Το Ανώτατο τους έπιασε αδιάβαστους, αυτοί όμως ακόμη μελετούν...

Πολύ μελετηροί είναι, τελικά, στην Αστυνομία… Τόσο μελετηροί που ακόμα μελετούν – και ξαναμελετούν - την απόφαση του Ανωτάτου για την υπόθεση της 19χρονης Βρετανίδας. Εκδόθηκε Δευτέρα και είναι Πέμπτη και ακόμη δεν έχουμε μάθει μέχρι ποια σελίδα έχουν φτάσει, αλλά μας διαβεβαιώνουν ότι συνεχίζουν να την μελετούν. Κάποιος κακεντρεχής θα έλεγε ότι την διαβάζουν και την ξαναδιαβάζουν, μήπως στην πεντηκοστή έκτη ανάγνωση ξαφνικά αλλάξει κάτι και δεν είναι τόσο επιβαρυντική για την Αστυνομία. Όμως δεν υπάρχει λόγος να το πιστέψουμε αυτό, καθώς τα «αλλά» σε κάθε δημόσια εμφάνιση της Δύναμης, μάλλον οδηγούν στο συμπέρασμα πως δεν βλέπουν, εκ πρώτης όψεως, το σοβαρότατο πρόβλημα στον χειρισμό της υπόθεσης που βλέπουν όλοι οι υπόλοιποι, που πρόλαβαν να μελετήσουν την απόφαση, συμπεριλαμβανομένου του Ανωτάτου Δικαστηρίου.  

Μάλιστα ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας βγήκε στο ΡΙΚ και διαβεβαίωσε πως είναι εξειδικευμένο το προσωπικό που χειρίζεται τέτοιες υποθέσεις, με την δημοσιογράφο Σταυριανή Κωνσταντίνου, εύστοχα να σχολιάζει «αν αυτά τα άτομα είναι εξειδικευμένα και χειρίστηκαν με αυτό τον τρόπο, όπως λέει το Ανώτατο, την συγκεκριμένη γυναίκα, τι να πω κ. Ανδρέου». Λες και τα όσα παρουσιάζονται στην απόφαση είναι ένδειξη υψηλής εκπαίδευσης και βέλτιστων πρακτικών… Ανέφερε, πάντως, ο κ. Ανδρέου πως η σιωπή της Αστυνομίας ίσως να θεωρείται αδυναμία. Κι έχει δίκαιο. Η στάση αυτή εκλαμβάνεται ως αδυναμία κατανόησης της σοβαρότητας της κατάστασης, ως αδυναμία να προβεί στην αυτοκριτική της και ως αδυναμία να κατανοήσει πως αυτά προκαλούν ανασφάλεια στους πολίτες και στέλνουν λανθασμένα μηνύματα στα θύματα. Κι όταν θα σπάσουν αυτή τη σιωπή, θα ήταν σοφό να ξεκινήσουν με καμιά παραδοχή πως έγιναν λάθη, τα οποία δεν θα πρέπει να επαναληφθούν…

Στο μεταξύ, όπως είπε και ένας Κινέζος (σ.σ θα μπορούσε να θεωρηθεί και λογοπαίγνιο) φιλόσοφος, «Το να μη διορθώνει κανείς τα λάθη του είναι μεγάλο λάθος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Η ομερτά για την απόφαση για Κατσουνωτό, τα συμπεράσματα και το δημόσιο συμφέρον
Εγκαινίασε την προεκλογική της ως «Che Elenara» η Θεοχάρους
Η εξάντληση της αυστηρότητας σε ένα 82χρονο παππού που δεν ήταν «γνωστός στις Αρχές»
Μετά τη μαραθώνια συνεδρία της περασμένης εβδομάδας, δεν συνέρχεται την Τσικνοπέμπτη η Ολομέλεια
Χάθηκαν στην συνεννόηση... Έδωσαν στη δημοσιότητα καταζητούμενο που τελικά είχε συλληφθεί
Κάτι πήγε πολύ λάθος το Σάββατο-Κατέστησε τον Βύρα ανίκητο η ηγεσία του ΔΗΣΥ
Στα... μαχαίρια Φαίδωνας και Κωστάκης-Έκοψαν με τον Δίπλαρο τη βασιλόπιττα
Η αστυνόμευση των Κεντρικών, η χαμένη ουσία στη βαβούρα και η υποκρισία
Από το ένταλμα εξπρές για Parody λογαριασμό, στην... δυστοκία για Ατταλίδου και την ομερτά
Μα πού χάθηκε ο Σύνδεσμος Αστυνομίας;