LIVE: Εφιαλτική νύχτα για Κίεβο και Χάρκοβο-Σε εξέλιξη η ρωσική επίθεση

Η νύχτα έπεσε στην Ουκρανία αλλά έφερε μαζί της νέες μάχες, καθώς η Ρωσία διέταξε διευρυμένη επίθεση, μετά από μία περίοδο ηρεμίας, υπό το φως του ενδεχομένου έναρξης διαπραγματεύσεων.

Με τον αριθμό των αμάχων που πέφτουν νεκροί να αυξάνεται και τη μάχη που μαίνεται κοντά σε πυρηνικό εργοστάσιο, η αγωνία κορυφώνεται, καθώς η νύχτα αναμένεται να είναι δύσκολη. Ευρωπαϊκές χώρες σπεύδουν να ενισχύσουν εξοπλιστικά την Ουκρανία, με τον πρόεδρό της να στέλνει στους πολίτες του μηνύματα αγωνιστικότητας και αντίστασης.

Στο διπλωματικό πεδίο, η αλλαγή στάσης που καταγράφηκε από τη Γερμανία τις τελευταίες ώρες άνοιξε τον δρόμο για αυστηροποίηση των ευρωπαϊκών κυρώσεων, με τους Υπουργούς Εξωτερικών να συζητούν αύριο το μπλοκάρισμα της Ρωσίας από το τραπεζικό σύστημα του Swift, κάτι που θα αποτελέσει το πλέον ισχυρό οικονομικό πλήγμα στη ρωσική οικονομία. Όπως ανακοινώθηκε, το νέο πακέτο κυρώσεων θα περιλαμβάνει σοβαρούς περιορισμούς και για τη ρωσική Κεντρική Τράπεζα, αλλά και για Ρώσους ολιγαρχες. Την ίδια στιγμή, υπάρχει αίτημα προς το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για σύγκληση ειδικής Γενικής Συνέλευσης για την Ουκρανία.

Ήδη τα περιοριστικά μέτρα που διάφορες χώρες έλαβαν έναντι της Μόσχας ξεκίνησαν να καθίστανται εμφανή, αφού επηρεάζονται από το YouTube μέχρι ποδοσφαιρικές ομάδες. Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ωστόσο, εμφανίζεται αμετακίνητος, παρά το γεγονός πως πλέον οι κυρώσεις του προξενούν και προσωπικό κόστος, θέτοντας τους δικούς του όρους για να εμπλακεί σε μία διπλωματική διαδικασία.

Οι ανθρώπινες ιστορίες που φθάνουν από την Ουκρανία σπαράζουν καρδιές, καθώς ανάμεσα στον τρόμο και τις βόμβες οικογένειες χωρίζονται και αναζητούν καταφύγια στα υπόγεια και στις γειτονικές χώρες, μη γνωρίζοντας τι θα τους συμβεί μία ώρα αργότερα.

LIVE όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στον REPORTER 

 

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 200 νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι από τον τυφώνα Ελέν στις ΗΠΑ
Ανησυχία της G7 για τα πλήγματα του Ιράν κατά του Ισραήλ-«Αποτελούν σοβαρή απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα»
Μάρμπουργκ, o «συγγενής» του Έμπολα που σκορπά ανησυχία στη Γερμανία
Την κρίση στη Μέση Ανατολή επιχειρεί να κάνει «ευκαιρία» στη Συρία ο Ερντογάν
Αποκάλυψη Τζόνσον-Βρέθηκε κοριός στο μπάνιο μου μετά την επίσκεψη του Νετανιάχου
Ο Νασράλα είχε υπογράψει εκεχειρία πριν τη δολοφονία του-Ο Λίβανος αντιλήφθηκε αργά τις προθέσεις του Ισραήλ
Τραγικό τέλος για εξαφανισμένη μητέρα στις ΗΠΑ-Βρέθηκε νεκρή σε δάσος
Σάλος στη Βρετανία με γιατρό που μεταμφιέστηκε σε νοσοκόμο για να σκοτώσει με δήθεν εμβόλιο Covid τον σύντροφο της μητέρας του
Νεκρός ο διοικητής της Χεζμπολάχ που σχεδίασε και εκτέλεσε το μακελειό με τα 12 μικρά παιδιά
Απελευθερώθηκε 21χρονη Γιαζίντι που είχε απαγάγει ο ISIS από το Ιράκ το 2014 (vid)