Ζa'atar
06:08 - 28 Φεβρουαρίου 2022
Φανταστική γεύση! Συνταγή από: Λίζα Σκουφάρη.
- 30 γρ. ρίγανη
- 10 γρ. θυμάρι
- 85 γρ. σουμάκ
- 5 γρ. θαλασσινό αλάτι
- 75 γρ. καβουρδισμένο σουσάμι
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- αεροστεγές δοχείο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 30 γρ. ρίγανη, 10 γρ. θυμάρι, 85 γρ. σουμάκ, 5 γρ. θαλασσινό αλάτι και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10.
Βήμα 2
Προσθέστε 75 γρ. καβουρδισμένο σουσάμι και αναμείξτε με τη βοήθεια της σπάτουλας. Μεταφέρετε σε αεροστεγές δοχείο.
Συμβουλές
-Μπορείτε να βάλετε λίγο μείγμα za'atar σε ένα μπολ, προσθέστε ελαιόλαδο και χρησιμοποιήστε ως μερίδα dip με Αραβική πίτα.
-Μπορείτε να φτιάξετε μια βασική ζύμη πίτσας και να καλύψετε με το μείγμα za'atar.
- Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές