Έκτακτη συνεδρίαση των ΥΠΕΞ της ΕΕ-Στο τραπέζι πιο σκληρές οικονομικές κυρώσεις

Συνεδριάζουν εκτάκτως αυτή τη στιγμή, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ αναμένεται να προτείνει στους υπουργούς τη χρήση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη για την παροχή βοήθειας στον «ηρωϊκό ουκρανικό στρατό», όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του.

Η πρόταση του Ζοζέπ Μπορέλ ακολουθεί άμεσο αίτημα του υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα στους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ κατά την ομιλία του την περασμένη Παρασκευή.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος θα προτείνει την παροχή εξοπλισμού, όπως πυρομαχικά, αλλά και καύσιμα και ιατρικές προμήθειες.

Επίσης, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν σχετικά με την ανακοίνωση επιπλέον σκληρών οικονομικών κυρώσεων, που έγιναν από μια σειρά από χώρες και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται ο αποκλεισμός ορισμένου αριθμού ρωσικών τραπεζών από το SWIFT, το μπλόκο στη ρωσική Κεντρική Τράπεζα στο να αναπτύξει τα διεθνή της αποθέματα και οι ενέργειες κατά των ανθρώπων και των οντοτήτων που διευκολύνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η σημερινή συζήτηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ θα ανοίξει το δρόμο για την ταχεία έγκριση όλων των απαραίτητων νομικών πράξεων αναφέρει η σχετική ανακοίνωση για την τηλεδιάσκεψη.

Επιπροσθέτως, ο κ. Μπορέλ θα προτείνει μια σειρά πρόσθετων πιθανών μέτρων για την παροχή βοήθειας στον λαό της Ουκρανίας.

Ο Επίτροπος για την ανθρωπιστική βοήθεια, Γιάνες Λέναρσιτς θα ενημερώσει σχετικά με την ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ στην Ουκρανία και στους Ουκρανούς πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι επιπτώσεις στην Κύπρο από τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή-«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οτιδήποτε»
ΒΙΝΤΕΟ: Ισοπεδώθηκαν κτίρια από την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Στους 86 οι τραυματίες
Συνεδριάζει η Επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων και εκτάκτων αναγκών COBRA μετά τις επιδρομές ΗΠΑ στο Ιράν
Ερωτήματα για την κατάσταση των πυρηνικών του Ιράν μετά τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ
Δορυφορικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν τις καταστροφές στο Φορντό μετά τα αμερικανικά πλήγματα
Τα δύο σενάρια μετά τον βομβαρδισμό του Ιράν-Το ρίσκο Τραμπ, πώς μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση
Επανεκλέγηκε στη θέση του ΓΓ του ΑΚΕΛ ο Στέφανος Στεφάνου-Ήταν η μοναδική υποψηφιότητα
Αναμένουν άνοδο στις τιμές πετρελαίου οι επενδυτές, στροφή προς ασφαλή καταφύγια
Επαναπατρίστηκαν στο Ισραήλ από τη Γάζα οι σοροί τριών απαχθέντων από τη Χαμάς
Σε διαρκή σύνοδο το ΣΕΑ λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή-Παρακολουθεί την κατάσταση η Κυβέρνηση