Προγραμματισμός για ανέγερση νέων αιθουσών σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στην Πάφο

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε σχέση με τον υπερπληθυσμό μαθητών σε Νηπιαγωγεία στην Πάφο επιλύθηκαν ενώ γίνεται προγραμματισμός για ανέγερση νέων αιθουσών στο προσεχές μέλλον, δήλωσε ο Α' Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου Δημήτρης Μικελλίδης στο ΚΥΠΕ.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μικελλίδης ανέφερε πως η σχολική χρονιά που διάγουμε τώρα, με την αύξηση των παιδιών στην προδημοτική εκπαίδευση δημιούργησε την ανάγκη για την δημιουργία νέων τμημάτων, προσθέτοντας ωστόσο, πως το πρόβλημα ξεπεράστηκε στην συνέχεια, είτε με λυόμενες αίθουσες, είτε με χώρους παρακείμενα, είτε με Δημοτικά Σχολεία τα οποία μπορούσαν άνετα να εξυπηρετήσουν και τα Νηπιαγωγεία. 

Με τη νέα σχολική χρονιά και με βάση τις εγγραφές θα υπάρξουν κάποια νέα τμήματα στα Δημοτικά Σχολεία, είπε, που θα δώσουν λύσεις με τη χρήση υφιστάμενων αιθουσών. Σε μια με δύο περιπτώσεις όπου χρειάζεται, πρόσθεσε, θα τοποθετηθούν και πάλι λυόμενες αίθουσες ενώ γίνεται προγραμματισμός για τα επόμενα χρόνια σε σχολεία να ανεγερθούν νέες αίθουσες, ώστε στο πολύ προσεχές μέλλον, τέτοιου είδους προβλήματα να αντιμετωπιστούν προτού εμφανιστούν.

Σε ερώτηση για παραβατικές συμπεριφορές μαθητών ο κ. Μικελλίδης ανέφερε πως στην Δημοτική εκπαίδευση εφαρμόζονται πρωτόκολλα για το πως πρέπει να αντιμετωπίζονται τα θέματα της παραβατικότητας, του εκφοβισμού, της παρενόχλησης και ούτω καθεξής. Μεμονωμένα, είπε, συμβαίνει να έχουμε τέτοιου είδους θέματα στα Δημοτικά Σχολεία της επαρχίας Πάφου, αναφέροντας ωστόσο, πως λόγω της αυστηρής παιδονομίας ελέγχονται τέτοιου είδους συμπεριφορές. Υπάρχουν ακόμη, πρόσθεσε, και διάφορα μαθήματα τα οποία προάγουν το ομαδικό πνεύμα, τη διαχείριση θυμού, τη διαχείριση συναισθημάτων, που καλλιεργούν την ενσυναίσθηση, όπως η Αγωγή Ζωής. Όλα αυτά συμβάλουν στην πρόληψη τέτοιου ειδούς συμπεριφορών, συμπλήρωσε.

Είπε ακόμη πως το πρόβλημα αυτό δεν παρουσιάζεται σε μεγάλο βαθμό, μεμονωμένα όμως υπάρχουν θέματα. 

Στις περιπτώσεις αυτές, εξήγησε, ενεργοποιούνται τα πρωτόκολλα ενημερώνονται οι γονείς και επιπρόσθετα γίνονται όσα πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους καταστάσεις. Σε ακραίες περιπτώσεις έχουν την συνέργεια της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης της ΟΑΠ η οποία σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ κοντά τους και επιλύει πολλά προβλήματα.

Στην επαρχία Πάφου λειτουργούν 41 Δημοτικά Σχολεία και 35 Νηπιαγωγεία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χάος στα συνεργεία για ταχογράφους φορτηγών και λεωφορείων-Εξετάζει αλλαγές το ΤΟΜ
Εξάμηνη καθυστέρηση στην επέκταση και ανακαίνιση της εντατικής νεογνών στο Μακάρειο-Αγανάκτηση από την Επ. Υγείας
«Η ισότητα των φύλων δεν είναι απλώς πολιτικός στόχος αλλά νομική υποχρέωση»
Σοβαρές καθυστερήσεις εξέτασης των αιτημάτων φαρμάκων ογκολογικών ασθενών
«Στο πλευρό της Ανθρωπότητας»-Την 8η Μαΐου τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου
Καταβολή εφάπαξ ποσού σε όσους δικαιούχους δεν συμμετείχαν στο Σχέδιο «κτίΖΩ» αποφάσισε το Υπουργικό
Ολιστική προσέγγιση για αντιμετώπιση της θαλασσαιμίας ζητά η ΔΟΘ
Ραγίζει καρδιές ο πατέρας της Άννας Σιάλαρου-«Λάτρευε τη ζωή κι έφυγε με αξιοπρέπεια, όπως ακριβώς έζησε»
Ανεβαίνει ο υδράργυρος, στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Υπουργείο Γεωργίας: Υλοποιεί σχεδιασμό για να μην βρίσκεται η Κύπρος σε παράβαση με οδηγία ΕΕ