυόμενες αίθουσες ενώ γίνεται προγραμματισμός για τα επόμενα χρόνια σε σχολεία να ανεγερθούν νέες αίθουσες, ώστε στο πολύ προσεχές μέλλον, τέτοιου είδους προβλήματα να αντιμετωπιστούν προτού εμφανιστούν.

Σε ερώτηση για παραβατικές συμπεριφορές μαθητών ο κ. Μικελλίδης ανέφερε πως στην Δημοτική εκπαίδευση εφαρμόζονται πρωτόκολλα για το πως πρέπει να αντιμετωπίζονται τα θέματα της παραβατικότητας, του εκφοβισμού, της παρενόχλησης και ούτω καθεξής. Μεμονωμένα, είπε, συμβαίνει να έχουμε τέτοιου είδους θέματα στα Δημοτικά Σχολεία της επαρχίας Πάφου, αναφέροντας ωστόσο, πως λόγω της αυστηρής παιδονομίας ελέγχονται τέτοιου είδους συμπεριφορές. Υπάρχουν ακόμη, πρόσθεσε, και διάφορα μαθήματα τα οποία προάγουν το ομαδικό πνεύμα, τη διαχείριση θυμού, τη διαχείριση συναισθημάτων, που καλλιεργούν την ενσυναίσθηση, όπως η Αγωγή Ζωής. Όλα αυτά συμβάλουν στην πρόληψη τέτοιου ειδούς συμπεριφορών, συμπλήρωσε.

Είπε ακόμη πως το πρόβλημα αυτό δεν παρουσιάζεται σε μεγάλο βαθμό, μεμονωμένα όμως υπάρχουν θέματα. 

Στις περιπτώσεις αυτές, εξήγησε, ενεργοποιούνται τα πρωτόκολλα ενημερώνονται οι γονείς και επιπρόσθετα γίνονται όσα πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους καταστάσεις. Σε ακραίες περιπτώσεις έχουν την συνέργεια της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης της ΟΑΠ η οποία σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ κοντά τους και επιλύει πολλά προβλήματα.

Στην επαρχία Πάφου λειτουργούν 41 Δημοτικά Σχολεία και 35 Νηπιαγωγεία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αξιοποίηση συνεργειών για ανταγωνιστικό αμπελοοινικό τομέα ζήτησε η υπουργός Γεωργίας
Επιστολή Δημάρχου ανατολικής Πάφου σε υπουργό Μεταφορών για έργο κυματοθραυστών
Έχουν δικαίωμα στην εργασία άτομα με ψυχικές διαταραχές-Στιγματισμένα και στην Κύπρο
Παραμένει ταμπού η κατάθλιψη στην Κύπρο-Οι τρόποι αντιμετώπισης και η αύξηση των περιστατικών
Ζητά από ΥΠΑΝ να μετακινήσει το κέντρο για παραβατικούς μαθητές εκτός Παγκύπριου η ΟΕΛΜΕΚ
Βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι Άλασσας-Διαμαρτυρήθηκαν για την ακύρωση εκλογής Σάββα (pics)
Συννεφιασμένος ο καιρός-Στους 32 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ψάχνουν λύσεις για τη λειψυδρία-Αφαλατώσεις και ανακύκλωση νερού ανάμεσα στα μέτρα για τους αγρότες
Η νομοθεσία υπάρχει για τη χρήση σκούτερ, αλλά υπολείπονται οι υποδομές-«Έλλειψη ολοκληρωμένης πολιτικής»
«Έλεγα στην καρδιά μου ‘μην με προδώσεις’… Ζούσαμε πράγματα απίστευτα, δεν τα χωρούσε ο νους»